Autor Wątek: PS3 czy Xbox 360 ??  (Przeczytany 7692 razy)

Offline tomus

• Gaduła
PS3 czy Xbox 360 ??
« 03 Wrz, 2010, 20:18:22 »
Witam   . Do wszystkich graczy na naszym forum co lepiej kupić ? Którą z tych konsoli i w jakiej wersji?  Wiadomo PS3 jest droga czy taki Xbox360 jest dobra oferta czy nie? Poza tym jak jest z grami do tych konsoli i co polecacie wybrać? Czekam na propozycję. 
http://allegro.pl/konsola-sony-playstation-3-ps3-slim-120gb-gra-hdmi-i1211492362.html
http://allegro.pl/xbox360-arcade-jasper-nowy-lodz-sklep-i1201412824.html

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
Odp: PS3 czy Xbox 360 ??
« Odpowiedź #1 03 Wrz, 2010, 20:23:45 »
Podłączę się do tematu? Polecacie bardziej Gibsona czy Fendera?
A. I jeszce powiedzcie mi czy Kupic Impreze WRX STI czy lepiej Lancera Evo X?

tomus: tak, to jest głupie pytanie :P

A jak coś to ja polecam PS3
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline zuosiej

• Gaduła
  • Fuck yeah!
« Odpowiedź #2 03 Wrz, 2010, 20:25:54 »
tylko xbox - gier duzo (nawet w necie) a pad to mistrzostwo! nie to co badziew do ps3

Dexterek Fender i Lancer Evo (w Sti jest słaba skrzynia i sprzęgło)

Offline tomus

• Gaduła
« Odpowiedź #3 03 Wrz, 2010, 20:32:36 »
tylko xbox - gier duzo (nawet w necie) a pad to mistrzostwo! nie to co badziew do ps3

No dobra a jaki dokładnie model Xboxa polecasz?Z jakim wyposażeniem?

Offline zuosiej

• Gaduła
  • Fuck yeah!
« Odpowiedź #4 03 Wrz, 2010, 20:37:15 »

No dobra a jaki dokładnie model Xboxa polecasz?Z jakim wyposażeniem?
ja miałem Elite - ale kup po prostu obojętnie jaką wersję byle 2 pady były - zawsze jest z kim pograć :D np http://allegro.pl/konsola-xbox-360-arcade-2-pady-hdmi-gra-wys24h-i1201219954.html

Offline tomus

• Gaduła
« Odpowiedź #5 03 Wrz, 2010, 20:46:45 »
 Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje to chętnie wysłucham.

Dzięki z góry :devil:

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #6 03 Wrz, 2010, 20:51:07 »
kup nowa gitarę? ;)
B ( o ) ( o ) B S

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #7 04 Wrz, 2010, 00:49:03 »
Pad od Xboxa to pomyłka, sixaxis to kontynuacja sprawdzonego przez wiele lat, najwygodniejszego na świecie rozwiązania.
Na Xboxa wydają dużo dobrych gier, na PS3 jest równie dużo dobrych i kilka mistrzowskich.
God of War 3. EOT
BTW Granie w piraty nie jest fajne.

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
« Odpowiedź #8 04 Wrz, 2010, 00:54:14 »
Pad od Xboxa to pomyłka, sixaxis to kontynuacja sprawdzonego przez wiele lat, najwygodniejszego na świecie rozwiązania.
IMO pad od ps'a i wygoda w parze nie idą. Pad od 360 jest duużo wygodniejszy, jak i bardziej funkcjonalny.
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline oz

• Pr0
« Odpowiedź #9 04 Wrz, 2010, 00:57:36 »
sprawa PS3 jest co najmniej warta przemyślenia ze względu:
-wifi w standardzie
-bezpłatne granie przez neta
-dyskusyjne lepsze bajery w standardzie
-blueray może się przyda
Ja widzę to tak: jeśli stać będzie mnie na wydanie koło 200 zeta miesięcznie na gierkę to PS3 jeśli nie to x360.

