No Tolein masz tu troche racji z zajebaniem kompa przez GP6. Odpala sie szybko ale laduje pliki GP bardzo wolno. Plusem jest fakt iz nie trzeba odpalac GP kilka razy aby miec otwarte dwa rozne taby, teraz mamy wszystko w zakladkach, ale cos za cos. Czym wiecej zakladek tym dluzej sie odpala i bardziej zamula
Interfejs ? czy jest taki piekny ? IMO zjebany po maksie ! Nic nie ma pod reka wszystko w pojebanych zakladeczkach to co bylo juz pod reka na wierzchu, to ze mozemy sobie zakladke zostawic otwarta przy pisaniu to mnie nie rajcuje bo trace miejscie widocznosci nut/tabow ! Mile zaskoczenie ze mozna pliki przewalac do WAV jakosc jest nawet nawet, lecz aby to wszystko ladnie brzmialo trzeba sie bawic glosnoscia kazdej sciechy i pozniej jeszcze master...
Zlikwidowali chyba gryf i klawisze, bo jeszcze ich nie odkrylem, a ja lubie jak mi kropki skakaly.
Dodatkowa "fajna" opcja jest mozliwosc zmiany pickupow w gitarce i slychac ta roznice ! Jeszcze nie sprawdzilem czy ta zmiane mozna walnac na jakas ilosc taktow, ale znajac zycie to raczej watpie w to. Dlatego piszac sobie rytmike i uzywajac brigde jedna sciecha na to, a solo np neck to juz druga sciecha. Jeszcze czym mozna ich pochwalic to opcja gry tzn czy kostkujemy czy uzywamy paluszkow ablo czy kosteczka i paluszek
Pojawil sie tez suwaczek od akcenowania, ktorym raczej nie musze mowic co ustawiamy
Jak na razie to tyle na ta chwile
moze pozniej sklece jednego posta jak bede w domciu
Pozdro