Autor Wątek: Redesecrator, opus I (death metal)  (Przeczytany 7642 razy)

Offline slayer-66669999

• Gaduła
  • execute them all!
Redesecrator, opus I (death metal)
« 16 Kwi, 2010, 19:01:48 »
Death metal dla wytrwalych xd na razie pierwszy kawalek zle nagrany i bez wokali, srednio mi sie podoba na chwile obecna, ale ponoc ma kopa. W pewnym momencie gitary ida nierowno bo nie mialem czasu nagrac tego porzadnie wszystkiego, brakuje wokali oraz to, ze perkusja jest na maksa sztuczna i przeglosniona. I jakies brzydkie echo. Wszystko surowe, chodzi tylko o koncept poki co. Inspirowane undergroundowym death metalem w stylu throneum oraz innymi malo znanymi kapelami, bez zadnych solowek, udawania wirtuoza gitary...
jak nagram ponownie i bedzie zadowalajace to wrzuce do oceny, bo widocznie poki co jest tyle brakow ze zal.
« Ostatnia zmiana: 16 Kwi, 2010, 22:05:34 wysłana przez slayer-66669999 »

Offline Tolein

• Pr0
[...] kawalek zle nagrany i bez wokali, srednio mi sie podoba na chwile obecna, ale ponoc ma kopa. W pewnym momencie gitary ida nierowno bo nie mialem czasu nagrac tego porzadnie wszystkiego, brakuje wokali oraz to, ze perkusja jest na maksa sztuczna i przeglosniona. I jakies brzydkie echo. Wszystko surowe [...]
:facepalm:
-666
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Offline maślak

• Pr0
    • lowtide
Kuźwa niedobrze mi.

Offline maarioo

• Pr0
chyba tu czegoś nie rozumiem... :D

Offline slayer-66669999

• Gaduła
  • execute them all!
wrzucilem kawalek, po czym stwierdzilem, ze tyle w nim niedorobek jest, ze wola o pomste do nieba;p Jak bede zadowolony z tego nagrania bardziej i poprawie bledy, ktore sa na chwile obecna razace to pojawi sie jeszcze raz. Nie mam zadnego doswiadczenia w nagrywaniu i pierwsze eksperymenty zakonczyly sie klapa, ze to tak ujme.

Offline Dexterek

• Fanboy Mesy w niepomiętej kurtce
  • Pr0
  • Pan Mroku
Chwalenie się nieudanymi nagraniami twierdząc, że nieudane to czad :D
Don't stick with your girl - that is gay and lame.
Rape some sluts who worship Satan's name!

Offline slayer-66669999

• Gaduła
  • execute them all!
az tak strasznie nieudane nie bylo:D po prostu chyba na tym forum nie ma maniakow oldschoolowego death metalu. Wszyscy sie podniecaja behemlotami i jakims metalcore itd. Jestes z gliwic wiec zakladam ze znasz lokalna scene i wiesz jak jest;d

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
Wiem jak jest ;)
Lokalna scena to przeważnie żal albo nic_nowego_bo_nie_b ędzie_tr00.
A z Behemotha polecam czerpać wzory. Są zdecydowanie pr0.

Offline slayer-66669999

• Gaduła
  • execute them all!
czerpac wzory z behemotha ktory rznie prosto z nile?;d zalezy kto co lubi. behemoth jest ok, ale to jest taki pop tego gatunku, ze to tak ujme, mnie interesuje cos innego po prostu.

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
Nile gra chyba fajną muzykę. Chyba fajną bo nie mam tyle nerwów żeby którąkolwiek płytę przesłuchać.
Oni chyba to nagrywali w One Mic Records techniką "ty trzymaj mikrofon tutaj, a ja wcisnę record i zacznę grać".
Ja wiem, że to jest cholernie tr00 jak nic nie słychać w nagraniu, ale skoro żyjemy w czasach gdzie da się nagrać masterpiece utwór to wartało by tak właśnie czynić, a nie cofać się w rozwoju.
Jeżeli ciebie interesuje nagrywanie muzyki, której się nie da słuchać to życzę powodzenia w undergroundowym świecie undergroundu.

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Zamiast najeżdżać na najbardziej znany polski zespół proponuję ci, drogi mój - popracuj nad miksem ;)

Offline slayer-66669999

• Gaduła
  • execute them all!
nie najezdzam na behemotha, uwazam ze ten kraj im duzo zawdziecza, ale nie sa bezbledni, chociaz poziomem nagran im nie dorownam chocby nie wiem co;p pytania odnosnie mixu do w dziale o nagrywaniu, ta?;p
Ja wiem, że to jest cholernie tr00 jak nic nie słychać w nagraniu, ale skoro żyjemy w czasach gdzie da się nagrać masterpiece utwór to wartało by tak właśnie czynić, a nie cofać się w rozwoju.
Cannibal corpse gra podobnie do Nile i w kazdym wywiadzie szpania ze musi byc wszystko slychac, a jednak ich nagrania miejscami sa jakies takie... przypominajace moje;d
« Ostatnia zmiana: 18 Kwi, 2010, 16:04:59 wysłana przez slayer-66669999 »

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
A co jest wg ciebie błędnego w behemocie?

