Autor Wątek: Lands Beyond - Beneath the Burden of Haven  (Przeczytany 7038 razy)

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Lands Beyond - Beneath the Burden of Haven
« 05 Paź, 2010, 21:54:37 »
Witajcie kochani forumowicze! :-*

Po kiiiilku miesiącach od istnienia naszego pierwszego (mojego i utarefsoneczka, reszta się tam gdzieś pałętała już :P) zespołu nareszcie udało się nam stworzyć, zorganizować i nagrać materiał na nasze niewielkie EP.

Utek pewnie już to zrobił, ale ja od siebie też podziękuję dla Matta za reamping gitarek i Lordowi za ostateczne szlify.

No cóż, nie mam co pierdolić dalej, macie:

www.myspace.com/landsbeyond

Słuchajcie, ściągajcie, mówcie co sądzicie i dodawajcie nas do znajomych ;)

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
Drugi kawałek to istny predator... :headbang: :drummer: :love:

Offline selfslave

• Gaduła
Rwie torbę! Świetne riffy. Tylko wokal trochę nie w moich klimatach, ale też ok. Ściągam i dodaję do znajomych ;]

ed: dopiero teraz zauważyłem, że nazywacie się "LANDS Beyond"...
coś mi to "Lans Beyond" nie pasowało, ale najpierw tak odczytałem :D
« Ostatnia zmiana: 06 Paź, 2010, 00:29:51 wysłana przez selfslave »

Offline valentine

• Gaduła
Zajebiste!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Offline Musza

• Pr0
Czy ja słyszę przegainowanego ENGLa reampowanego DI z PODa? Brzmi jak Djent, za dużo kompresji, muł i fizz, podoba mi się ;)

Szczególnie podoba mi się wokal, choć czasem koleś przegina, przypominacie mi pod tym względem (i przegainowanych ENGLi ;) ) Some Process-zespół kolegi RadomirRadke z forum.
« Ostatnia zmiana: 06 Paź, 2010, 14:05:31 wysłana przez Musza »
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
DI nie jest na bank z PODa, o szczegóły pytaj utarefsona, bo on był mózgiem całej operacji nagrywania.

Fajnie, że się podoba, mnie osobiście rozpiera duma :)

Offline wuj Bat

• Pr0
Dodałem, posłucham, napiszę :D
Paczki z głów!

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
W Slaves Of The Underworld pasowałyby bębny robione bardzo akustycznie...mocno skompresowane, ale z potężnym pogłosem. Myślę, że utwór zyskałby +10 do zajebistości. Resztę posłucham na spokojnie.
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline blackdahlia

• Pr0
Z
A
J
E
B
I
S
T
E.
Po prostu miazga. Kocham - od wokalu po gitarki - Normalnie milion kisikufff :*
:D

Offline utarefson

• Gaduła
    • http://landsbeyond.bandcamp.com/
Musza masz 50% racji, wiosła reampował Matt z Carnage Inn przez swojego Fireball'a. A di leciało w Firepoda więc pudło :D

Semedi, im więcej pogłosu tym bardziej rozmyte brzmienie, a przy tak gęstym miksie bębny by po prosty zniknęły. Skompresowane są, nawet za bardzo trochę :)

Dzięki chłopaki za pozytywne przyjęcie, tak jak Sławek pisał, ściągajta, słuchajta i enjoy'ta!

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Poszedł add. Bardzo fajny sound, taki "kwadratowy" (imo). Idealnie siedzi.
Szkoda że nie po polskiemu i szkoda że nie ma czystych gejowych partii wokalnych :D
mniut i piah

Offline hellever

• Użytkownik
Zajebiste i już ściągam. Muszę się wgryść, bo jest sporo smaczków w moim guście. Oby tak dalej. :headbang:
Hellever for Ever

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
Musza masz 50% racji, wiosła reampował Matt z Carnage Inn przez swojego Fireball'a. A di leciało w Firepoda więc pudło :D

Semedi, im więcej pogłosu tym bardziej rozmyte brzmienie, a przy tak gęstym miksie bębny by po prosty zniknęły. Skompresowane są, nawet za bardzo trochę :)

Dzięki chłopaki za pozytywne przyjęcie, tak jak Sławek pisał, ściągajta, słuchajta i enjoy'ta!

Eeeee nie będę Cię uczył. Krótki pogłos, equalizowany i bramkowany. Ten miks nie jest gęsty. Utwór jest wolny więc nie ma przeciwwskazań, blastów tam nie ma :D
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline wuj Bat

• Pr0
Yo, chopcy, posłuchał. I tak: mooza zajebista! 100% mi pasi, żeby nie było.

Jak wydam swój materiał, to też mnie zjebiecie, więc: brzmienia - fe!

Wokal za bardzo z przodu. Jak czapa nad całością. Gitary - no kude, ze 3x za mało gajnu! Albo gumy od majtek założyliście. I za bardzo jadą wyższym środkiem. Bardziej dżżżż, a powinno być wrrrr, albo grrrr! ;) Gary - bym zrobił jak pisze Semi i kropka. Bo teraz to takie pudła w oddali. I globalnie za duszny miks, więcej powietrzaa-a-a-a....! :D Przełączam na inną płytę i czuć te różnice, o jakich piszę, normalnie, jakby Wam bitrate w mp3 wjebało.

