Hej!
Przez 4 miesiące jeździłem po kraju i szukałem pieca dla siebie. Testowałem orange, mesy, heady z kosmosu za gruby hajs. Ostatecznie zszedłem na ziemię do okolic 2000zł. Kupiłem
w ciemno 6505+ combo przez thomanna bez vatu za 1700zł. I wiesz co?
Najlepszy zakup w całym moim życiu. 6505+, mam od 2 tygodni i prawie zawaliłem studia przez to brzmienie;) Serio, piec jest tak uniwersalny a do tego ma KOPA którego brakowało np blackstarowi ht-20. Crunch superświetny a szatana kręci aż miło. Swoją drogą Hendrixowe/vintageowe brzmienie wyciąga naprawde niesamowicie, jak na piec "higainowy". No i dla mnie plus że to combo a nie zestaw, ale to kwestia gustu i rozmiaru mieszkania.
Po prawidłowym odkręceniu volume brzmi jak sprzęt za grubo większą kasę, serio. Naprawdę w 2011 ogrywałem tyle sprzętu że głowa mała, a ten peavej brzmi zajebiście. Stosunek cena-jakość jest nie do przebicia (nie ma bata).
Made in china... Wiesz co? Nawet mój nieszczęsny iPhone jest robiony w Chinach. Podobnie jak Volvo i 90% innych produktów na całym świecie. Dobre firmy mają dobrą kontrolę jakości i nie wciskają szajsu bo dbają o markę i renomę. Wydajesz 2000zł - dostajesz dobry jakościowo PEWNY produkt.
Bajki o tym że się rozlatuje w 2m bo panie made in czajna piszą nieogarnięci nastolatkowie którym brakuje kasy na takie zabawki i flame'ują na forach "bo tak".
To mój 1 post mimo że czytam forum od bardzo dawna. Nie jestem jakimś frajerem od PRu tej firmy, tylko normalnym grajkiem i z całego serca polecam 6505+. Pozdrawiam&rock on