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #10 04 Wrz, 2010, 01:28:27 »
Ja widzę to tak: jeśli stać będzie mnie na wydanie koło 200 zeta miesięcznie na gierkę to PS3 jeśli nie to x360.
A jak cie nie stać to weź Xboxa i graj w piraty. To tylko w Polsce takie atrakcje i tok myślenia. :/
Poza tym świetne tytuły parę chwil po premierze kupisz poniżej 100zł, a i tak jest pełno punktów gdzie za parę złotych można wymienić grę i ciągle przynosić sobie coś nowego bez wielkich kosztów.
A możliwości sprzętowe PS3? A jak złamali teraz zabezpieczenia to jaki kosmos będzie? Ta konsola ma taką wydajność, że aż mi miękko w nogach.
Od jakiegoś czasu jestem wielkim przeciwnikiem piractwa. Nie wiem skąd to się wzięło we mnie, ale skoro już jest to was nawracam koledzy. Grajmy w oryginały*!

*rozgrzeszam was z grania w piraty na PSP. Nie wiem co za debil wymyślił to UMD, ale to się do niczego nie nadaje.

Offline indabrain

• Pr0
  • http://www.miastogniewu.pl/
    • Miasto Gniewu
« Odpowiedź #11 04 Wrz, 2010, 07:40:23 »
X-box 360 Ellite120 GB lub wersja Ellite slim, dokupujesz nówkę pada za 99 zeta jest praktycznie niezniszczalny, na exa jest więcej gier i szybciej tanieją. Ja mam eXa Ellite 120gb i jestem mega zadowolony. Polecam
Zbieram na polu swej wiary, drobne fragmenty siebie....

Offline pan mikos

• Pr0
« Odpowiedź #12 04 Wrz, 2010, 09:09:16 »
Ja jak się obrobię z remontem domu i będę kupował sprzęt RTV to zamiast "haj fi diwidi" biorę PS3.
Z obiektywnych powodów to fakt, że ma blueray. Sam odtwarzacz kosztuje mniej więcej tyle co różnica miedzy Xbox a PS3.
Z subiektywnych to wszyscy znajomi mają PS3 i będzie się z kim wymieniać grami. ;)
Pozostałe argumenty z gatunku  "sony rulez" olej, bo jak widzisz każdemu co innego się podoba, a jeśli chodzi o piraty, to ja od kiedy wydałem płytę też jestem przeciwnikiem piractwa, więc odradzam takie podejście do sprawy.

Offline Page_Hamilton

• Pr0
« Odpowiedź #13 04 Wrz, 2010, 09:46:16 »
Mam PS3 i polecam. Nie wyobrażam sobie płacenia z Net w konsoli, wifi to czad, a gry wychodzą już powoli takie same. Odtwarzacza bluray jeszcze nie wypróbowałem. Gram na kineskopowym TV i jakoś też daję radę.
wearehelp.bandcamp. com

Offline oz

• Pr0
« Odpowiedź #14 04 Wrz, 2010, 12:29:05 »
A jak cie nie stać to weź Xboxa i graj w piraty. To tylko w Polsce takie atrakcje i tok myślenia. :/
Poza tym świetne tytuły parę chwil po premierze kupisz poniżej 100zł, a i tak jest pełno punktów gdzie za parę złotych można wymienić grę i ciągle przynosić sobie coś nowego bez wielkich kosztów.
A możliwości sprzętowe PS3? A jak złamali teraz zabezpieczenia to jaki kosmos będzie? Ta konsola ma taką wydajność, że aż mi miękko w nogach.
Od jakiegoś czasu jestem wielkim przeciwnikiem piractwa. Nie wiem skąd to się wzięło we mnie, ale skoro już jest to was nawracam koledzy. Grajmy w oryginały*!

*rozgrzeszam was z grania w piraty na PSP. Nie wiem co za debil wymyślił to UMD, ale to się do niczego nie nadaje.
nie miałem na myśli piractwa przynajmniej nie bezpośrednio :D

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #15 04 Wrz, 2010, 12:52:45 »
PS3 oczywiście. Bo blueray, bo teraz motion plus, czy jak to tam nazywają. ;)
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline mlodysatan

• Pr0
  • Graj to co czujesz, to jest najlepsze !
    • KOZI RECORDS
« Odpowiedź #16 04 Wrz, 2010, 13:45:24 »
Hmmm to ja moze sie wypowiem bo siedze w tej branzy juz sporo lat :)
Czy Xbox czy PS3 ? Tutaj tak na prawde podrzuce Ci Tomus troche plusow i minusow apropo konsol.

