Autor Wątek: PS3 czy Xbox 360 ??  (Przeczytany 7697 razy)

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
Odp: PS3 czy Xbox 360 ??
« Odpowiedź #25 04 Wrz, 2010, 22:28:46 »
A ile kosztuje taki PC "średniej półki", który da radę jakościowo Killzone 3 powiedzmy ?
O co chodzi w tym pytaniu?
Killzone 3 średnio na PC jest.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline GNOSiS

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #26 04 Wrz, 2010, 22:39:08 »
PS3 dla MGS i Gran Tourismo

Offline Page_Hamilton

• Pr0
« Odpowiedź #27 04 Wrz, 2010, 22:49:33 »
...
Ile kosztuje PeCet, który graficznie da radę dajmy pociągnąć Killzone3 (w takiej jakości jak PS3), bądź inne tytuły zaawansowane graficznie.

Edit:NO KURWA... ile kosztuje komputer równy Peestrójce ?
To pytanie było tak w ogóle do Vertigo.
« Ostatnia zmiana: 04 Wrz, 2010, 22:58:18 wysłana przez Page_Hamilton »
wearehelp.bandcamp. com

Offline Vertigo

• Pr0
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
« Odpowiedź #28 04 Wrz, 2010, 23:05:03 »
Dobrej klasy PC kosztuje tyle co zestaw konsola + średniej wielkości telewizor do niej :)

To z tym killzone3 to było pytanie typu : "Pokaż mi konsolę która pociągnie grafikę jak w Crysisie na Full detalach" :D

Odpal sobie choćby UT3, Stalkera : Zew Prypeci, coś z nowych FPS, MW II (owszem jest na konsolach ale sorry ... w świecie PC nazywa się to AIMBot i używają tego goście co Hackują - takich się kopie w multi ;))

Po prostu mnie w konsolach nie pasuje jedna rzecz, cytuję +/- po CDA (newsy) : "Microsoft wycofał się z projektu połączenia platform PC i X360 do wspólnego grania w multi (połączenie XBoxLive i Games for Windows) - okazało się bowiem, że drużyna średnio zaawansowanych amatorów PC z specjalnie utworzonymi utrudnieniami w celowaniu łoiła drużynę profesjonalistów z X360 który dostali dodatkowe ułatwione celowanie."

Amen. Jak nie grałeś w FPS, RTS czy inne 'only' PC gierki (nie mówiąć o MMO) - nie zrozumiesz :P Jak lubisz np. tylko ścigałki - to zdecydowanie konsola. do tego jest super :) Do zręcznościówek, części actionów, takich rzeczy :) Ale w StarCratfa i WOWa nie pograsz ;)

Offline mlodysatan

• Pr0
  • Graj to co czujesz, to jest najlepsze !
    • KOZI RECORDS
« Odpowiedź #29 04 Wrz, 2010, 23:11:35 »
Dobrej klasy PC kosztuje tyle co zestaw konsola + średniej wielkości telewizor do niej :)

To z tym killzone3 to było pytanie typu : "Pokaż mi konsolę która pociągnie grafikę jak w Crysisie na Full detalach" :D

Odpal sobie choćby UT3, Stalkera : Zew Prypeci, coś z nowych FPS, MW II (owszem jest na konsolach ale sorry ... w świecie PC nazywa się to AIMBot i używają tego goście co Hackują - takich się kopie w multi ;))

Po prostu mnie w konsolach nie pasuje jedna rzecz, cytuję +/- po CDA (newsy) : "Microsoft wycofał się z projektu połączenia platform PC i X360 do wspólnego grania w multi (połączenie XBoxLive i Games for Windows) - okazało się bowiem, że drużyna średnio zaawansowanych amatorów PC z specjalnie utworzonymi utrudnieniami w celowaniu łoiła drużynę profesjonalistów z X360 który dostali dodatkowe ułatwione celowanie."

Amen. Jak nie grałeś w FPS, RTS czy inne 'only' PC gierki (nie mówiąć o MMO) - nie zrozumiesz :P Jak lubisz np. tylko ścigałki - to zdecydowanie konsola. do tego jest super :) Do zręcznościówek, części actionów, takich rzeczy :) Ale w StarCratfa i WOWa nie pograsz ;)

I tu sie zgodze :D Co do Crysis na full to hmm ciezka sprawa :D Mialem doczynienia z kompem za bagatela 8000zl :) Nie dal rady na full :D Zwalil sie na AntyLising x8 :) A uwiezcie komp to wtedy gdy Crysis wyszedl to byla rakieta numer 1 ! 4 rdzenie procek jedne z najmocniejszych, 2 rdzenie grafa, ramu nie pamietam, ale duzo.
Oczywisce wszystkie detale oprcz tego jednego to smigaly ostro, ale no po co robic gre ktora nie dziala na ful na takich sprzetach. Wtedy naprawde ten PC byl wyjebany w kosmos...

