Autor Wątek: Jakub Z.  (Przeczytany 7275 razy)

Offline Jakub_Z.

• Pr0
  • Matowy
Jakub Z.
« 11 Gru, 2010, 15:08:05 »
Cóż, uwielbiam się chwalić swoimi wypocinami na forach wszelakich, ale tutaj to poziom stosunkowo wysoki, więc jak na razie nieśmiało tylko dwa kawałki zapodaję.

Wszystko nagrane przy użyciu paździerzowej gitary Washburn Wi-14, zintegrowanego Realteka, w połączeniu z Amplitube Metal, EZDrummerem i Broomstick Bassem. To wszystko odpalone w FL Studio 9.

Zatem lecimy - dwa trochę starsze utwory, w różnych klimatach, w drop B jeszcze:
Wlacz osadzony player soundcloud

Specjalnie na potrzeby tego posta minimalnie je przemasterowałem jeszcze - to dla Was :D

No mniejsza, koniec gadania.
Endżoj i na jakieś miażdżące słowa krytyki czekam!
« Ostatnia zmiana: 21 Mar, 2011, 19:09:59 wysłana przez Jakub_Z. »

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
Odp: Jakub Z.
« Odpowiedź #1 11 Gru, 2010, 16:56:56 »
Nie przesłuchałem całości, bo mnie w parówce perka odstraszyła, natomiast bardzo mi się podoba Twój nick, też siedziałem!

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #2 12 Gru, 2010, 16:57:11 »
symfonia parówki- fajne całkiem. Kompozycja mi się podoba, chociaż mam wrażenie że słucham dwóch kawałków na zmianą. Raz jest prosto, liniowo- wiadomo co za chwilę się stanie, a raz jest coś bardziej pogiętego gdzie nie wiem czego się spodziewać. Fajniej moim zdaniem by było gdyby pociągnąć cały utwór w tym 2gim kierunku. I strasznie brakuje mi tu gdzieś partii na klinie, wydaje mi się że bardzo by pasowała :).

Drugi utwór- podoba mi się bardziej. Na pewno fajnie sprawdzałby się na koncertach. Jest trochę jakiegoś "patosu" za którym nie przepada, ale tu nie przeszkadza bo jest ładnie wyważony.

W jakim stroju grasz?

Offline Jakub_Z.

• Pr0
  • Matowy
« Odpowiedź #3 12 Gru, 2010, 17:07:14 »
A dziękuję prześlicznie!
W Parówce chętnie bym coś dodał na klinie, ale niestety moja karta dźwiękowa na to nie pozwala - strasznie trzeszczy i przesterowuje czysty sygnał na samym wejściu, więc mam teoretyczną dopałkę :D
Co do stroju to tak ja pisałem - te dwa kawałki w Drop B są, ale ostatnio tylko w Drop A cisnę ;)

Offline Marcins

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #4 15 Gru, 2010, 10:53:16 »
przy symfonii parówki można trochę zeschizować a drugi utwór to istny rozpierdalacz;)

Offline Jakub_Z.

• Pr0
  • Matowy
« Odpowiedź #5 25 Gru, 2010, 21:42:58 »
Taki mały szkic mi się dzisiaj pod paluchami ułożył:
http://soundcloud.com/jakub_z/25-12-10-demo-3

W końcu po długim okresie posuchy coś się naszkicowało;]

Offline Lothar

• Pr0
  • Ibanez <3
    • Spaceshark's Lair
« Odpowiedź #6 26 Gru, 2010, 00:14:50 »
Nie podoba mi sie to chamskie "nabijanie"ale tak jest spoko. I takie brzmienie gitary przy ostrym machaniu prawa ręką nie służy imho.
facebook.com/EnolyBand

Rób perke.

Offline Widek

• Gaduła
« Odpowiedź #7 26 Gru, 2010, 20:25:41 »
Fajne riffowanie i brzmienie gitarek. ;)

Offline Jakub_Z.

