Autor Wątek: Co nas w życiu cieszy ;)  (Przeczytany 1781468 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Odp: Co nas w życiu cieszy ;)
« Odpowiedź #8425 12 Cze, 2014, 15:23:49 »
Przyznam ze nie wiem co ma być na drugiej dyszce, a to tak by sie rozwijać i więcej kasować :P Pokazać ze potrafimy coś więcej ;)
Takie rzeczy bedziemy dawać, na naszym zdaniem ciekawych egzemplarzach do wolnej sprzedazy i tym co  zechcą odpowiednio za taki inlay zapłacić.

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
« Odpowiedź #8426 12 Cze, 2014, 16:37:09 »
Mnie cieszą fajne laski na siłowni. Napierdala człowiek ostatnie powtórzenia ostatniej serii, dyszy, sapie, ledwo żyje, a tu wchodzi sobie taka jedna (ma na imię Daria) i nagle napierdalam powtórzenie numer siedem, osiem, dziewięć i dziesięć.
Z taką motywacją to niedługo będę Arnold 2.0

Spoiler

Ćwiczysz dla siebie czy dla laski? :P

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
« Odpowiedź #8427 12 Cze, 2014, 17:11:30 »
Mnie cieszą fajne laski na siłowni. Napierdala człowiek ostatnie powtórzenia ostatniej serii, dyszy, sapie, ledwo żyje, a tu wchodzi sobie taka jedna (ma na imię Daria) i nagle napierdalam powtórzenie numer siedem, osiem, dziewięć i dziesięć.
Z taką motywacją to niedługo będę Arnold singlem 2.0

Spoiler

:P

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #8428 12 Cze, 2014, 18:33:54 »
To pokemon na tej podstrunnicy?
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline aciek_l

• Pr0
« Odpowiedź #8429 12 Cze, 2014, 19:34:12 »
Znalazłem 400 zł, które miesiąc temu położyłem na półce i kompletnie o nich zapomniałem. :D

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #8430 12 Cze, 2014, 22:02:54 »
Z taką motywacją to niedługo będę Arnold 2.0

Spoiler

Trzeba się czasem wysilić by poruchać ;)
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #8431 13 Cze, 2014, 09:39:03 »
http://io9.com/heres-nasas-new-design-for-a-warp-drive-ship-1588948192

https://www.flickr.com/photos/123021064@N05/sets/72157644113972600/

Spoiler
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #8432 13 Cze, 2014, 11:41:58 »
Pytanie - czy doczekamy się tego jeszcze za naszego życia czy kilka pokoleń dalej?

Nie doczekamy się, bo to wszystko bzdura. Kapitalna zabawa dla teoretyków i marzycieli, oraz ludzi, którzy chcieliby wydoić kogoś z grubej kasy na rzekomą "realizację" tych pięknych wizji.

Nie ma żadnych sposobów na zrobienie jakiegokolwiek "warp bubble" i wpędzenie doń rydwanu Hana Solo, czy czegoś czym dałoby się sterować. To wszystko są tylko obiecujące wyniki równań, nic więcej.

Ale pomarzyć nam wolno i oznajmić, że jak już będzie wiadomo co i jak robimy - to już mamy piękny projekt rydwanu! :)

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #8433 13 Cze, 2014, 12:51:45 »
Pytanie - czy doczekamy się tego jeszcze za naszego życia czy kilka pokoleń dalej?

Nie doczekamy się, bo to wszystko bzdura. Kapitalna zabawa dla teoretyków i marzycieli, oraz ludzi, którzy chcieliby wydoić kogoś z grubej kasy na rzekomą "realizację" tych pięknych wizji.

Nie ma żadnych sposobów na zrobienie jakiegokolwiek "warp bubble" i wpędzenie doń rydwanu Hana Solo, czy czegoś czym dałoby się sterować. To wszystko są tylko obiecujące wyniki równań, nic więcej.

Ale pomarzyć nam wolno i oznajmić, że jak już będzie wiadomo co i jak robimy - to już mamy piękny projekt rydwanu! :)

Ani trochę się z Tobą nie zgodzę. Kiedyś mówiono, że człowiek nigdy nie wzniesie się w niebo i nie będzie latał - mamy samoloty. Mówiono, że komputery nie będą wielkości dłoni - a są. IMO to jest tylko i wyłącznie kwestia czasu, a to, czy ten czas to będzie dziesięć lat czy 543 to już co innego.

Offline Pronounce

• Pr0
« Odpowiedź #8434 13 Cze, 2014, 14:07:12 »
Ścięcie włosów po 2,5 roku. Inne życie ;)

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0
« Odpowiedź #8435 13 Cze, 2014, 14:42:22 »
Ani trochę się z Tobą nie zgodzę. Kiedyś mówiono, że człowiek nigdy nie wzniesie się w niebo i nie będzie latał - mamy samoloty. Mówiono, że komputery nie będą wielkości dłoni - a są. IMO to jest tylko i wyłącznie kwestia czasu, a to, czy ten czas to będzie dziesięć lat czy 543 to już co innego.

Stary, proszę Cię. Nikt, absolutnie nikt, marząc w średniowieczu o wzniesieniu się w niebo nie teoretyzował na temat sposobu przenoszenia energii pochodzącej ze spalania paliw kopalnych na obrót śmigła lub nie liczył niezbędnej do tego siły odrzutu bazując na nieistniejących jeszcze prawach Newtona.

