Autor Wątek: Rowery !  (Przeczytany 117168 razy)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Odp: Rowery !
« Odpowiedź #100 02 Lip, 2011, 13:38:38 »
NARESZCIE! Miałem sam zakładać taki topic, ale się nie złożyło jakoś :P

Nie wiem czy się przyznać, ale w sumie 2 kółka były dłuuugo ważniejsze niż 6 strun. Przez ładnych parę lat siedziałem na http://www.forumrowerowe.org/ jeszcze z czasów końcówki jgc.pl, dorobiłem się nawet jako-takich przywilejów, ale ostatecznie z takich-czy-innych-przyczyn już nie biorę udziału w życiu forum.

Rowerów przerobiłem nie wiem ile, ale na pewno >10, śmigałem i na 19ce Mielca, i 13ce Dartmoora StreetStyle (jeden z pierwszych egzemplarzy, o ile nie pierwszy w ogóle, na MojejWiosze ;) ), i chooyinaczymjeszcze . Najmilej wspominam
- Meridę Kalahari - tani stock, ale swoje wytrzymał, zresztą jeszcze rok temu był na chodzie,
- Authora Versus (rama 15" YEAH!)* na osprzęcie XT/Deore/X-7 i powietrznym Marzokiem na przedzie,
- obecnego fulla GT ze słynnym i-drive pierwszej serii (wersja 2.0), którego opis macie tutaj: http://www.forumrowerowe.org/topic/40082-13200g-gt-i-drive20-by-mrj/ - wiem, zdecydowanie jest z czego zrzucać wagę, niektóre części są dość przypadkowe, ale mam to w nosie. Maszynka jest nie-do-zajechania i taka miała być :P Tylko w końcu jak będę miał chwilę - i chęci :P - wywalę z niej przednią przerzutkę (bo nie używam i tak) i założę z powrotem wpinki (teraz mam platformy) i wrócę do śmigania :tak:

*rama jeszcze jest u mnie na stanie, za grosze jej nie sprzedam bo ma malutki przebieg i jest w xtra stanie, zrobię w końcu z niej miejskiego popylajka z only-rear-przerzutka i jakimś lekkim 80mm na przedzie, ale to może-kiedyś

W razie czego jak będę miał chwilkę to się rozpiszę bardziej ;) M.in. w wątkach o SPD (SPD>>>>>>>>>>>>>noski, mówcie sobie co chcecie ;) ), fullach vs. sztywnych (popularne mity "full nie podjeżdża" itd.), oponach wąskich vs szerokich (można się zdziwić, oj można...) itp., ale to jak będę miał w/w czas i bardziej złośliwy humor ;D
« Ostatnia zmiana: 02 Lip, 2011, 13:48:27 wysłana przez MrJ »
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.