Dajcie sobie na wstrzymanie i bez jatki..
Rozumiem, że standardowo każdy broni swoich gustów (a przez to wyborów) wynajdując do tego argumenty. Bardzo możliwe, że podane zdjęcia przedstawiają NB i te nie zawsze były ładne, nie zawsze były w toleksie itp. (Ale do klienta należał wybór czy ma być w Tolexie czy w skaju).
Natomiast NB też ewoluowało przez ten czas. Jakiś już dłuższy czas nie robią wersji w paździerzu, polepsza się jakość wykonania, itd. W końcu to już parę dobrych latek rzeźbienia.
Człowiek z Buzarro też miał zapewne parę wpadek (chyba, że nie to mnie kopnij
) i wg mnie to jest normalne. Ale nie generalizowałbym, że jedna firma to zło, a druga to wypas. Sam zresztą wiem, że teraz to w NB już zupełnie inna bajka jeśli chodzi o profesjonalizm działania.
Tak jak TripleXXX rzekł, jest więcej firm/ludzi, którzy robią. Ale dla mnie (imho) są tylko dwie warte zainteresowania, na podobnym poziomie, czyli właśnie: Buzarro oraz Noisy Box. I bardzo dobrze, że konkurują. Dobrze dla nas konsumentów...
Ale biję się w pierś jeśli chodzi o moją subiektywną ocenę: grałem na kilku NB, Buzarro słyszałem/dotykałem, o reszcie słyszałem/czytałem itp.