• Pr0
  • Matowy
« Odpowiedź #8 26 Gru, 2010, 20:32:56 »
Podziękowawszy prześlicznie ;)
Brzmienie generuje jedyna banglająca na mojej karcie symulacja - siakiś preset Randalla Warhead'a z Amplitube Metal, bo cała reszta na integrze to kupa niestety...

Co do posta Lothara: no jeżeli dobrze rozumiem, to to moje 'nabijanie' to dziwna przypadłość - perkusja, bas i gitara grają to samo praktycznie :D A jeżeli o brzmienie chodzi to cóż - nie wiem co by tutaj pasowało, a jakby pasowało to jak na razie nie jestem w stanie tego osiągnąć na rilteku ;)

Offline Jakub_Z.

• Pr0
  • Matowy
« Odpowiedź #9 07 Lut, 2011, 13:38:40 »
Robiłem dzisiaj porządek w starych kawałkach i przesłuchałem całe tony starych śmieci. Dlatego też postanowiłem podzielić się z Wami moją starą, industrialną twórczością - z lat 2006-2008...

No to lecimy, dwa albumy do pobrania tutaj:
http://pokazywarka.pl/n4o7go-2/
(chyba tylko linki z megaupload jeszcze śmigają...)

Uwaga: w drugim albumie gitary brzmią koszmarnie - wzięło mnie na nagranie albumu po ~6 miesiącach nauki grania :D

Endżoj!

Offline Jakub_Z.

• Pr0
  • Matowy
« Odpowiedź #10 15 Lut, 2011, 20:57:00 »
Łomatko... Pozytywnie znaczy się? :D

Offline OfensywnyRondel

• Gaduła
  • podstępny wysłannik kalafiora
« Odpowiedź #11 15 Lut, 2011, 22:17:26 »
ale drugi jest z 2009, to jak po 6 miesiącach nauki?
nie lubie placki

Offline Jakub_Z.

• Pr0
  • Matowy
« Odpowiedź #12 15 Lut, 2011, 22:26:02 »
Nawet niecałych 6 miesiącach w sumie. Gitarę mam dopiero ~2.5 roku, a wcześniej na niczym innym nie grałem. Na pierwszym 'albumie' gitary jeżeli są, to są 'syntezowane' i brzmią z dupy :D

ED: A nie, nawet mniej - gitarę kupiłem w czerwcu 2009, a album wrzuciłem we wrześniu - stąd kijowe brzmienie.

No mniejsza, słuchać nie dywagować :P

Offline Harnaź

• Prawie użytkownik
    • Nerville
« Odpowiedź #13 17 Lut, 2011, 11:44:02 »
Sory... o przeciętności brzmienia niema mowy, może nie doskonałe ale nie przeciętne. Patrzę na to po pierwsze przez pryzmat tego że niejednokrotnie zespoły, te bardziej znane wydają płyty które brzmią przy tym chujowo, a po drugie lubię takie naprawde pełne, brudne potężne brzmienia. Dla mnie kawał masywnego skurwysyństwa.
Kogut to taka kura, która ma po prostu wy***ane na nieco więcej rzeczy

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #14 17 Lut, 2011, 14:32:02 »
Nawet niecałych 6 miesiącach w sumie. Gitarę mam dopiero ~2.5 roku, a wcześniej na niczym innym nie grałem. Na pierwszym 'albumie' gitary jeżeli są, to są 'syntezowane' i brzmią z dupy :D

ED: A nie, nawet mniej - gitarę kupiłem w czerwcu 2009, a album wrzuciłem we wrześniu - stąd kijowe brzmienie.

No mniejsza, słuchać nie dywagować :P

Tej, no ale jak to, skoro Zepsuta Maszyna jest z 2008?
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Jakub_Z.

• Pr0
  • Matowy
« Odpowiedź #15 17 Lut, 2011, 18:03:26 »
Nosz kurr... Coś mi się musiało w takim razie popierdolić w obliczeniach chyba:D
No mniejsza, mniejsza... Muzyka jest najważniejsza, a nie to ile wtedy grałem:P Coby nie było pierwszy album nie ma "prawdziwych" gitar, tylko wszystko robione przez VSTi FL Slayer. Na drugim to już Washburn + GuitarRig 2/AmplitubeMetal...