To o czym czytasz powyżej, to jeszcze większe nadużycie - to matematyczne spekulacje oparte na i zgodne z Einsteina równaniami pola w ogólnej teorii względności.

Jestem humanistą, ale podobnie jak każdy fizyk nie powiem "to niemożliwe" - ja mówię tylko, że snucie domysłów na ten temat dziś, jest zabawniejsze, niż rozważania czy potwór z Zalewu Zegrzyńskiego może być ichtiozaurem. Ano może, nikt mu nie broni (I taką funkcję w mediach pełni w przededniu lata materiał który cytowałeś, nie inną).

PS. zacznij lekturę od tego:
http://en.wikipedia.org/wiki/Alcubierre_drive

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
    • Brudne Brzmienie
« Odpowiedź #8436 13 Cze, 2014, 15:02:07 »
@Ghost_of_Cain Spoko, okej, to są spekulacje ale od czegoś trzeba zacząć. Tak jak z Bozonem Higgsa - niedawno dopiero udało się go wykryć, chociaż teoretycznie zakładało się jego istnienie od lat '70 XX wieku.

IMO to jest wykonalne; niekoniecznie szybko ale jest. I jest to cholernie ciężkie, chociażby z tych powodów, które przewiduje wspomniana przez Ciebie teoria Alcubierre'a (tj. materiał z ujemną masą czy chociażby jak kosmonauta miałby przeżyć w tej 'bańce'). Jeśli udało się robotowi pokonać test Turinga (odsyłam do lektury http://en.wikipedia.org/wiki/Eugene_Goostman) to i w końcu wymyślimy sposób jak się zajebiście szybko poruszać w kosmosie.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #8437 13 Cze, 2014, 22:05:35 »
A mnie cieszy moja robota, ot tak po prostu :) Do tego przeprowadzka do Pruszcza w lipcu, więc będę dojeżdżał na zdrowo rowerem wreszcie i miał więcej czasu na nagrania.

Offline Franek

• Użytkownik
« Odpowiedź #8438 13 Cze, 2014, 22:23:05 »
Powoli zaczyna wracać chęć do grania. Dzisiaj po raz pierwszy od ponad 4 miesięcy wziąłem gitarę do ręki i nawet nauczyłem się prostego kawałka :).

Spoiler

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #8439 13 Cze, 2014, 22:25:11 »
Zazdroszczę, ja się zmuszam do grania od dobrych... 3 lat? 4 lat? Nie sprawia mi to radochy jak dawniej, ale to wynika zupełnie z czego innego... ;/
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #8440 13 Cze, 2014, 23:57:16 »
Zazdroszczę, ja się zmuszam do grania od dobrych... 3 lat? 4 lat? Nie sprawia mi to radochy jak dawniej, ale to wynika zupełnie z czego innego... ;/

Jakoś mam tak samo, rzadko bierę gitarę do łapy na dłużej niż 30 minut...
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Orange

• Gość
« Odpowiedź #8441 14 Cze, 2014, 00:23:45 »
Tak samo. Od pół roku w łapie wiosła nie miałem. Teraz leży coś fajnego koło łóżka i dalej nie birę jej do ręki...

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #8442 14 Cze, 2014, 08:50:54 »
Pomylony dział, do smutków należy to :(
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Krzak

• Użytkownik
  • Hava Nagila
    • Ape to God
« Odpowiedź #8443 14 Cze, 2014, 09:09:55 »
W końcu się zmobilizowałem i zaniosłem ostatnio klasyka do lutnika, żeby mi pęknięcie na główce zrobić. Gitara leżała tak ze dwa lata. Zrobione, śmiga pięknie i od paru dni siedzę wieczorami i odświeżam sobie stare kawałki sprzed lat.

I w końcu uczę się The Bard's Song, żeby zrealizować plan z czasów studiów zagrania tego na dwie gitary.

Czuję, że to mi dało nowe chęci do gry, więc polecam czasem sięgnąć po pudło. Może pomoże ;).

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #8444 14 Cze, 2014, 09:44:13 »
chiRoptera
Paczki z głów!

Offline sobek

• Pr0
  • Cornford Fanboy
« Odpowiedź #8445 14 Cze, 2014, 09:49:57 »

Offline Dmaligator

• Pr0
« Odpowiedź #8446 14 Cze, 2014, 09:53:27 »
chiRoptera

Kiedy sprzedajesz MI ;)
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline vlamnick

• Gaduła
  • i am unable to can
« Odpowiedź #8447 14 Cze, 2014, 13:04:07 »
Cieszą mnie jeszcze dwa ostatnie egzaminy i wsio

Offline Turgon

• Gaduła
« Odpowiedź #8448 14 Cze, 2014, 14:57:32 »
( Obraz usunięty.)
Może w końcu ktoś doceni Lopeza -.-
Ssiecie.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #8449 15 Cze, 2014, 00:31:07 »
Dobra, zmobilizowałem swoje dupsko, wziąłem wiosełko, wziąłem się za mp3 do aranżu, ciężko jest rozpierdolić czasem ze słuchu, ale to najlepsze ćwiczenia na słuch. :) Pierwsza sesja i bite 4h z wiosłem na kolanach, ale dziewczę przyjechało na weekend i mam co innego do roboty :D
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .