Autor Wątek: Co nas w życiu cieszy ;)  (Przeczytany 1774575 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Odp: Co nas w życiu cieszy ;)
« Odpowiedź #14175 24 Cze, 2020, 14:37:03 »
Mam porównanie: na Islandii nie ma, że pada i wieje, ludzie dalej biegają, trenują, sklepów monopolowych w całym kraju jest tyle co na jednej ulicy w Polsce. I ludzie po 80 wyglądają jak u nas 60, normalnie pracują, dźwigają, jeżdżą na rowerach. Chwilowo oczywiście, że będzie Ci dobrze, ale nie daj się zwieść :)
Paczki z głów!

Offline Chomick

• Pr0
« Odpowiedź #14176 24 Cze, 2020, 16:00:34 »
Dla mnie 60 to już End of the line  ;D Wole żyć krótko, ale treściwie niż długo ale mdło.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #14177 24 Cze, 2020, 17:24:01 »
Kolega z pracy, 60+ na karku, założył Tindera i korzysta. Jak Ty chcesz się wtedy zawijać, ok ;)
Jak miałem z 30 lat, to 60 też wydawało mi się maksem. Teraz to żaden wiek.
Paczki z głów!

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #14178 24 Cze, 2020, 17:30:28 »
Kolega z pracy, 60+ na karku, założył Tindera i korzysta. Jak Ty chcesz się wtedy zawijać, ok ;)

Przyjaźnisz się z Chrisem Gulczyńskim?
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #14179 24 Cze, 2020, 17:32:13 »
Przy tym tempie rozwoju implantów, protez i ogólnie technologii "naprawczej", to co bogatsi z nas pewnie spokojnie dożyją setki i dłużej.

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #14180 24 Cze, 2020, 17:43:16 »
Szkoda, że przy tym tempie zwoju gospodarczego, to niewielu z nas będzie należało do grona tych "co bogatszych".
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Chomick

• Pr0
« Odpowiedź #14181 24 Cze, 2020, 18:07:41 »

Bardziej chodziło mi o to, że cokolwiek zrobisz po 60 i tak jesteś  już dziadem. Można ćwiczyć i naciągać się jak ostatnimi laty Sylwester Stalone ale pewnych upierdliwych szczegółów nie oszukasz. Skóra, która nawet jeżeli nie będzie pomarszczona i obwisła to i tak będzie po prostu staro wyglądała. Nawet jeżeli będziesz wysportowany i miał rzeźbę to zrobisz się po prostu żylasty. Szczególnie to widać  na szyi i dekolcie i koło szczęki i to nawet u facetów. Do tego zapach starego ciała. Wszystko to sprawia, że po prostu wyglądasz jak farbowany lis, przebieraniec, dziadek udający młodego jeszcze mężczyznę zamiast po prostu normalnie się zestarzeć ale z godnością. Mam takich kilku w swoim otoczeniu i to widzę.  Faceci którzy bardziej przypominają babę, a konkretnie  macochę z bajki o królewnie śnieżce, która  wypytywała się wiecznie swego lusterka kto jest najpiękniejszy bojąc się panicznie starości i tego, że już nie będzie piękna. Masz racje wyrywają kobiety ponad 30 lat młodsze od nich, ale nie zazdroszczę im. Trochę brzydzą mnie 20stki biorące do ust takie stare chuje.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #14182 24 Cze, 2020, 18:17:39 »
Najmniej chodzi o wygląd. Bardziej o samodzielne normalne funkcjonowanie, nie męczenie się samą egzystencją i bycie ciężarem dla otoczenia. Ludzie dzieła w tym wieku tworzą, świat zwiedzają, są z wnukami, a nie tylko do piachu i kiedy w końcu ta śmierć.
Myślałem kiedyś dokładnie tak samo. Mam teraz kilku znajomych 60+ lub zaraz60 i teraz naprawdę uważam, że żaden to wiek. Tylko trzeba się szanować. Rodzicom swoim byś życzył odejścia tak wcześnie?
Butelki Ci nie zabiorę, czasem po prostu warto innego punktu widzenia spróbować.

Ed: najbardziej to chciałem powiedzieć, że przypomniałeś mi jak kiedyś dokładnie tak samo myślałem i jak to może się pozmieniać.

