Sikor: no jak widać każdy z nas ma inne cele muzyczne i każdemu inny wzmak siądzie.
Kazdy ma swoj gust, to jasne i nie ulega frekwencji.
Ja Egnatera rozpracowywałem ok. 2 miesięcy i teraz już wiem, że na tych piecach można ukręcić prawie wszystko, aczkolwiek brzmią po swojemu - wiadomo.
Ja wiem jedno, po krótkim ograniu można mieć tylko ogólną opinię o wzmaku, bo prawdziwe pojęcie uzyskuje się dopiero po dłuższym ograniu, na spokojnie, bez sapiącego sprzedawcy nad głową... mnie to zajmuje właśnie tak ok. 2 miesiące (chociaż ada mp2 uczyłem się pół roku), wtedy wiem wszystko i albo zostawiam head, albo kupuje inny.
No offence, ale bla, bla, bla. Nie potrzebuje miesiecy, zeby moc stwierdzic, czy wzmak wg mnie brzmi dobrze, czy nie. Poza tym, nie stal nade mna zaden sprzedawca. Piec ogrywalem sobie spokojnie w dzwiekoszczelnej (w granicach przyzwoitosci) kabinie.
BTW wlasnie sie okazalo, ze Tweaker jednak pojawi sie w moim ulubionym sklepie, wiec rusze na testy. Jak userzy raportuja, clean jest duzo lepszy niz w Rebel 20. Ach, gas uderza ponownie...
Za to Jet City JCA20H, to po prostu czysty rock'n'roll, polecam.
Z reszta, to po prostu piec Soldano Atomic 16, wiec ma dobre podstawy byc niezly
Tylko, zeby ktos go jeszcze w Europie modowal
W USA juz Friedman i FJA robia fajowe mody (fx loop, clean, gain itp.).
Uderz do Marvela (marvelamps.com), robi heady na bazie zmodowanego Atomica i różne mody też przerabiał. Jego mod do Bognera jest dość popularny na paru amerykańskich forach.
Wielkie dzieki! Trzeba bedzie zagadac