Autor Wątek: Przestrzegam przed REK Guitars - kompletny brak profesjonalizmu !!!  (Przeczytany 123059 razy)

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
jak nie dal faktury to zrobil na lewo.... wiadomo co to znaczy

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg
czy REK jest płatnikiem VAT

Musi byc, produkcja i serwis instrumentow muzycznych nie jest zwolniony z VATu

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Struganie wioseł za batona wiąże się potem z takim a nie innym podejściem. Jeśli wciąż sensownie zrobionego lutniczego wiosła nie będzie można w Polsce odsprzedać ze stratą 70% wartości, takie akcje będą ciągle miały miejsce. Lutnicy będą "obrażeni" i będą traktowali ludzi jak przygłupów. Wina leży niestety także po naszej stronie, chociaż poziom, jaki zaprezentował p. Rek urąga wszelkim normom przyzwoitości, o podejściu biznesowym nie wspominając.

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
jak nie dal faktury to zrobil na lewo.... wiadomo co to znaczy

No i właśnie o to mi chodzi :). Istnieje taka instytucja, która się nazywa Urząd Skarbowy. Koledze Andy'ego może się nie chcieć walczyć, ale sympatycznym ludziom ze wspomnianego Urzędu owszem, wystarczy ich lekko nakierować. Jako materiał dowodowy świadczący o tym, że doszło do transakcji wystarczą dowód dostawy gitary od firmy REK, fakt dokonania przelewu przez kupującego, który można potwierdzić w banku oraz to, że figuruje ona w galerii na stronie firmy. Nota bene ten kolor jest naprawdę z dupy.

Zależy jakie ma dochody roczne. Ale podpowiem, bo wiem - o ile dobrze pamiętam jest płatnikiem vatu i nawet ma nip eu (co może być przydatne, biorąc pod uwagę fakt, że kolega Andy'ego jest w UK). <- zostawiam dla względów historycznych, ale to zdanie to bulszit - pomyliło mi się z koniecznością posiadania kasy fiskalnej.
« Ostatnia zmiana: 20 Paź, 2010, 14:06:40 wysłana przez Didejek »

Offline dawson

• Gaduła
Nie no, odpowiedź na maila wręcz zaskakująca. Może pan REK ma przekonanie że jest świętą krową? ... tymbardziej bym nie odpuścił!!! Bo pewnie nie Ciebie ostatniego zrobił delikatnie mówiąc w chuja!. A wystarczyło by drobne "przepraszam, pomyłki się zdarzają, proszę odesłać instrument na mój koszt, zobaczymy co się da zrobić" i rozmowa już wyglądałaby zupełnie inaczej.
« Ostatnia zmiana: 24 Paź, 2010, 20:50:58 wysłana przez Leon »

Offline Pan Sinner

• MrWhosyourdaddybitch
  • Pr0
  • Miałki!
    • Torg

Zależy jakie ma dochody roczne. Ale podpowiem, bo w - o ile dobrze pamiętam jest płatnikiem vatu i nawet ma nip eu (co może być przydatne, biorąc pod uwagę fakt, że kolega Andy'ego jest w UK).

Men, to nie ma zwiazku, jesli ja, proewadzacy firme z kregow audio kupuje gitare, mam prawo zadac faktury vat, a sprzedawca obowiazek mi ja wystawic. Nie ma to zwiuazku z dochodami. Pomyliles to z obowazkiem posiadania kasy fiskalnej, ale to co innego

Offline primer

• Gaduła
Moze ktos powinien poinformowac Pana REK-a o tym wątku.

Jakis czas temu - własnie dot wiosła z barwiącym korpusem - napisałem ze miałem gitare firmy REK - i nie byłem zadowolony - ktos z NAS dał cynk Rekowi. - nie wazne co sie pozniej wydarzyło z tego powodu.

Moze teraz tez powinien - ciekaw jestem stanowiska samego REKa chociaz juz je znamy z emaili przedstawionych przez Andy-iego.

hmm??

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
Men, to nie ma zwiazku, jesli ja, proewadzacy firme z kregow audio kupuje gitare, mam prawo zadac faktury vat, a sprzedawca obowiazek mi ja wystawic. Nie ma to zwiuazku z dochodami. Pomyliles to z obowazkiem posiadania kasy fiskalnej, ale to co innego

Rajt. Popierdzieliło mi się.

