Autor Wątek: Muszla DB-01 pomysly na adaptacje  (Przeczytany 39901 razy)

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
EmCustom sie odezwal, prawdopodobnie zrobi mi maly mod do bypassu. Standardowo to jest modul truebypassowy, ale chce miech opcje bypassu buforowanego. ja zamiast 4558 dam burn browna o ktorym mowilem, mam tez inne opampy (w tym 4558, nowe i NOS) zobaczymy, jak beda gadac.

Spoiler

edit; Tak tylko glosno mysle, ale ta wypowiedz podsunela mi pewien pomysl;

(...)chyba ze zrobic takie zlozone magiczne cos pt.

1. efekt ON - pedalem regulujesz czas z ustalonym na stale mix.
2. efekt OFF, ale nie do konca - pedalem regulujesz mix, ale w dolnym polozeniu pedalu mix jest na 0% i tremolo praktycznie nie gra. czas masz ustawiony na stale.

Taka funkcjonalnosc jest wykluczona, chociazby z uwagi na to, ze przy miksie na zero bypass bylby bardzo umowny, podejzewam, ze zjebal by brzmienie. Zreszta, zalozylem juz, ze bedzie to efekt z automatycznym bypassem, ktory bedzie sie robil na dniach. Ale sama idea innego zastosowania przelacznika jest fajna do moda 1/2 speed! Kumacie, taki jak w tremolo Fulltone. Klikasz i masz speed o polowe mniejszy. Tym sposobem mial bym kolejny ficzer w tremolo i zalatwil bym problem po przelaczniku u muszli, bo po przerobce, caly system bypassowania przeniesie sie w strone pięty. Soggoth mowi mi, ze to za duzo jebania, ale chyba wykmilem jak prosto to zrobic (senkju google), potrzeba; przelacznika (3pdt jesli z dioda), kondensatorka 100uF, troche kabla i wiary, ze sie uda :) Myslalem tez o innych zastosowaniach, np wybor pomiedzy dwoma trybami, jeden tryb kontroluje mix (tak jak w standardowym zalozeniu mojego tremolo), a po przelaczeniu kontrolujemy spacing, ale mod 1/2 speed mnie podnieca

Co Wy na to?