Niewiele, a cieszy. Kupiłem kilka miechów temu TC Mimiq - wpadłem na genialny pomysł, że będę grał na dwóch wzmakach na raz, bo VOX ma świetny środek i górę, ale PV to miłość za całokształt. Kilka kolejnych miesięcy szukałem drugiej używanej paczki 112 HB, którą udało mi się ostatecznie kupić w zeszłym tygodniu. Dzisiaj mogłem wreszcie wszystko pospinać i jest ogień. Obydwa palniki dobrze się uzupełniają.
Sorki za kurz, nie chciało mi się wycierać do fotki. Jak widać, sprzęt u mnie bardziej się kurzy niż faktycznie jest używany
Teraz zostało mi jeszcze uderzyć do
@puffmajster o poczynienie ABY switchy - jeden do rozbicia dźwięku za TC, jakbym chciał traktować wzmaki jako osobne kanały, a drugi do ogarnięcia pętli, bo chcę wpiąć jednego delaya w obydwa wzmaki. Jak mi sie spodoba, to Vox dostanie Chorusa i Vibe'a, bo chcę się skupić na swoim lapsteelu.
E: Zapomniałem o najważniejszym. Będę mógł wypróbować grę na dwa gniazda z Rickenbackera, bo ponoć Rick'o'sound to bardzo fajny ficzer
Spoiler Rick-O-Sound This is a simulated stereo sound effect designed by Rickenbacker. It works by dividing the signal from the pickups and feeding them to two different amps. The jack plate on Rickenbackers with this feature had a socket for a stereo guitar cable (which output only the “Rick-O-Sound” effect), and a socket for a mono guitar cable designated as “Standard.”