Offline dawson

• Gaduła
Egzekli, Andy podeślij pacjentowi linka  :D
« Ostatnia zmiana: 24 Paź, 2010, 20:50:36 wysłana przez Leon »

Offline wuj Bat

• Pr0
Fora interenetowe - typowe szczeniackie podejscie, powiedzialbym, ze
to jest norma zwlaszcza wsród wszelkiej masci krêtaczy.  Niech Pan
tylko tam nie wypisuje nieprawdy, bo wstyd a kto wie czy nie cos
wiêcej bo z pisaniem nieprawdy i naruszaniem dobrego imienia... to
potem róznie to bywa ...

Chyba hi olredi did, chociaż...
Paczki z głów!

Offline mlodysatan

• Pr0
  • Graj to co czujesz, to jest najlepsze !
    • KOZI RECORDS
Mozna tez przedstawic maile, ktore tez potwierdzimy wlasnie przelewem oraz dowodem dostawy towaru. Apropo Vatu to czy masz kase, czy jej nie masz istenieje takie cos jak druczek pelniacy role paragonu ( nie pameitaj dokladnej nazwy) i wypisujemy go recznie i podbijamy pieczatka :) Nawet zamiast paragonu mozemy poproic fakture na osobe fizyczna a nie na firme :) Tak czy siak masz firme, oferujesz uslugi platne to vat trza placic :)

Offline Vertigo

• Pr0
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
Matko ... przeczytałem cały temat od dechy do dechy i naprawdę, szczególnie po ostatniej "odpowiedzi" Pana Radomiła kolega od gitary zrobił tak :

a całe forum tak :

Brak słów ... po prostu brak słów ...
« Ostatnia zmiana: 20 Paź, 2010, 15:38:29 wysłana przez Vertigo »

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Wlasciciel Rek'a byl na tyle wyrozumialy, ze pomagal mi wszystko dobrac, wyjasniajac mi jeszcze co i jak, z czym sie co je itd.

I doradził Ci 7 strun na 24 3/4? :D

Sama sprawa beznadziejna i po prostu w głowie się nie mieści. Nie lepiej było po prostu kupić MM niż się targać na Polandię? :P
mniut i piah

Offline mlodysatan

• Pr0
    • KOZI RECORDS
Wlasciciel Rek'a byl na tyle wyrozumialy, ze pomagal mi wszystko dobrac, wyjasniajac mi jeszcze co i jak, z czym sie co je itd.

I doradził Ci 7 strun na 24 3/4? :D

Nie :) Akurat sam wybralem ta skale, mowil mi ze moge miec problemy ze strojeniem itp. Ale troche sie na samym poczatku pomeczylem z doborem strun, a teraz juz mam tak jak powinno byc i jest dobrze :)

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Andy, powstrzymałbym się z porównywaniem lutniczego instrumentu za 4000zł do MM BFR za kilka razy tyle. Raczej porównałbym go do Ibanezów, czy Schecterów z tej półki cenowej. Myślę, że już w takim porównaniu widać zaniedbania naszego rodzimego lutnika... nosz kurna, nawet mój MEG za 1500zł był lepiej wykonany, a znalazłbym i tańsze przykłady, typu Epiphone, czy Squier.

Offline Andy

• Gaduła
  • Everybody jumps from the sound of a shotgun
    • www.atanband.com
wiesz porownujesz instrument do takich na jakich grasz, 4000 zl to byl koszt uslugi z drewnem a calkowity koszt gitary wyniosl jakies 6500zl, ale to i tak nie ma znaczenia bo instrument mial byc wykonany na najwyzszym poziomie,a nie jest...REK wiedzial czego chce klient i mogl powiedzeic 8.000zl za usluge i kolega by to zrozumial...i nawet by zaplacil, wiesz nowe BFR-y z clem i kosztem wysylki z US wychodza 2700£, wiec czemu nie dac tyle za customa...ale pod jednym warunkiem, ze bedzei to wioslo porownywalne do najlepszych gitar na Swiecie a nie do chinskich masowek...zeby chociaz

Offline Maciek

• Pr0
Jak kolega ma kasę i czas niech ich pozwie jak juz mówiono wcześniej dla własnej satysfakcji. ja bym nie odpuścił bo to jest przesada

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
ale juz doszlismy do tego, ze nie trzeba pozywac, wszystko mozna zalatwic przez net ;)

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
wiesz porownujesz instrument do takich na jakich grasz, 4000 zl to byl koszt uslugi z drewnem a calkowity koszt gitary wyniosl jakies 6500zl, ale to i tak nie ma znaczenia bo instrument mial byc wykonany na najwyzszym poziomie,a nie jest...REK wiedzial czego chce klient i mogl powiedzeic 8.000zl za usluge i kolega by to zrozumial...i nawet by zaplacil, wiesz nowe BFR-y z clem i kosztem wysylki z US wychodza 2700£, wiec czemu nie dac tyle za customa...ale pod jednym warunkiem, ze bedzei to wioslo porownywalne do najlepszych gitar na Swiecie a nie do chinskich masowek...zeby chociaz
oks, przyjąłem.

