Autor Wątek: NGD! Buzzaro 212 na Vintage 30  (Przeczytany 17067 razy)

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
NGD! Buzzaro 212 na Vintage 30
« 29 Gru, 2010, 21:24:31 »
Hejaski

No trochę szok, jakieś 20 min temu kurier zadzwonił, że ma paczkę. Zlazłem na dół i zapytałem jak to jest, że oni do tej pory pracują.
"No jak, normalna godzina. Do 22 robimy, bo potem ludzie drzwi nie otwierają".
Kurna no, fajną robotę mają, nie ma co.

Bajdełej, przyniósł mi to:

Taa, widać, że powinienem założyć listwy przypodłogowe :P
Wziąłem się za rozpakowywanie i takie ło mi się przed oczętami pokazało:

Kolumna jest kastomem, nawet zarzucę zdjęciem, które mi sprzedający przesłał:

Specka raczej taka jak na stronie Buzzaro. Można sobie otworzyć ją z tyłu, co by pograć piękne kliny i krancze, więc coś dla mnie akurat. No i ma załadowane Celestiony Vintage 30, więc najważniejszy chyba warunek spełniony. Będę nakurwiał teraz.
Ładna jest, relatywnie łatwa do noszenia i w ogóle żem hepi jest :).

Offline Turgon

• Gaduła
Odp: NGD! Buzzaro 212 na Vintage 30
« Odpowiedź #1 29 Gru, 2010, 22:04:19 »
Gratuluje :D Choć ja bym pana Radka poprosił o logo i sobie założył, bo tak jakoś dziwnie i goło wygląda ;)

P.S.
Co do kurierów, kurde za taką kasę jaką oni dostają, to naprawdę mają kijowo ;/
Ssiecie.

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
« Odpowiedź #2 29 Gru, 2010, 22:18:27 »
Prosić nie miałem co, w końcu to z drugiej ręki. Gość używał jej głównie w studiu, chociaż mówi, że parę razy grała poza domem. Właśnie się bawię nią - spora różnica w porównaniu z tym, co miałem wcześniej. Zaczynam słyszeć różnicę po przekręceniu jakiejś gałki, co nie jest wcale dobre, bo teraz trzeba będzie ukręcać brzmienie. Ale już czuję, że jak się wzmaka rozkręci to będzie dobrze.

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #3 29 Gru, 2010, 22:49:49 »
Prosić nie miałem co, w końcu to z drugiej ręki. Gość używał jej głównie w studiu, chociaż mówi, że parę razy grała poza domem. Właśnie się bawię nią - spora różnica w porównaniu z tym, co miałem wcześniej. Zaczynam słyszeć różnicę po przekręceniu jakiejś gałki, co nie jest wcale dobre, bo teraz trzeba będzie ukręcać brzmienie. Ale już czuję, że jak się wzmaka rozkręci to będzie dobrze.
Myślę, że nie byłoby to problemem ;) Teraz radzę Ci się zaopatrzyć w aparat i doradzam robienie foto ustawień gał, które się podobają ;)
Ssiecie.

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
« Odpowiedź #4 29 Gru, 2010, 22:53:59 »
To było aparatem robione, tylko ja zdjęć nie umiem robić :P. Pograłem troszkę:
-fajnie trzyma dół, wszystko zwarte i mocne
-głośna fhui
-ciepło gra, ale też idzie ukręcić szczotę drucianą

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #5 30 Gru, 2010, 04:34:10 »
tylko czemu NGD? ;)
To czekam na jakiś cover kaloryferów :)

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
« Odpowiedź #6 30 Gru, 2010, 10:28:30 »
Przyjmijmy, że od New Gear Day. Coś się zrobi, luz.

Offline regecore

• Gaduła
« Odpowiedź #7 30 Gru, 2010, 13:41:50 »
Tak bez logo? A jak to nie buzarro i gość Cie wypipkował ? ;)
.

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
« Odpowiedź #8 30 Gru, 2010, 13:47:06 »
Raczej ufam w jego prawdomówność. Zawsze można zapytać wytwórcę himself jak jest szczególna potrzeba.

Offline Musza

• Pr0
« Odpowiedź #9 30 Gru, 2010, 13:51:45 »
Tak bez logo? A jak to nie buzarro i gość Cie wypipkował ? ;)

Dał mu mese tylko zabrał najdroższą część ;)
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline regecore

• Gaduła
hehe :)
.

Offline TripleXXX

• Gaduła
    • www.buzzarocabs.com
A jak to nie buzarro i gość Cie wypipkował ? ;)
:facepalm:

Nie wypipkował. To hendmejd by BCC  :irokez:   W tamtym okresie nie było jeszcze w planie logo. Nie ma nawet chyba tabliczki pod maskownicą :) Nie mniej jednak od tamtego czasu trochę się pozmieniało.  Najwięcej zmian będzie jednak w nadchodzącym roku   8)

btw. w życiu nie chciałbym pracować jako kurier  :D

Offline grooda69

• Prawie użytkownik
Taka sobie ta kolumna, ma plytkie profile a to mi sie nie podoba najbardziej. do noisy box sie nie umywa:) o brzmieniu sie nie wypowiadam bo na zadnej pace tej firmy (o ile to wogole zarejestrowana firma) nie gralem.
Witkowski Custom Explorer -> komputer

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Pff, a ty masz tranzystorowy wzmacniacz.

;)
Ale zanim zaczniesz pisać dziwne rzeczy to spróbuj też przeczytać inne posty. Ostatni post przed tobą napisał twórca paczki, w sygnaturze ma adres strony do swojej zarejestrowanej firmy. Fejspalmował nie będę.