Ed2 :D
A najnajbardziej to chyba, że tak myślał mój staruszek i się dzięki samemu sobie zaraz po 50-tce wykopyrtnął i brakowało go potem we wszystkim co dziś pamiętam.
« Ostatnia zmiana: 24 Cze, 2020, 18:54:31 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline Chomick

• Pr0
« Odpowiedź #14183 24 Cze, 2020, 18:58:39 »
Przecież już pisałem, że nie chodziło mi o śmierć, a rodzice są już po 60stce, jedno nawet blisko 70tki i dalej pracuje....
Anyway jak to mawia moja zakochana w youtubie 60cio paro letnia sąsiadka z dołu: człowiek powinien żyć tyle ile jest w stanie sam koło siebie zrobić.

P.S. Butelki Ci nie zabiorę....brzmi to jakbyś gadał z alkoholikiem a ja nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz byłem pijany...

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #14184 24 Cze, 2020, 21:12:40 »
Dziś w południe pisałeś parę przykładów :) Inaczej mówiąc nie mogę i nie chcę Ci nic zabraniać, właśnie fajnie było sobie przypomnieć takie myślenie.

Inna sprawa, że zaczynam widzieć stawanie się dziadem już u moich rówieśników. Brrr...
Paczki z głów!

Offline october

• Pr0
  • Oct.
« Odpowiedź #14185 24 Cze, 2020, 21:48:37 »
nawet nie pamiętam kiedy ostatni raz byłem pijany...

Ja też
Tylko ja zredukowałem alko do tego poziomu, że jak wypiłem jedno piwo to mnie rano głowa bolała

Polecam przejść na zdrowy tryb życia. Ograniczyć spożywanie mięsa. Dorzucić ryby i zdrowe tłuszcze. Zredukować węglowodany. Człowiek od razu lepiej się czuję. I nie ma to nic wspólnego z jakimś życiowym ascetyzmem. W końcu to ma pozytywny efekt na Twoje ciało. A z tym się wiąże samopoczucie. Nawet jakbys miał 60 lat żyć to lepiej nie czuć się w tym czasie jak prosiak. U wielu efekt od hot dogów ze stacji benzynowej, fajek i browarów.

Nie mówię tu o jakiejś reżimowej diecie.
Jak mam ochotę na pizzę to ją jem, ale warto zmienić ten główny nurt. Teraz świadomość ludzi też rośnie. I dobrze.

Gitarami się interesujesz to i zdrowym żarciem się zainteresuj

A browara w weekend nikt Ci nie zabroni
007

Offline Chomick

• Pr0
« Odpowiedź #14186 24 Cze, 2020, 22:09:18 »
Dziś w południe pisałeś parę przykładów :) Inaczej mówiąc nie mogę i nie chcę Ci nic zabraniać, właśnie fajnie było sobie przypomnieć takie myślenie.

Inna sprawa, że zaczynam widzieć stawanie się dziadem już u moich rówieśników. Brrr...
Dwa piwa w piatek to jest bycie pijanym ?  XD

Offline Chomick

• Pr0
« Odpowiedź #14187 24 Cze, 2020, 22:15:04 »

Ja też
Tylko ja zredukowałem alko do tego poziomu, że jak wypiłem jedno piwo to mnie rano głowa bolała

Polecam przejść na zdrowy tryb życia. Ograniczyć spożywanie mięsa. Dorzucić ryby i zdrowe tłuszcze. Zredukować węglowodany. Człowiek od razu lepiej się czuję. I nie ma to nic wspólnego z jakimś życiowym ascetyzmem. W końcu to ma pozytywny efekt na Twoje ciało. A z tym się wiąże samopoczucie. Nawet jakbys miał 60 lat żyć to lepiej nie czuć się w tym czasie jak prosiak. U wielu efekt od hot dogów ze stacji benzynowej, fajek i browarów.

Jak mam ochotę na pizzę to ją jem, ale warto zmienić ten główny nurt. Teraz świadomość ludzi też rośnie. I dobrze.

Każdy powinien robić to na co się czuję np. Ty nie musząc chwilowo chodzić do pracy jak nie pospisz więcej niż 7 godzin to nie potrafisz funkcjonować. Ja wykonując pracę umysłową chodzę do pracy po max 6 godzinach a prowadzę w porównaniu do Ciebie niezdrowo styl życia który sprawia, że człowiek się gorzej czuję. Wyciągnij teraz wnioski :D

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #14188 24 Cze, 2020, 23:54:00 »

Dwa piwa w piatek to jest bycie pijanym ?  XD
No właśnie, a Ty jak ten wniosek wyciągnąłeś? ;)
Paczki z głów!