Offline Marcin 81

• Prawie użytkownik
Witam,
Niestety to ja jestem tym nieszczesliwym posiadaczem gitary z firmy REK. Widze ze wywiazala sie calkiem mila rozmowa z tego mojego nieszczescia. Uwierzcie mi,  ze bardzo bym chcial pojechac do bohatera naszej historyjki oddac mu ta gitare. Zreszta on sam zproponowal to zebym przyjechal to mi wyjasni jak bardzo sie myle bo jego gitarze i jemu nie ma nic do zarzucenia. Niestety sprawa wyglada tak ze mam na glowie interes oraz mam  8 miesieczna coreczke i czesto  jest tak ze nawt nie mam czasu zjesc objadu a nie mowiac juz o pusciu do knajpy  czy do kina. Jak ostatnio planowalem jechac do polandii to przepadly mi bilety bo akurat trafilo sie mase pracy i plany legly w gruzach wiec sami rozumiecie,  ze nie pojade tam sie klucic bo jedyne co uslysze to ze pan Rek nie jest " cudotworca ani moja zona " Tak czy inaczej obiecalem mu ze moja opinja o tej gitarze i jego uslugach znajdzie sie na kazdym internetowym forum z czego wziela sie jego ublizajaca dopowiedz dotyczaca sczeniackiego zachowania itp...  Sprawy takie ciagna sie bardzo dlugo, a ja nie mam czasu sie z nim dochodzic . Najlepsze jest to ze pan Rek nie zadje sobie sprawy, ze przez swoje zachowanie zrobil sobie wroga i kompletnie pojechal po swojej renomie bo takie traktowanie klienta jest poprostu niedopuszczalne. Podejrzewam,  ze Rek do dzis tego nie rozumie ze tu nie chodzilo o to kto ma racje bo nic by nie stracil mowiac " przykro mi z tego powodu czy mozemy cos zrobic zeby poprawic gitare " tylko chodzilo o to, ze kazda firma musi uszanowac opinje klienta czy im to kurwa podoba czy nie. Poprostu najgorsze jest to ze jego podejscie jest takie " NIE MASZ PRAWA BYC NIEZADOWOLONY BO JA JESTEM NAJBARDZIEJ WYJEBANYM LUTNIKIEM NA SWIECIE,  A TY JESTES ZWYKLYM SMIECIEM "

Gdy to co zrobil i jak sie zachowal dotrze do innych,  a dotrze napewno to bedzie dla niego gorsze niz urzad podatkowy bo jak sami wiecie swiat jest maly a dzis nie mozna sobie pozwolic na taka opinie w internecie bo w dzisiejszych czasach  net jest najbardziej powszechna forma reklamy no i antyreklamy  :evil:

Pozdro,

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
Ale fakturę i tak ma obowiązek Ci przysłać, więc o tę jedną rzecz bym go przycisnął, bo nie wymaga podróży do Polski.

Offline Marcin 81

• Prawie użytkownik
To na pewno, już dostał emaila o fakturę a jak nie przyśle to wtedy zadzwonię do skarbówki.

Offline Didejek

• Pr0
  • Hodowca BlacKatów
    • BlacKat Guitars
Otóż to. Rozumiem Cię i współczuję sytuacji. Faktura jest też potrzebna z tego powodu, że przyda się przy sprzedaży tego instrumentu, a podejrzewam, że biorąc pod uwagę całą negatywną atmosferę, raczej nie chcesz go zatrzymać.

Offline Marcin 81

• Prawie użytkownik
Dziś idzie na eBay. Gita leży w futerale bo nawet nie mam ochoty do reki brać.

Offline mlodysatan

• Pr0
    • KOZI RECORDS
Ze tak powiem Witam na forum. Choc wolalbym przywitac w innych okolicznosciach.
Ja mam nadzieje Marcinie ze nie odpuscisz tej firmie, nie chce nikogo tu bronic, badz rugac, ale to jak ta firma postapila jest poprostu karygodne... Sam pracuje w handlu od wielu lat i sam fakt braku dokumentu zakupu, wykonania uslugi jest wielkim bledem ! Mam poprostu mala nadzieje ze przesle Ci ten dokument, badz jesli nie to zalozysz sprawe w odpowiednich organach prawnych w naszym kraju.

Pozdrawiam