no dzięki za wszystkie odpowiedzi Panowie, po chwili namysłu zarezerwowałem od Jakuba_Z jego GX-a, jak wszystko dobrze pójdzie to do końca przyszłego tygodnia dogramy transakcję, jak trochę to ogram to napiszę czy było warto.
no więc od tygodnia korzystam już z GX - w tym miejscu wielkie dzięksy dla Jakuba_Z za sprawną transakcję i dla wszystkich za polecenie tego sprzętu - bardzo prosty, intuicyjny w obsłudze, na razie gram raczej na gotowych presetach ale można sporo fajnych brzmień ukręcić, świetnie sprawdza się do ćwiczenia w domu, szczególnie ze względu na łatwość zgrania jakiegoś riffu, setki razy miałem tak, że wymyśliłem jakiś patent, w czasie ćwiczenia w domu ale nie miałem czasu rozpisać go w GP i następnego dnia za cholerę nie mogłem sobie przypomnieć jak to grałem. Teraz tylko odpalam Audacity i bez zbędnego pierdzielenia po minucie mam zapisany pomysł. Do tego mogę sobie zgrać jakiś podkład i dorabiać pod to drugiego wiosło. Bez problemu też można sobie puścić razem z sygnałem z GX-a metronom czy podkład perkusyjny z innego programu. Jak na razie jestem bardzo rad