Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1696738 razy)

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
wkurwia mnie bardzo jak ktoś powołuje się na regulamin nie znając go mając nadzieję że ja też go nie znam i nie będzie mi się chciało szukać..

mail od gościa z allegro:

Witam
chciałem przeprosić ale nie kupię tego multiefektu ponieważ okazało się że nie jest Pan sprzedającym właścicielem tego przedmiotu a zależało mi na bezpieczenstwie transakcji.Użyczył Pan swojego konta do sprzedaży,ja kupowałbym od osoby "po za allegro" dokonując przedpłaty na konto które nie należy do sprzedawcy(właściciela konta).To że była to aukcja "grzcznościowa "powinno być umieszczone w opisie aukcji,serwis allegro odradza takich transakcji (powołuje się na regulamin dostępny na stronie).Wobec tego chciałbym prosić aby ta transakcja która nie dojedzie do skutku została załatwiona polubownie,w przeciwnym razie zmuszony będę zgłosić złamanie regulaminu allegro.

odpisałem grzecznie żeby przelał na moje konto jeśli nadal chce kupić, a jeśli nie, to napisze do allegro że transakcja nie doszła do skutku żeby dostać zwrot prowizji, a gość na to:

niestety nie mogę sie na to zgodzic,gdyż otrzymam od allegro ostrzeżenie a nie poczuwam się do winy za nie dokończoną transakcję.Prosze mnie zrozumieć,Pan ma same pozytywne komentarze ale nie Pan jest sprzedającym,nie b edzie Pan odpowiadał np. za jakies wady ukryte sprzętu albo za rzetelnośc przy zapakowaniu i nadaniu paczki,bo Pan tym sprzetem fizycznie nie dysponuje i nie jest Pana własnością, a właściel poda xt to może mieć np. same negatywy albo konto zawieszone i dlatego prosi innych o sprzedaż,pewnie sie myle ale jako klient mam tez prawo tak sądzić.I tak miałem troche watpliwości bo na aukcji nie było zadnych zdjęć a tu jescze taka sytuacja

Mam uczciwą propozycję,poniewaz wina lezy trochę po środku,zwróce Panu połowę prowizji a Pan nie bedzie zgłaszał sprawy do allegro o zwrot prowizji.Jesli się Pan zgadza prosze przesłac kwote a z rana dokonam przelewu.Wydaje mi się ze całkowita kwota prowizji to cos około 22zł ale moze się mylę

bardzo mnie wkurwia coś takiego.. gość pewnie po kliknięciu kup teraz znalazł sobie coś innego na allegro na co chce wydać pieniądze i pod mu się odwidział..

czasami dobrze poczytać regulamin, czy chociaż faq:
http://allegro.pl/help_item.php?item=3030