Zacznijmy od Xbox'a.

Jako ze teraz wyszly nowe wersje SLIM maja wrescie wbudowane WI-FI (brawo dla microsoftu za ruszenie lbem) ! Dodatkowo oczywiscie nowa elektronika, lecz niestety caly czas ten sam naped ! Zostaly tez poprawione lekko pady. Tu tak na prawde nie ma co sie rozpisywac za duzo, bo malo wg mnie sie zmienilo oprocz tego co napisalem.

PS3 SLIM:

Roznice FAT - SLIM ? Kilka jest. Nie bede tu pisal ze zmneijszyli itd bo sama nazwa na to wskazuje i wiadomo tak jak w X360 nowa elektronika. W wersji FAT mogles zainstalowac sobie LINUX'a na poklad a teraz juz nie da rady, mozna bylo wymieniac dysk twardy - teraz tez juz nie mozna. Co bylo i czego do tej pory nie ma. PS3 60 GB FAT ! Pierwsza konsolka ktora ujrzala swiatlo dzienne w sklepach polskich z nowej generacji i miala wsteczna kompatybilnosc z grami z PS2, lecz jak zawsze jest jedno ale :) Wstecznosc najczesciej byla brana pod gry NTSC a nie pod PAL i nie wszystkie gry dzialaly na wersji PAL, ktore dzialaly w wersji NTSC :) W dodatku tylko w 60 GB wersji byl czytnik kart pamieci i 4 porty USB ! Jak wiemy obecnie gry na PS3 nie maja juz podzialu na regiony, wiec dzialaja na kazdej PS3.

To jak na razie na tyle roznic pomiedzy stara a nowa wersja konsol.

I tak na prawde Tomus IMO odpowiedz sobie na pytania ktore Ci napisze.
1. Czy chcesz grac przez NET ?
2. Ogladanie filmow w BLU-RAY ?
3. Gry ? I teraz tu jest pies pogrzebany, bo tu mi chodzi o gry na wylacznosc typu Killzone ,Resistance, Motorstorm, GOD OF WAR (PS3) Fable, Forza, Gears of War, Alan Wake (X360) ? Reszta jest na obu platformach.
4. Tutaj Pad, ktory wygodniejszy. Moim zdaniem pad od XBOX'a !

A tu mala pomoc. jesli nie interesuje Cie gra po necie i blu ray to bier xboxa. A jesli juz chcesz nawalac po necie to PS3 . Czemu ? W X360 aby pograc po lanie musisz kupowac karty zdrapki Xbox Live Gold na 3 badz 12 miesiecy - nie sa to spore sumy, ale zawsze dodatkowy koszt oraz nie ma caly czas serwerow Xbox'a Live w Polsce, trzeba sie rejestrowac na inne kraje ! W PS3 jest malo gier Full HD co w Xboxie widnieje pikny napis 1080p :) Czesto gesto od graczy sie slyszy ze lepsza grafa jest w X360 niz PS3 i co sam moge potwierdzic bo mam stycznosc z kazda gra i kazda konsola na codzien :) I co warto tez napisac co juz bylo. Jesli Twoi znajomi maja jakas konsole z tych dwoch warto miec taka sama jak oni, bo zawsze mozecie sie wymieniac grami !

--------------
Do postow ktore tu przeczytalem i troche sie zalamalem :P

Daxter apropo pada. PS3 pad ma byc wygodniejszy ? Gdzie i jak powiedz mi ? Sprawa lewej reki i dokladnie rzecz biorac kciuk, jest nienaturalnie ulozony co niestety, ale przeszkadza mi w graniu dlatego wole bardziej ergonomiczne pady z XBOX'a.

Piracenie, ten kto chce to i tak to zrobi ? PS3 pewnie jak spiraca to tez beda sami piraciarze, wiec dla mnie tutaj to nie jest zadna do dyskusji. Fakt jestem przeciw piraceniu, ale tego sie nie uniknie nigdzie.

