Autor Wątek: 1w lampiak  (Przeczytany 41270 razy)

Offline blackdahlia

• Pr0
Odp: 1w lampiak
« Odpowiedź #50 24 Wrz, 2010, 21:33:20 »
................... ......
Idę zapierdolić psa normalnie - znów to samo - Czy ty pojmujesz, że to co właśnie napisałeś wcale się nie kłóci z tym co ja napisałem? TY SAM kilka postów wcześniej napisałeś, że głośnik się musi deczko rozbujać. Jak ty sobie to wyobrażasz na małych prądach co? Zabulgocze coś tam. Nie przeczę. Ale z czytelnością to będzie miało niewiele wspólnego. Gdybyś uważnie przeczytał mojego posta, to byś wyniósł z niego, że przy małych prądach głośnik ma gównianą skuteczność. Popatrz z łaski swojej na wykres - mała moc - gówno a nie skuteczność. Co do tych ośmiu omów-to nie tak - przecież jak dobrze wiesz z uczelni ta wartość jest w chuj zmienna dla różnych podawanych częstotliwości...
Ja nie wiem. Mówisz, że 5 lat studiujesz fizykę, piszesz coś na prawdę sensownego, a jednocześnie starasz mi się udowodnić coś tak głupiego u podstaw, że się w pale nie mieści....
W takim razie po cholerę twoim zdaniem się robi piece 100-200-300 i więcej? PO CO? Skoro 1 w wg ciebie spokojnie wystarczy do takiego samego zadania. Oni się pewnie wszyscy umówili, i taka moda akurat.
Nie wiem też skąd wniosek, że ta teoria się nie odnosi do świata gitarowego- Głośniki pracują TAK SAMO i w jednym i drugim przypadku - różnica jest w sygnale - To co się tworzy na WZMACNIACZU gitarowym jest w sprzęcie hi fi najgorsze z możliwych. I tylko to. Ale tak czy owak potem dzieje się z nim to samo - prąd porusza cewką, cewka membraną a ta wywołuje drgania powietrza.  Tak ciężko pojąć, że to jest proces taki sam dla KAŻDEGO sprzętu audio od słuchaweczek do mp3 do estradówek...
Ja rozumiem, każdy przecież wie swoje i się musi pochwalić tą wiedzą, ale po co doszukiwać się w czyimś poście nie wiadomo czego, tylko po to żeby dowalić to co się wie, a kogoś pogrążyć, dla poczucia że się wie więcej....
Bo ja tu innego sensu tego co piszesz nie widzę.
Ja się w ogóle nie znam na sprzęcie audio  bo nie studiowałem 5 lat fizyki, więc krzyż na drogę - idź 5 watowym potworem napędź 1000 głośników - orgia smaku popłynie z nich. Albo po co 1000? 100000 od razu przecież twoim tokiem rozumowania też będzie dobrze. A JAKI ZAPAS MOCY UHUHU....bo przecież końcówka ma to i tamto w dupie...naprawdę.

Ogarnijcie trochę wrodzoną chęć popisania się wiedzą i nie wiem czym jeszcze, albo przynajmniej starajcie się mówić o TYM SAMYM o czym mówi wasz rozmówca. Frytki z majonezem są niedobre...Chyba spróbuję bez majonezu - no co ty - BZDURA to nie majonez ci nie smakuje- przecież to wina złej temperatury smażenia frytek. W ogóle to co mówisz jest bez sensu - ja 20 lat w mcdonaldzie robiłam.....Tak to niestety z boku wygląda. Jak napisał loki - wszyscy wiedzą swoje i wiedzą lepiej , a jak się podaje prawdziwe i podparte nauką dane, to jedyny odzew to chęć popisania się co to się więcej nie wie, i jak to się nie jest w błędzie. W sprawach sprzętu gitarowego staram się zamykać mordę i uczyć od  was - bo są tu prawdziwi znawcy tematu - odezwałem się, bo to jest coś, co wiem na pewnik, czego mnie nauczono.

Szkoda tylko psa którego zapierdoliłem z nerwów.

JEŚLI ŁASKA NIECH KTOŚ PRZENIESIE TE POSTY. Do np. "dyskusja każdy sobie " w OT ...nie wiem.
Poddaję się - bez odbioru