Autor Wątek: Lyricsy  (Przeczytany 7442 razy)

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
Odp: Lyricsy
« Odpowiedź #25 06 Maj, 2010, 12:04:10 »
Bozia mu dała, niech i da Nevermore!
O to to, Wuju, pewnie, że tak.

Offline crushingattack

• Gaduła
« Odpowiedź #26 06 Maj, 2010, 16:47:41 »
Zajebiste. Zajebiste.

Jedno pytanko/sugestia - myślałeś o tym żeby przy wersie 'constructing my own rage' rage było growlem? W sumie to pierwsza rzecz która mi się sama nasunęła przy pierwszym przesłuchaniu.

A jeżeli naprawdę nigdzie nie śpiewasz w kapeli to ja się zastanawiam kurwa czemu? Marnujesz się!

Offline m4ody

• Pr0
    • http://www.rotengeist.pl
« Odpowiedź #27 06 Maj, 2010, 17:08:59 »
Zajebioza! Kurewsko fajnie dajesz rade  ;)
Leweoczkomisiarysia

Offline zuosiej

• Gaduła
  • Fuck yeah!
« Odpowiedź #28 06 Maj, 2010, 17:09:07 »
fajny wokal, bardzo czytelny - mje sie podoba! i to bałdzo!

Offline sei.tahn

• Gaduła
« Odpowiedź #29 06 Maj, 2010, 17:10:27 »
Jak to nie śpiewa? Tolek to tak naprawdę Taff, tyle że się ukrywa ;)
Gratulacje, życzę wygranej. Mi się podoba :)

Offline Tolein

• Pr0
« Odpowiedź #30 06 Maj, 2010, 21:45:18 »
kupa, główna poszła do kogoś innego, chyba nawet płyty nie dostanę (bo bym już pewnie mejla dostał)

You hurt my feelings Mr. Warrel Dane
And I shall never speak to you again

nowa płytka nie jest w sumie taka najgorsza, ale spodziewałem się ostrzejszego materiału ala EoR czy TGE.

http://dl.dropbox.com/u/3530835/Nevermore%20-%20The%20Obsidian%20Conspiracy%20%282010%29.rar
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
« Odpowiedź #31 06 Maj, 2010, 21:59:43 »
Kto próbował ten wie, że to nie takie proste. Nie każdy rodzi się Dżejmzem Hetfildem :(
Nie każdy jednocześnie nie umie ani grać ani śpiewać?  ;) 8)

Tolein - zwrotki trochę niepewnie, refren świetny. Ciekawa barwa głosu.
« Ostatnia zmiana: 06 Maj, 2010, 22:10:47 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline RaiQ

• Użytkownik
« Odpowiedź #32 06 Maj, 2010, 22:10:49 »
Gdzie są wyniki? Na MetalSucks nie widzę.
Po przesłuchaniu kilku propozycji wokalu do tego numeru, nie mogę się przyzwyczaić do linii Warrela - oczywiście zaśpiewane jest pro i tu nie ma dyskusji, ale kilka pomysłów podkradłbym od konkursowiczów, w tym np. Twój growl, Tolein (Warrel nie wykorzystał w żaden sposób tego fragmentu, a szkoda, bo riff sam w sobie nie jest jakiś super, a z agresywnym wokalem brzmi zajebiście :)).

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #33 06 Maj, 2010, 22:41:10 »
nie mogę się przyzwyczaić do linii Warrela

Ja też. Linia Dane'a mi się średnio podoba. Płytka za to świetna i do tego świetnie wyprodukowana.

Offline Tolein

• Pr0
« Odpowiedź #34 06 Maj, 2010, 22:52:04 »
And the maiden spoke.. :)
in stuttered streams
as if her soul was gone she spoke from the land beyond
and the maiden spoke to me

smutny jestem.
ktoś chętny robić polskiego nevermora? ale takiego bardziej ala eor/tge. ;)

Edytka:
Dzięki ogólnie panowie za wsparcie, cieszę się, że się podoba, nawet jeśli tylko tak mówicie, żeby mi poprawić nastrój. Co do zasadniczego pytania - gdzie śpiewam, względnie - dlaczego nie śpiewam, to odpowiedź jest prosta - przez ostatnich kilka lat słyszę, że mój wokal "popowy" ssie, więc trudno się dziwić, że się nie rzucam o ściany i nie szukam bandu. To co słyszeliście, to w jakiejś tam mierze owoc ostatnich zmian, jakie wprowadziłem, w tym głównie pozbycie się "maniery operowej", nie będę już zanudzał. No i jest jeszcze kwestia, że poza głosem to jeszcze trzeba mieć coś do przekazania, jakoś się tak utarło ( ;)), że wokal jest odpowiedzialny za pisanie tekstów, a z tym u mnie, póki co, raczej cienko. Ten tekst też średniawy, o ile pierwsza zwrotka daje jeszcze radę (taka liryczna jest, haha), to druga już kiepsko, refren też niedorobiony. Nie wiem, może wszystko przede mną, trzeba tylko spróbować.
W każdym razie, jeśli ktoś ma jakieś ale, to niech wali śmiało, poćwiczę z chęcią pisactwo i śpiewactwo, a i przy okazji poćwiczycie sobie, kto tam chce, mikszenie wokali.
Tylko mika sobie kupię i słuchafony drugie. :)

ktoś poradzi jakiś miczek?

edytka II: będę brał at2020, chyba że już się dorobię, to od razu at4040. dzięki za porady. :-*
« Ostatnia zmiana: 12 Maj, 2010, 01:42:54 wysłana przez Tolein »

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #35 11 Maj, 2010, 09:58:36 »
Ale się zbunkrowali z wynikami! Jak już znalazłem tego kolo, co wygrał - to powiem Tobie, Tolein, że dla mnie i tak jesteś moralnym zwycięzcą! Tamten ziom ma jakby mniej włosów na jajkach, jak go słucham.
Powiem Ci dlaczego wygrał! Napisali, że pokrywają wszystkie wydatki związane z występem zwycięzcy z Nevermore. Wzięli więc zioma, co był pod ręką, żeby nie płacić Tobie za samolot - chłopakowi z bloku Europy Wschodniej!

A więc nie zwyciężyła Sztuka, tylko okazało się, że Nevermore to tandeciarze i zwykłe sknerusy! ;)
Paczki z głów!

Offline Tolein

• Pr0
« Odpowiedź #36 13 Gru, 2010, 12:58:03 »

James, Vortexa, ale z czasów Arcturusa, rozjebuję w Chaosie na kwałki. Zapraszam na koncert. ;)