Az tutaj jak napisalem "motion plus" fakt istnieje takie cos :D Lecz jest to dodatkowy czujnik do remota w konsoli wii ktory usprawnia nam jego dzialanie i pozwala nam zrobic niektore gry bardziej rzeczywiste :) Tu nei mam do Ciebie jakis tam pretensji bo nie kazdy musi to wiedziec :P Ale dodatkowo na co zwrociles uwage to tez napisze :)
W PS3 w tym miesiacu (wrzesien 2010) wyjdzie takie cos jak PLAYSTATION MOVE co ma nam pozwolic na podobna gre jak na konsoli NINTENDO WII (ktora bardzo polecam , bardziej od ps3 i xbox'a :D - lepsza frajda :) ), lecz nie mozna zapomniec tez ze na X360 wyjdzie takie cos jak KINECT ! Bedzie to podobnie dzialac jak PS MOVE i ma spelniac podobne funkcje dlatego sie nie rozpisuje :)

To na tyle jak cos zapraszam na PW pomoge kazdemu jesli bede w stanie :) Mam nadzieje ze bylem pomocny.

===
ED:
Tomus co do linkow droga ta 120 ps3. u mnie sprzedaje takie za 1120, ale bardziej zwracaj uwage na 250 ze wzgledow prostych. Na ps3 gry masz na blu-ray i gry instaluja Ci sie na dysku twardym, zeby sie szybciej ladowaly !
X360 Arcade SLIM z pamiecia 4GB u mnie kosztuje 785 zl. W tym masz tylko 256 MB pamieci.
BTW chodza pogloski ze ma byc PS3 z dyskiem 320 czy cos takiego :D
« Ostatnia zmiana: 04 Wrz, 2010, 14:03:27 wysłana przez mlodysatan »

Offline RaiQ

• Użytkownik
« Odpowiedź #17 04 Wrz, 2010, 14:11:41 »
OT: Ja mam Xboxa, piękna ozdoba na półce, tylko trochę się kurzy niestety ;) Poza tym wiele powiedzieć nie mogę, przez rok odpaliłem sumarycznie może z 5 razy ;P Ale tym, którzy mają czas na granie szczerze zazdroszczę ;)

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #18 04 Wrz, 2010, 18:14:01 »
mlodysatan no wlasnie choziło mi o tego playstation move. ;) Tylko nazwy mi się przekręciły z wii, bo nie spałem dzisiaj. ;) Niemniej dzięki za sprostowanie!
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Page_Hamilton

• Pr0
« Odpowiedź #19 04 Wrz, 2010, 19:14:28 »
Nie chcę wyjść na fanboja PS3, ale czytając regularnie od paru lat magazyn PSX Extreme natrafiam na bardzo częste przypadki uszkodzenia konsol (w wielu przypadkach spowodowanych złą wentylacją). Potem Microsoft chyba przedłużył gwarancje do 36 miechów. Tzw. Red Ring of Death miał też nasz kolegowy szmugler Muchatek, pamiętam, że mi się żalił. Ale pozatym Xkloc ma tyle samo exclusive'ów, co PS3, więc odpowiedź jest dość trudna :) Ja bym chciał obie, ale na PS3 w sumie i tak gram taaak mało, że mi szkoda kasy. Niemniej jednak w Alana Wake'a i Forzę chętnie bym zagrał. Z drugiej strony na PS3 masz Heavy Rain i nadchodzące Gran Turismo 5... Jor czojs :)
wearehelp.bandcamp. com

Offline blackdahlia

• Pr0
« Odpowiedź #20 04 Wrz, 2010, 19:41:55 »
Mlodysatan - a może po prostu Dexowi pasuje właśnie pad od ps3? Kwestia własnych preferencji. Dla mnie też jest w chooj wygodny. Jak możesz komuś wmawiać że pad jest niewygodny i nienaturalnie kciuk leży, jak jemu to pasuje :D
Rozumiem - gry ale kwestia pada jest do osobistego rozpatrzenia.

Offline mlodysatan

• Pr0
  • Graj to co czujesz, to jest najlepsze !
    • KOZI RECORDS
« Odpowiedź #21 04 Wrz, 2010, 19:51:56 »
Mlodysatan - a może po prostu Dexowi pasuje właśnie pad od ps3? Kwestia własnych preferencji. Dla mnie też jest w chooj wygodny. Jak możesz komuś wmawiać że pad jest niewygodny i nienaturalnie kciuk leży, jak jemu to pasuje :D
Rozumiem - gry ale kwestia pada jest do osobistego rozpatrzenia.
Ja tez to rozumiem, ale hmm Dex piszac ze pad do Xklocka to jakies nieporozumienie to dla mnie jest to nieporozumienie. Kazdy gra na czym chce i na jakim padzie chce :) Dlatego to skomentowalem :) BTW z ciekawostek ma wyjsc przejsciowka dla padow do xklocka zeby je podlaczac do PS3 !