Ano i dziękuję prześlicznie za miłe słowa Wierata i Harnaź! Brzmienie faktycznie może być nieco przeciętne w porównaniu z innymi użytkownikami forum, ale staram się wyciskać ze swojego sprzętu jak najwięcej...

PS. Pana Harnasia to znam z pewnego forum już, braliśmy razem udział w takim śmiesznym konkursie na utwór - ale nagród nie było :D

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #16 17 Lut, 2011, 18:06:13 »
Przesłuchałem drugi album i fajnie buja, jakbym jeszcze lubił techno to w ogóle ;P Ale ogólnie, to uważam, że bardzo na plus, brzmienie może nie jakieś genialne, ale wcale nie jest imo złe.

Offline Harnaź

• Prawie użytkownik
    • Nerville
« Odpowiedź #17 18 Lut, 2011, 09:31:28 »
Ta...wyruchali nieco, ja liczyłem na bogactwa, fortunę, a przynajmniej na świeże wędliny. Na pocieszenie jedynie kupiłem sobie worek ziemniaków i wycieraczkę od Wartburga. Co do brzmienia każdy ma inne priorytety. Dla mnie przede wszystkim musi być mocno i w miarę klarownie. Jak już mam tą 7-kę musi być nakurw. Brzmienie w stylu Threat Signal, czy nowego Soilworka (którego i tak cholernie lubię) odpada. Wiele brzmień powszechnie uważanych za zajebiste uważam za lipne, albowiem można je osiągnąć jednym kliknięciem w multiefekcie (no może przesadziłem), po prostu jak dla mnie jest moda na miękkie chujowe brzmienia nawet jak się srają że mają nowe cacy 8-ki (nie podam konkretów) i wydane grube ojro na nagrane płyty, gdzieś gubią ten pozytywny napieprz. No może się powtarzam trochę, wrócę po herbacie.
Kogut to taka kura, która ma po prostu wy***ane na nieco więcej rzeczy

Offline Jakub_Z.

• Pr0
  • Matowy
« Odpowiedź #18 10 Mar, 2011, 17:38:02 »

Takie pseudo-djenty, które należy bardziej traktować jako moje próby walki z odpowiedziami impulsowymi + trochę efektów dźwiękowych. PODa Studio GX sobie sprawiłem to i darmowymi ampsimami i IR'ami się mogę pobawić :D

Zapraszam do oceny brzmienia, o!

Offline Konrad_89

• Użytkownik
« Odpowiedź #19 10 Mar, 2011, 17:43:58 »
O kurwa, kogo torturowałeś, że tak się darł? :D

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
« Odpowiedź #20 10 Mar, 2011, 17:55:24 »
Ej, a mi się to podoba! Jako takie przerywniko-intro-część kawałka-czy inne chujwico, którym jest. Fajne :D

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
« Odpowiedź #21 10 Mar, 2011, 18:02:58 »
dooobre :D
i always go full retard

Offline Jakub_Z.

• Pr0
  • Matowy
« Odpowiedź #22 10 Mar, 2011, 18:11:12 »
No kurna mi to też robi strasznie :D
Dzięki, dzięki - ale z brzmienia jeszcze nie jestem zadowolony, więc będzie replay kiedyś.

O kurwa, kogo torturowałeś, że tak się darł?
Mamę i tatę żem zlał porządnie i nagrałem tanim mikrofonem... A tak serio to sampelki wyrwane z gry "Twierdza: Krucjata" - jak ktoś grał to pewnie pamięta jak się ludki darły, kiedy wlazły w rozpaloną smołę :D

Offline OfensywnyRondel

• Gaduła
  • podstępny wysłannik kalafiora
« Odpowiedź #23 10 Mar, 2011, 18:23:47 »
haha,a nieźle nawet spasowało ;D
nie lubie placki

Offline Jakub_Z.

• Pr0
  • Matowy
« Odpowiedź #24 19 Mar, 2011, 20:41:28 »