Dzień dobry, mam na imię Tomek i kupiłem sobie full stacka do grania w domu. To chyba tyle
VHT Fat Bottom (ang. fcht gruba dupa):
Nie wiem czy to efekt wow czy ta paczka na prawdę nie ma sobie równych. Jeszcze żadna kolumna nie grała mi tak dobrze z VHT. Pittbull odezwał się dzisiaj tak jak nigdy wcześniej, uwydatniły się trochę inne pasma, a wszystko zapewne dzięki odejściu od V30. Ogromną zaletą jest to, że waży ok.40kg czyli bardzo mało jak na 412. Sam dałem radę ją wnieść na drugie piętro, a jestem raczej z tych drobnych, chociaż Pomarańczę też kiedyś "wturlałem"
. Byłem nastawiony do niej raczej sceptycznie, bo ogrywałem ją dawno temu i nie podobała mi się tak jak dziś (teraz mi się pewnie tak podoba bo jest moja hehe). Trafiła się sztuka w świetnym stanie i okazyjnej cenie więc postanowiłem dać jej drugą szansę, szczególnie, że wszyscy ją tak zachwalają jako "najlepsza kolumna do VHT". Teraz tym bardziej się cieszę, że nie sprzedałem Pittbulla gdy leżał na giełdzie. Fat Bottom to raczej keeper dopóki, dopóty jest ze mną psina
Drugie pudełko to jak widać ENGL 412 (standard, czyli ten na V60). Ogrywałem go w sklepie i też fajnie się dogadywał z Pittbullem. Nie grał "tak dobrze" ("" bo to kwestia gustu) jak Fat Bottom, ale na pewno charakterystyczniej
. Ma specyficzną górkę i bardziej schowany środek. To jest raczej ten sound który jeden pokocha, a inny znienawidzi. Narazie leży u Terrora, ale niedługo go zabiorę do domu, żeby się nie marnował w salce (
). Mam zamiar postawić obie kolumny obok siebie i zdecydować która ze mną zostaje. Mimo, że obie grają nieźle to jednak będzie to raczej czarna gruba dupa.
EDIT: Spoiler Zmajstrowałem na szybko próbkę Fat Bottom w mixie do Swaaarm!. Nie miałem za dużo czasu na reamping, więc mikrofon ustawiałem intuicyjnie bez odsłuchiwania przed ostatecznym nagraniem. Ścieżki wstawiłem do starego mixu tylko podniosłem kompresję, bo były ciszej i usunąłem bandy z eq, także został tylko low pass i hi pass.
Swarm z Marshallem:
Wlacz osadzony player soundcloud
Swarm z VHT Fat Bottom:
Wlacz osadzony player soundcloud