Co prawda to prawda ze xboxy sie walily dosc czesto i dlatego gwarancja z 24 miechow jest na 36. Lecz PS3 tez jest awaryjna choc mniej to fakt , ale tez jest. Dlatego poprsotu nie wazne co sie kupi wazne jak sie to szanuje, gdzie to lezy (nie stoi ! bo najlepiej zeby konsolki lezaly sobie ! ) itd itd. Teraz w tzw SLIMACH jest poprawiona wentylacja.

Co do serwisowania. Firma SŁONY daje nam rok gwarancji na konsolę ! Ot co ! W dodatku często się zdarza że jak oddajemy konsolę do naprawy to gnije w serwisie przez miesiąc (wiem z własnych i częstych doświadczeń).
XBOX ! Panowie moim zdaniem lux :) Przyjedzie kurier wezmie ja od nas i przywiezie znów do domciu. Lecz jeden zonk czasami na infolini polskiego to nie znaja :D
A tak na zakonczenie. pamietajcie ze to jest tylko elektronika wiec zawsze sie spierdoli cos :)

Offline Vertigo

• Pr0
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
« Odpowiedź #22 04 Wrz, 2010, 20:31:53 »
Pierdol konsole kup blaszaka :D

A tak na prawdę jak się temu przyglądam z zewnątrz (grywam czasem, ale jestem zakurwiałym PCtowcem - bo lubię FPSy bez pedalskiego autoaima (tak możecie po mnie jechać :>), RTSy i czasami ciupnę w MMORTS czy MMORPG) to różnica jest podstawowa :

-> Na PS3 jest mniej gier ale nie ma abonamentu

-> Na X360 jest więcej gier (bo zbudowane jest jak PC na DirectX) ale żeby pograć w Multi musisz mieć Gold abonament, a to dokładanie do grania...

Chyba, że będziesz ciupał tylko w singla - to X360 (wiecej gier). Po za tym obie konsole są przestarzałe jak zeszłoroczny ser i poczekałbym na nowe bo wejdą zapewne do ok. 1-1,5 roku (prawa rynku). Po prostu obecnie znów PC średniej półki ma lepszą grafikę niż konsole :P Tym bardziej, że teraz NVidia wypuszcza karty na 3 monitory z obsługą 3D - więc nowe konsole to kwestia (niedługiego) czasu. To samo ATI (teraz już AMD).

Obecnie europa to X360. PS3 to głównie skośnoocy - u nich X360 to rzadkość. I Pad X360 jest wygodniejszy :D

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #23 04 Wrz, 2010, 20:41:55 »
Ja tez to rozumiem, ale hmm Dex piszac ze pad do Xklocka to jakies nieporozumienie to dla mnie jest to nieporozumienie.
Ja tamto pisałem poruszony i zbulwersowany postem zuosieja na temat pada do ps3.
Koniec końców i tak każdy ma inny rozmiar łapy i każdemu będzie pad w rękach inaczej siedział. Mi i i tak od KAŻEGO pada przez pierwsze kilka tygodni drętwieją co chwila ręce.

Vertigo: Skośnoocy to głównie Wii. Cokolwiek innego to u nich rzadkość.

Offline Page_Hamilton

• Pr0
« Odpowiedź #24 04 Wrz, 2010, 21:03:23 »
No właśnie o to chodzi, że nowych konsol na przestrzeni 1-1,5 roku nie będzie, niestety prawa rynku w przypadku tej generacji trochę się nie mają. Teraz będzie głównie 3D i Move/Kinect.

A ile kosztuje taki PC "średniej półki", który da radę jakościowo Killzone 3 powiedzmy ?
« Ostatnia zmiana: 04 Wrz, 2010, 21:57:55 wysłana przez Page_Hamilton »
wearehelp.bandcamp. com