Hejka
Mam pytanko do tych z Was, którzy posiadają LP gibola, epi lub EC LTD(ESP). Moglibyście podać grubość korpusu jaką macie ? (nie, tym razem nie mam żadnej wspaniałej teorii na ten temat
Po prostu jestem ciekawy i nie mam za bardzo gdzie samemu sprawdzić). Interesują mnie grubości korpusu następujących wioseł:
- LP standard (Może być gibol, może być epi. Myślę, że standardy (a nie żadne dziwne edycje) akurat to mają takie same w obu firmach)
- LP custom (tak samo, może być Epi może być gibol. Pytam się oddzielnie o customa, bo z tego co się orientuje jer grubszy od standarda)
- LTD (lub ESP) EC 1000 wersja na pasywach i na aktywach (ze zdjęć wydaje mi się, że te na aktywach są cieńsze od tych na pasywach, ale to może być totalna bzdura, więc pytam by się upewnić)
O ec-400 nie pytam, bo sam mam;)
Oczywiście interesuje mnie grubość w miejscach, gdzie nie ma żadnych wycięć, jeżeli dany model takowe posiada (np. EC-100 na brzuch, lub klatę w górnej części, tak jak strat). Myślę, że najbardziej obiektywne będzie podanie grubości bez uwzględnienia wypukłości płyty wierzchniowej, czyli zmierzone tuż przy krawędzi obok bindingu
(np koło tylnego zaczepu na pasek sufmiarką lub ewentualnie linijką
.
Z góry dziękuję za info, jeżeli jakoweś napłynie;)