Podobna muza i też z forum, więc: a Maigrę słyszeliście?
« Ostatnia zmiana: 07 Paź, 2010, 09:27:56 wysłana przez wuj Batman »
Paczki z głów!

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
No ja powiem tylko, że dopiero teraz się dowiedziałem jak ciężko ukręcić sensowne brzmienie, które by też siedziało w miksie. Szczególnie przy Drop G#. Maigrę słyszaly, zajebiście ustawione i zajebiście zagrane - ale oni mieli lepsze narzędzia i fogle, myśmy robili prawie wszystko sami (no, utarefson robił, my tylko graliśmy). Swoją drogą dzięki za porównanie świeżutkiego zespołu z Maigrą, którzy już trochę grali tu i ówdzie ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
No ja powiem tylko, że dopiero teraz się dowiedziałem jak ciężko ukręcić sensowne brzmienie, które by też siedziało w miksie. Szczególnie przy Drop G#. Maigrę słyszaly, zajebiście ustawione i zajebiście zagrane - ale oni mieli lepsze narzędzia i fogle, myśmy robili prawie wszystko sami (no, utarefson robił, my tylko graliśmy). Swoją drogą dzięki za porównanie świeżutkiego zespołu z Maigrą, którzy już trochę grali tu i ówdzie ;)

Im niżej, tym gorzej ;) A Maigrę wspomniał, żeby w miarę możliwości przy następnych nagraniach podejść trochę w takim kierunku. My też się nagrywamy budżetowo, już się boję, co wyjdzie :D
Paczki z głów!

Offline Musza

• Pr0
Wokal za bardzo z przodu. Jak czapa nad całością. Gitary - no kude, ze 3x za mało gajnu! Albo gumy od majtek założyliście. I za bardzo jadą wyższym środkiem.

Bo to ENGL Fireball man, you love it or hate it. A co do "3x za mało gajnu" to ja nie wiem co powiedzieć, poważnie, dla mnie to jest przegajnowane.

Offline Matt-Carnage

• Pr0
  • Peace. Love. Death Metal
    • Peace. Love. Death Metal
"sciągajta, słuchajta, nie pierdolta i enjoy'ta!" :)

Wuju, wiecej gainu sie nie dalo, bo przy 3 mikrofon zaczl sie topic!

Offline Musza

• Pr0
Słucham Was już drugi dzień i przychodzą mi coraz to nowsze, niekoniecznie trafne określenia żeby opisać gitarki:
Brzmią pusto-pudełkowo wręcz, do tego mają okropny fizz i są bardzo skompresowane, dźwięk nie ma definicji i ani kszty saturacji jak np.5150, ale HEEEY ten sound idealnie tu pasuje! :) BTW. Mi się wydaje czy gitarka w lewym kanale bardziej szumi? ::)

Wokal momentami jest rzeczywiście za głośno i odstaje od mixu, dodałbym mu momentami litości (delaya).

Divine Revolution jest moim faworytem, będzie siedział na odtwarzaczu aż nie zacznę nim rzygać ;)
« Ostatnia zmiana: 08 Paź, 2010, 16:32:35 wysłana przez Musza »

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
tam jest coś nie do końca dobrze ustawione, ale już machnęliśmy ręką. Obiecujemy (ja w każdym razie :], że następne nagrania będą jeszcze lepsze. Sałnd ogółem tworzył utek, pochwały i skargi proszę kierować do niego ;)

Offline blackdahlia

• Pr0
Ja tam mam niedociągnięcia w głębokiej alteracji.
Mnie gniecie pod każdym względem...Może czasem tylko wokal dziwnie zawodzi, a tak to obok maigry, pałnderków i nabuchodonozora moja ulubiona muza pochodząca "stąd" :D

ed. no i deely ;*
« Ostatnia zmiana: 08 Paź, 2010, 23:06:15 wysłana przez blackdahlia »

Offline wuj Bat

• Pr0
Bardzo proszę to, co napisałem poprzednio (z wyjątkiem gainu, po prostu lubię, jak gitara warczy, a nie brzęczy - i jeszcze jak bas na overdrajwie) podzielić na pół. Zadałem sobie trudu i posłuchałem Was na dużym sprzęcie (chciało mnie się! :D).

Wniosek jest taki, żeby miks sprawdzać też na małych gównianych głośniczkach ;)
Paczki z głów!

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
A ja doszedłem do pewnego wniosku, bo jestem błyskotliwy :angel:. Jeśli czepiacie się szczegółów, to oznacza, że podstawa jest dobra - a to mnie bardzo cieszy. Szczerze to nie spodziewałem się osobiście tak pochlebnych opinii. Cieszy mnie bardzo, że się podoba :D

Offline wuj Bat

• Pr0
Sama Muza od początku jest dla mnie si!
Paczki z głów!

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Jestem bardzo na tak. Jak na rly low budget demo jest bardzo dobrze. Musza trafnie ujął kwestie brzmieniowe i w sumie podzielam jego zdanie.

Tak trzymać, chciałbym, żeby moje pierwsze demo brzmiało tak dobrze.