Offline slayer-66669999

• Gaduła
  • execute them all!
zbyt dlugie walkowanie jednego motywu w 'lucifer' z evangelion. Jak mozna cos tak prostego rozwlec do 8 minut? Gdy mialbym wybierac czy sluchac Behemoth czy Azarath zdecydowanie wolalbym ta druga kapele.
« Ostatnia zmiana: 18 Kwi, 2010, 16:09:36 wysłana przez slayer-66669999 »

Offline Dexterek

• Pr0
  • Pan Mroku
Jakbyś przeszedł się na ich koncert to byś usłyszał ten kawałek i dowiedział się co to znaczy zrobić zajebiste i klimatyczne show.

Offline slayer-66669999

• Gaduła
  • execute them all!
o zajebistych i klimatycznych schow to juz nie musisz mowic, dobrze wiem jak i co graja i jak wygladaja te koncerty. Tylko, ze ten oficjalny death/black jest gorszy od tego undergroundowego undergroundu w moim mniemaniu. Mimo wszystko od ostatnich Behemothow wole posluchac "Terrorfront' Infernali czy chociazby Atrocious Disfigurement.... Animy.

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
no luzik, niektórzy twierdzą, że Behemoth skończył się na Lasach Pomorza i ich gust też szanuję :) ale nikt nie zaprzeczy, że mógłbyś wziąć lekcję od braci Wiesławskich (bodajże), którzy robili ostatnich parę płyt Behemotha ;)

a co do Najla na ostatniej płycie to akurat oni ciągną z Behcia :) nawet tak chyba jakby trochę środka odkręcili :D
do widzenia.

Offline lokibalboa

• Pr0
Jako wielki fan Nile to co teraz napisałeś traktuje jako stwierdzenie z gatunku "JAPIER.OLE  :facepalm:"

Zanim powiem to co zamierzam apropo behemotha napisać dodam że: MAM ORYGINALNĄ CAŁĄ DYSKOGRAFIE-TAKĄ KUPIONĄ ZA CIĘŻKIE PIENIĄDZE -od satanicy po przetragiczny evangelion.

Jakie odnosze wrażenie słuchając behemotha? Że ich największe numery bazują na numerach innych wykonawców. Nie można mówić o plagiatach aczkolwiek warto mieć to na uwadze:

2 najlepsze przykłady

Conquer All- Anthrax-Be All, End All
Ov Fire and Void- rodzimy Lost Soul-The Hidden Law

"Dziękuje, dobranoc"

« Ostatnia zmiana: 19 Kwi, 2010, 02:07:19 wysłana przez lokibalboa »

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
widzę, że twórczość i cały temat kolegi Slejer wywołuje bardzo negatywne emocje :D
do widzenia.

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
Zanim powiem to co zamierzam apropo behemotha napisać dodam że: MAM ORYGINALNĄ CAŁĄ DYSKOGRAFIE-TAKĄ KUPIONĄ ZA CIĘŻKIE PIENIĄDZE -od satanicy po przetragiczny evangelion.

edit:
A właśnie, gdzie nagranie? Chyba coś przegapiłem...
« Ostatnia zmiana: 19 Kwi, 2010, 02:31:49 wysłana przez lord_awesomeguy »

Offline Vertigo

• Pr0
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
A co to jest defmetal? to takie jak się włączy to brzmi jak pralka automatyczna na wirowaniu z trollem i kotem w środku? (To drugie zdanie to cytat znajomego prowadzącego pewne konkretne studio nagraniowe, nie ważne jakie ;))

Mi się tam (nawet jako gościowi który NIE cierpi tego typu rzeczy) "Ov fire and the void" podoba. Zajebiście klimatyczne wejście i niezłe motywy. Gdyby śpiewał a nie gruntował to pewnie byłby to jeden kawałek z moich Top :) Z drugiej zaś strony jak to zauważył inny dość konkretnie obsłuchany kolega - "To nie ma znaczenia czy underground czy nie - tutaj nie liczy się technika bo większość gości który dłużej grają ma dobrą - liczy się szczęście bo nie ma znaczenia który zespół weźmiesz, większość gra prawie tak samo lub na tyle podobnie, że większość nie zauważy różnicy". Katujcie mnie ale popieram te słowa, sorry.

Aczkolwiek szanuję każdy rodzaj muzyki i chętnie posłucham jak wypociny Pana slayera trafią znów w temat :) Tak obiektywnie :)

Offline slayer-66669999

• Gaduła
  • execute them all!
jesli death metal mial byc muzyka ktorej nie strzymaja smiertelnicy (tylko dla wybranych) to mi sie udalo osiagnac zadanie skoro taka nienawiesc sie zbiera do tego juz;d to co wymyslam nie nadaje sie zdecydowanie dla fanow nowego i poukladanego death metalu ktory jest swietnie wyprodukowany.

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Stary, obruszasz się, bo nikt się nie podjarał twoim tworem. Bądź obiektywny i na chłodno sobie go posłuchaj, a dowiesz się, czemu się wszyscy do biednego defmetalowca dojebali. Ja tam uważam, że powinieneś kombinować, aż w końcu powinno być dla ciebie zadowalająco. No chyba, że nie chcesz trafić w gusta większości. Idę siusiu.