Apropo konsol.. Panowie mialem sobie kupic X360 do grania, ale stwierdzilem ze nie mam po co bo czasu brak. Nawet mam u siebie przyklad w firmie. Znajomy ma Xboxa, PS3 i Wii... Nie ma czasu na granie, a najczesciej siega po WII ! Powod najlepsza zabawa i jestem ciekaw jak bedzie sie sprawowalo PS MOVE albo Kinect.
« Ostatnia zmiana: 04 Wrz, 2010, 23:13:40 wysłana przez mlodysatan »

Offline Page_Hamilton

• Pr0
« Odpowiedź #30 04 Wrz, 2010, 23:23:47 »
FPSy tak sobie (rzygam tymi medal of honor, call of duty itp wyrobami) wolę GTApodobne, skejtery, wyścigi, przygodowe itp. W Fallouta lubię pograć, a to FPS/RPG chyba jest, no ale ma fabułę i zajebistą możliwość eksploracji świata :) Nigdy nie uważałem, żeby FPSy były "typowo konsolowe", jak grałem w UT na pececie dawno temu i potem kupilem to samo na PS2 to mi sie w to chusteczkowo grało. Teraz już mam tych gier dosyć. MGS, GTA, Fallout itp. itd. Fabuła się liczy :)
« Ostatnia zmiana: 04 Wrz, 2010, 23:29:22 wysłana przez Page_Hamilton »
wearehelp.bandcamp. com

Offline RaiQ

• Użytkownik
« Odpowiedź #31 05 Wrz, 2010, 01:51:20 »
Znajomy ma Xboxa, PS3 i Wii... Nie ma czasu na granie, a najczesciej siega po WII ! Powod najlepsza zabawa i jestem ciekaw jak bedzie sie sprawowalo PS MOVE albo Kinect.
Dokładnie. Xboxa akurat dostałem za free, gdybym już sam kupował coś, to raczej Wii - przynajmniej na jakichś imprezkach bym odpalał ;) Może jak wyjdzie Kinect to bardziej spożytkuję tę konsolę ;)

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
« Odpowiedź #32 05 Wrz, 2010, 01:56:16 »
Edit:NO KURWA... ile kosztuje komputer równy Peestrójce ?
z Wiki:
W wersji Slim instalacja dodatkowego systemu operacyjnego jest niemożliwa, ze względu na naciski ze strony IBM na Sony, które obawiało się konkurencji w branży serwerów wykorzystywanych do budowy superkomputerów. Dwie konsole Playstation 3 (600$) nie odbiegały wydajnością jednemu dedykowanemu serwerowi z dwoma procesorami Cell za 8.000$.
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline Vertigo

• Pr0
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
« Odpowiedź #33 05 Wrz, 2010, 12:45:43 »
To taki szybki Tech-talk :

Owszew - nie będą odbiegały - bo procki Cella to procesory specjalizowane i ich architektura nie jest taka sama jak intela czy AMD - to logiczne. Jakbyś chciał na Cellach puścić jakąś grę to by się wieszała - ale jakbyś chciał zrobić serwer na PS3 który wykonuje zadania Cella to musiałbyś ich mieć kilkaset. To zagadnienie raczej logiczne dla każdego kto się otarł o 'szersza' informatykę. Tak samo jak Fermi nie będzie dobrym serwerem - pomimo wydajności w innych zastosowaniach :D

Pisanie gier na PS3 jest utrudnione ze względu na właśnie - architekturę Ps'a - dlatego więcej i szybciej gry pojawiają się na X360 - bo to taki wyspecjalizowany PC do gier oparty na normalnej architekturze ;) Sony nie bało się o serwery bo mają dość zmartwień z Intelem i NVidią - raczej tego, że instalując system można zrobić z niego komputerek i odpalać inne oprogramowanie niż przeznaczone do PS3 - w tym pirackie. A na tym to sony straci - nie mają abonamentu do Multi jak X360, więc muszą dbać o 'bezpieczeństwo' swojej konsoli.

Po za tym ... wikipedia  :facepalm:

Wydajność to statystyka - jak z bikini - zakrywa najważniejsze części ;)

Jeżeli lubisz postnukleary z fabulą - typu Fallout, New Vegas - to koniecznie zagraj w cały cykl STALKER - to MUST HAVE dla tych klimatów, zaraz po nim przychodzi Metro2033 :D Nie dziwię się, że masz dość typowych FPS jeżeli grałeś na PSie. To tak jakbyś cały czas jechał zajebistą laskę z kartonowym workiem na głowie i do tego w potrójnym kondonie. Można - ale to nie to samo :D
« Ostatnia zmiana: 05 Wrz, 2010, 12:53:17 wysłana przez Vertigo »

Offline Page_Hamilton

• Pr0
« Odpowiedź #34 05 Wrz, 2010, 16:44:58 »
Grałem swego czasu sporo w Far Cry, Halo1, Unreal, Quake, Duke Nukem, potem na konsolach w Black, Killzone... No i już mam dość tego gatunku :)
wearehelp.bandcamp. com

Offline xmortex

• Gaduła
« Odpowiedź #35 05 Wrz, 2010, 17:05:19 »
PS3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111111111111 111111oneone

Offline blackdahlia

• Pr0
« Odpowiedź #36 05 Wrz, 2010, 17:32:56 »
PS3!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1111111111111111111 111111oneone

Kolejny kandydat do posta tygodnia. Cóż za argumentacja! Elokwencja i erudycja biją z każdej głoski! :D