Offline grooda69

• Prawie użytkownik
hehehe mam tez dwa lampowe oprocz tego ale wole tego hybrydowego znawco:) Ciesze sie w takim razie, ze firma jest zarejestrowana to duzy plus, mam nadzieje ze bede mial kiedys okazje ograc sprzet.

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Ale się nie obruszaj, żartowałem z tranzystorem. I nie uważam się za znawcę w żadnym wypadku.

Offline grooda69

• Prawie użytkownik
spoko stary:)nie no ogolnie ciekawia mnie kolumny buzarro, ja jestem za polskim hendmejdem bardzo.  tylko te kanty mi sie nie podobaja:) jakby ten profil byl glebszy to plynnie by plaszczyzna w plaszczyzne przechodzila. Od razu by to lepiej wygladalo jako cala kalumna, ale to tylko moje zdanie:) a logo mesy w laudzie kosztuje 170zl:) przynajmniej jeszcze kiedys kosztowalo.

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
buzarro
:D
TripleXXX, chyba musisz przemianować firmę, bo się wszystkim jebie nazwa.

W ogóle to się nie nacieszyłem za bardzo kolumną i OD. Pograłem z godzinę i lampy już padają. Ale za to jest duuużo lepiej, więcej gruzu i solidniejszy dźwięk teraz wytwarzam. Czad jest.

Offline Zbir

• Gaduła
Ja tam pierwszy raz o tej nazwie słyszę :D.
Fajnie wygląda ta kolumna - surowa i ze stylem - i like it.
Mam taką cichą nadzieję że kiedyś będę miał okazje ograć taki sprzęt, lub ogólnie jakiś po za moim :D

Offline TripleXXX

• Gaduła
    • www.buzzarocabs.com
Nie przewiduję zmiany nazwy firmy :D

Taka sobie ta kolumna, ma plytkie profile a to mi sie nie podoba najbardziej. do noisy box sie nie umywa:)  

Tak tak. Zdaję sobie sprawę z faktu, że pojawienie się mojej firmy na rynku jest nie na rękę pewnym osobom.  Wystarczy rozejrzeć się po różnych forach :)
Ja osobiście nie mam nic do zarzucenia firmie Noisy Box ani nikomu innemu z tej branży.

tylko te kanty mi sie nie podobaja:) jakby ten profil byl glebszy to plynnie by plaszczyzna w plaszczyzne przechodzila. Od razu by to lepiej wygladalo jako cala kalumna, ale to tylko moje zdanie:)

90% kolumn robione jest na zamówienie i to klient określa jaki ma być design kolumny. No, ale skoro firma jest Custom Cabinets to jednak to do czegoś zobowiązuje :)

Niekanciasta opcja specjalnie dla Ciebie poniżej. Znajdziesz ją też tutaj http://forum.sevenstring.pl/sprzedam/buzzaro-112st-b-%29/
« Ostatnia zmiana: 01 Sty, 2011, 13:12:24 wysłana przez TripleXXX »

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Pany, miało być pokojowe Niu Kab Dej a tu się wojna zaczyna. Paka nakurwia świetnie, gruzzzzz, pełniutkie pasmo, dużo dołu jak na 212, bałem się, że będzie mało. Jest wszystko czego potrzeba. Powiedziałbym coś jeszcze na temat brzmienia, ale mi lampy padły i raczej ni hu hu :P

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
TripleXXX, a repliki headcabinetow tez robisz? Interesowała by mnie w okolicach wakacji najpozniej 2xplexi (dokladne repro) i w najblizszych tygodniach do combo 5e3 w tweedzie

Eddułard Już sem pogadali przez komórę - świat to globalna wiocha, każdy zna każdego :)
« Ostatnia zmiana: 01 Sty, 2011, 17:52:41 wysłana przez Sinner »

Offline regecore

• Gaduła
Ja powiem Panowie tyle, ze polskim nowym firma hand made najbardziej nie służy chińska konkurencja... a nie oni sami sobie.

Buzar czemu nie masz cenników na stronie?

A co do NoisyBox widze ze koledzy od 4-strun sobie cenią tez te graty http://basscity.eu/thread-424.html
.

Offline mati304

• Gaduła
  • These go up to eleven.
TripleXXX podpisuję się pod prośbą o cennik na stronie, bo nie mam odwagi zapytać. ;)
Podoba mi się ta paczuszka. Bardzo. Jakby była ciut mniej kanciata, to bym chyba umarł i na klęczkach pielgrzymował do Astona, żeby mi ją sprzedał.
There's no use being precise about something when you don't even know what you're talking about.

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Ja powiem Panowie tyle, ze polskim nowym firma hand made najbardziej nie służy chińska konkurencja... a nie oni sami sobie.

Co do konkurencji z chińczykami, to jako właściciel nowej firmy hand made czuję się zwyczajnie obrażony - jednocześnie, nie czuję się rzecznikiem tej grupy, ale proszę Cie, nie nie wrzucaj nas do tego samego worka. Nie mam zamiaru konkurować z chińczykami zarówno na polu cenowym, jak i jakościowym :D Za swoje zabawki nie biorę szmaciastych pieniędzy, w rezultacie klient dostaje coś, czego bechinger mu nigdy nie zrobi i na ilość zamówień nie narzekam, komu za dużo, to z chęcią kieruję do konkurencji... Stać mnie na to, bo mam inne podstawowe źródło dochodów, więc nie będę się szmacił zamówieniami za 300zł, za które w cywilizowanym kraju woła się od 200 funtów w górę. Na tym polu i tak jestem konkurencyjny