Offline Chomick

• Pr0
« Odpowiedź #14189 25 Cze, 2020, 08:31:30 »
Dorosły facet pijany po 2 piwach....może jeszcze przepychanie żył z cholesterolu po zjedzeniu jednego schabowego w życiu a po zrobieniu remontu w domu lub przekopaniu ogródka tygodniowy urlop w SPA z zabiegami na dłonie i opieką psychologa ?

Przypominają mi się teraz Chiny gdzie chłopy się jak idą wypić to we 4 kupują 1-2 piwa o pojemności 0,7 i zawartości alkoholu max 3,5 % i przelewają je do literatek, a potem trzeba wywalać ich z resutaracji bo najebani głośno się zachowują ;D

Ja też

Zapomniałeś jeszcze o całkowitym wyeliminowaniu soli (tak, tak rybki nie solimy) jako źródła nadciśnienia tętniczego, cukru jako białej śmierci i ogłupiacza umysłowego oraz przygotowywaniu wszystkiego na parze bo smażenie wytrąca rakotwórcze związki  ;D
« Ostatnia zmiana: 25 Cze, 2020, 08:33:36 wysłana przez Chomick »

Offline october

• Pr0
  • Oct.
« Odpowiedź #14190 25 Cze, 2020, 08:46:17 »
@Chomick
A tak z ciekawości. Jak wygląda Twoja dieta? W sensie czym się odżywiasz?
007

Offline Chomick

• Pr0
« Odpowiedź #14191 25 Cze, 2020, 08:49:47 »
 Mięcho i tony żółtego sera ;D Tak, wiem po 40stce jak wpadniesz na mój pogrzeb będziesz mógł zabrać moje gitary ;D

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
« Odpowiedź #14192 25 Cze, 2020, 09:35:38 »
Mięcho i tony żółtego sera ;D Tak, wiem po 40stce jak wpadniesz na mój pogrzeb będziesz mógł zabrać moje gitary ;D

Cytat: google
Chomiki są zwierzętami wszystkożernymi. Podstawą ich żywienia jest jednak pokarm roślinny, jak ziarna zbóż, pestki, suszone zioła i siano. Dla urozmaicenia w diecie chomika powinny znaleźć się owoce i warzywa. W naturze chomiki jedzą także pokarm zwierzęcy, jak owady.

:D
B ( o ) ( o ) B S

Offline Chomick

• Pr0
« Odpowiedź #14193 25 Cze, 2020, 09:42:26 »

Cytat: google
Chomiki są zwierzętami wszystkożernymi. Podstawą ich żywienia jest jednak pokarm roślinny, jak ziarna zbóż, pestki, suszone zioła i siano. Dla urozmaicenia w diecie chomika powinny znaleźć się owoce i warzywa. W naturze chomiki jedzą także pokarm zwierzęcy, jak owady.

:D
Jestem wybrykiem natury ? :D

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #14194 25 Cze, 2020, 12:04:50 »

Śmiem twierdzić, że jeżeli przy tym nie obżerasz się bułkami i słodyczami, to prędzej Ty wpadniesz na czyjś pogrzeb po gitary ;)
KETO FTW!!!!!
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline Chomick

• Pr0
« Odpowiedź #14195 25 Cze, 2020, 12:21:07 »
Słodyczy prawie w ogóle nie jem. Sporadycznie jak ktoś jakims ciastem poczęstuje w pracy czy czekoladą. Bułki/chleb po prostu jem - jedną na sniadanie i jedną na kolacje  :P

Offline excubitor

• Użytkownik
« Odpowiedź #14196 25 Cze, 2020, 13:18:37 »
co to za moda z tym keto się zrobiła?
"Ja się nie znam, to się chętnie wypowiem."

Offline spacelord7

• Pr0
« Odpowiedź #14197 25 Cze, 2020, 15:34:15 »
nie wiem, ale mój stary stwierdził, że 60 to za wcześnie, więc przerzucił się na keto i robi pokaźne postępy ^^

Offline Johnny

• Pr0
  • Miszcz onelinerów
    • Robur
« Odpowiedź #14198 25 Cze, 2020, 15:49:12 »
Ja też nie wiem, co to za moda. Pierwszy i ostatni raz na 100% keto byłem jakieś 10+ lat temu.
Jazz, Lounge, Downtempo

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #14199 27 Cze, 2020, 01:44:58 »
E, kolo ma 51 lat :)

Paczki z głów!