Wczoraj po oglądnięciu koncertu Gojiry wpadłem na pomysł założenia tego tematu.. Jakie dvd albo koncerty nagrany kamerą wywarły na was największe wrażenie? moje typy:
Gojira- The link Alive Spoiler Łojenie przez prawie półtorej godziny. Bez przystanku. Do tego świetna solówka perkusisty i już wiem że pojawię się na koncercie w Krakowie
. Jeśli zagrają choć w połowie tak intensywnie jak na tej płycie to będzie jeden z tych koncertów po których nie będę przestawał słuchać ich muzyki..
druga pozycja- o tym już gadaliśmy w topiku z filmami ale tu pasuje chyba lepiej:
Meshuggah- Alive Spoiler Koncert tak mi się spodobał że widziałem go chyba z 10 razy i pewnie jeszcze nie raz oglądnę. Plus wywiady między utworami- super! Najbardziej z wywiadów spodobał mi się Haake z bleedem lecącym w tle mówiący o tym że Oni też są ludźmi a nie maszynami i zdarza im się pomylić.. Rational Gaze, Pravus, Bleed- sama śmietanka
. No i jakość dźwięku porównywalna ze studyjną, nie wiem czy nie podobało mi się jeszcze bardziej.
i trzeci:
Death- live in Eindhoven Spoiler Za każdym razem oglądając ten koncert żałuję ze nie mogłem zobaczyć ich na żywo. Rozpierdziel od początku do końca, wirtuozeria, zło i sztan
. No i tan śmieszny gość trzymający odsłuch przez pół koncertu i klęczący na środku sceny