Haha, wiem
Co do tap tempo, to aronoł jak to zrobic, moze kiedys? W zasadzie ja poza phaserem (czesto i gesto) i chorusem (bardzo malo, wolno i delikatnie) nie uzywam ZADNYCH efektow modulacyjnych. Bawiac sie XTL'em podlaczylem kiedys mix dla tremolo pod pedal ekspresji, szybka turbomodulacja, dalem duzy gain i delay i zagralo to zajebiscie. Stad caly pomysl i w zasadzie tylko w takich ustawieniach mi to zaspiewalo i tylko tak bede to uzywal, stad wbijam we wszelkie mody, bo nie mam takich cisnien... Mysle, by dodac dwa kondensatory (roznych wartosci) pod trimpot (ustala glosnosc "wet") przelaczane 3poz miniswitchem (DPDT on/off/on), co jest podobnym modem do tych stosowanych w Boss'ach DD-3 i 5 (vintage/brown mod) czyli usuniecie gorki, bo podobno ten efekt ma bardzo klikajaca modulacje, ale tak jak mowilem wczesniej, musze go najpierw posluchac i sam ocenic na ile jest to niezbedne...
Sprezyna... Hmmm... Variphase juz jej nie ma
Nie wstawilem jeszcze bloku hamujacego do Variphase z DB-1, bo trzeba zrobic jedna dodatkowa dziurke, ale przyszle camo-tremolo ta sprezyne juz ma!
Dowody rzeczowe:
Stary blok na DB-01...
...stara sprezynka w Variphase...
...siup, dupe rób i woala!!!!!
...jeszcze musze zmolestowac ten przelacznik, bo pasuje gabarytami, jeno musze najpierw zrobic bypass do Variphase, bo mnie serce boli... 3PDT Fulltone'a juz zamowione z MusicToolz