Autor Wątek: Twoje graty... - plusy i minusy  (Przeczytany 95506 razy)

Offline valentine

• Gaduła
Odp: Twoje graty... - plusy i minusy
« 09 Gru, 2010, 15:39:27 »

Wybaczcie mi to egoistyczne zdjecie ale tylko takie mam.
ChCialem zalozyc nowy temat ale uznalem ze smiecic nie bede.

Jak niektorzy z was pamietają, bylem w posiadaniu 5150, g majora i kilometrowego pedalboardu w ktorego sklad wchodzily takie zabawki jak memory man with hazarai, dd-6 i kilka innych. Z przyczyn finansowych musialem sie tego pozbyc a na miejsce tych zabawek wskoczyl moj obecny rig. Koncert, ktory zagralem tydzien temu zainspirowal mnie do skrobnięcia kilku slow o moim aktualnym sprzecie.
Nie bede opisywal po kolei kazdego elementu lecz napisze ogolne przemyslenia na temat moich gratow.

W sklad rigu wchodzi ibanez rg7621 (najmocniejsza czesc, jedno z moich marzen. Nigdy sie jej nie pozbede-okolo 2200zl), randall kh120(700zl), ibanez tb412s(500), behringer v-amp pro(350zl), bbe 362(300), midi art x-11(270zl)

Jak sami widzicie, nie jest to djent rig o ktorym marze ale...
I tu moi drodzy pragne powiedziec, ze wyzej wymieniony sprzet zaskoczyl mnie mega pozytywnie biorąc pod uwage cene. To byl pierwszy koncert zagrany na tym zestawie i jestem naprawde zadowolony.

Brzmienie jakie udalo mi sie wykrecic jest "zblizone" do kopacza chmur na the discovery. Jest selektywne i nawet na drop gis daje rade. Nie siarzy tak jak wskazuje na to nazwisko gitarzysty jakim sygnowany jest head. Efekty w procesorze są naprawde przyzwoite, chorusiki i delaye na klinach czy reverby na solowkach są naprawde bardzo na poziomie. Phazery tez są bardzo fajne. Jedyne co mi sie nie podoba to rotary, ktorego i tak nie uzywam. Idzie ukrecic nawet fajne delaye w stylu the edga.
Kontroler jest praktycznie niezniszczalny i ma wszystko to co moglem oczekiwac.

Reasumując-moze wam sie ta "recenzja" wydac kolokwialna jednak jestem naprawde zaskoczony mozliwosciami i brzmieniem tego zestawu.

Plusy:
-gitara
-cena
-brzmienie jak na tą kase

Minusy:
-wzmak troche muli
-rotary w procesorze
-brak pedala ekspresji w kontrolerze
-brak w rigu tunera (konkretnie behringer btr2000), kaczki (gcb95), lekkiego drajwu (sd-1), bramki szumow(ns2) i racka (rockcase 6-8u economy)

Dzieki za uwage misie i pozdrawiam.
« Ostatnia zmiana: 07 Sty, 2011, 21:15:17 wysłana przez valentine »