Autor Wątek: Studio RecPublica  (Przeczytany 15973 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Odp: Studio RecPublica
« Odpowiedź #25 31 Mar, 2010, 13:28:17 »
Bo wszystkie Maćki to fajne chłopaki ;) (z wyjątkiem jednego chuja...). Gość napisał tak, że szkoda, że już nie werbuję merchandiserów! :D Ja z kolei się rozmarzyłem...

Wróbel - nie masz tam roboty dla mnie? - miałbym bliżej do studia...
Paczki z głów!

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
« Odpowiedź #26 31 Mar, 2010, 13:31:13 »
W Wawce? No, właśnie była, jakbyś mi powiedział, to miałbyś do studia od biurka, jakieś 6 metrów.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #27 31 Mar, 2010, 13:35:58 »
W Wawce? No, właśnie była, jakbyś mi powiedział, to miałbyś do studia od biurka, jakieś 6 metrów.

Babcia klozetowa w tym studio też by mi pasowała, damn!

Kuźwa - oni "nie muszą generować zysków". Pralnia jakaś, czy co??
Paczki z głów!

Offline wrobelsparrow

• Pr0
« Odpowiedź #28 31 Mar, 2010, 13:37:49 »

Nie, ekscentryczne hobby.

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #29 31 Mar, 2010, 13:38:56 »
Nie, poprostu dzialaja dla idei, powinnismy byc za to im wdzieczni, bo to podwyzsza standardy.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #30 31 Mar, 2010, 13:39:12 »

Nie, ekscentryczne hobby.

Przepraszam, czy Pan Właściciel jest może gejem? Jakby co jestem zdecydowany na wasalstwo!
Paczki z głów!

Offline wrobelsparrow

• Pr0
« Odpowiedź #31 31 Mar, 2010, 13:41:05 »
Słyszałem, że w S4 potrzebują Pokraka. Siedziałbyś se w kejsie po paczce marszala osiem godzin i fajrant. Czasami by Cię tylko Leszek Kamiński wystawiał dla zabawy :)

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #32 31 Mar, 2010, 13:51:27 »
Słyszałem, że w S4 potrzebują Pokraka. Siedziałbyś se w kejsie po paczce marszala osiem godzin i fajrant. Czasami by Cię tylko Leszek Kamiński wystawiał dla zabawy :)

Jakbym jeszcze mógł coś pograć, albo pomóc przy dźwięku - to i kawkę zrobię - i nie tylko... Dymanko w kółko może nużyć.

Kuźwa, cały czas jestem rozmarzony...
Paczki z głów!

Offline Vertigo

• Pr0
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
« Odpowiedź #33 31 Mar, 2010, 16:27:13 »
Z reguły "reguły" piszemy przez "u" :P

Ale miło, bo faktycznie ok 1000 zł za dobę to dobra cena, bardzo dobra. W sumie zawsze można jechać na zmianę, ale trzeba w 3 dupy mieć wszystko idealnie przygotowane, żeby cokolwiek z tego 'wyszło'.

Jak już Maćku raczyłeś napisać, to jakie macie doświadczenie z modernem i co możecie zaoferować w tej kwestii.

Dlaczego pytam? Co innego 'ostre' granie, co innego defowe, co innego modernowe czy new-rockowe. Macie jakieś próbki zespołów które nagrywały w klimatach nu-metal, modern na jakiś np. barytonach, 7/8 strunowych gitarach? Albo jakieś ciekawe klimatyczne ciężkie rzeczy?

Chodziło Ci o ten band : http://www.myspace.com/aromahue ? bo jeżeli tak to ja bym nie chciał mieć tak nagranych gitar :P

Bo terminal nigdzie nie znalazłem, chyba że chodzi o amerykanów z texasu :P

Pytam bo będziemy szukać studia pewnie na jesień ;)

Offline RecPublica

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #34 31 Mar, 2010, 16:42:10 »

Offline el-biczel

• Pr0
  • Zawsze chciałem neutrinem być...
« Odpowiedź #35 31 Mar, 2010, 17:55:46 »
Vertigo, nie wiem co Ci się nie podoba w aromahue, co prawda przesłuchałem dosyć pobierznie, ale gitara dobrze siedzi w miksie.

A po za tym po próbkach, różnych nie bardzo znanych zespołów, to akurat studia bym nie oceniał. Czasami jeden, z drugim, gitarzyści się na coś uprą i nie da się im do rozumu przemówić.
A dobrze brzmienie na próbie/live/w nagraniu to 3 zupełnie inne bajki.

A tak po za tym, ocenianie nagrań po brzmieniu jednego instrumentu, to jak ocenianie samochodu tylko po kolorze dywaników.
« Ostatnia zmiana: 31 Mar, 2010, 17:58:17 wysłana przez el-biczel »

Offline RecPublica

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #36 31 Mar, 2010, 18:28:47 »
Brzmienie gitar i to jaki mają wpływ na całość w Aromahue jest wynikiem wizji producenta i odzwierciedla w pełni Jego preferencje.
Gitarzyści często miewają lekko absurdalne pomysły ,niemniej bębniarz czy basista nie pozostają w tyle.

Offline Vertigo

• Pr0
    • Good Girl Maggie
« Odpowiedź #37 31 Mar, 2010, 22:11:19 »
@el-biczel - owszem, ale jeżeli Maciek polecił by tego posłuchać to chyba miał w tym cel, więc takim gadaniem to podważasz jego kompetencje co do wyboru :P

Ja po prostu mówię, że mi się to brzmienie nie do końca mi siedzi, siedzi ładnie w miksie, trochę mało ognia - ogólnie muzyka świetna (9/10) ale to nie jest jak dla mnie przykład czegoś 'cięższego'. A nie jestem na prawdę defmetalowcem i nie cierpię ani scremów ani gruntu. Jestem po prostu ciekaw jaki 'najcięższy' zespół nagrywali - biorąc pod uwagę, że chodzi mi o ciężar w klimacie, nisko, niekoniecznie szybko ale koniecznie klimatycznie.

Terminal - też ciekawa muza, ale to dalej przedstawiciele środkowego pasma gitarowego :)

Offline Zbir

• Gaduła
« Odpowiedź #38 31 Mar, 2010, 22:33:12 »
Mi się wydaje że teraz nie ma co filozofować - studio młode, ze sprzętem najwyższej klasy, do tego z cennikiem na którego może pozwolić sobie średnio prosperująca kapela. Dopóki nie trafią na "rodzynka" w postaci czegoś co coś osiągnie dzięki nim, dalej będzie "za lekko" etc. Wydaje mi się że dużo zależy od kapeli ,a nie tylko od producenta etc. Bo jak gitarzysta ma zjebany pomysł na dźwięk to mu z głowy tego nie wybijesz (znam ludzi co wogóle środkowego pasma nie używają - i czy jest to ciężkie, a według nich jest... lekko powiedzieć :P).
Najlepiej pójść nagrać i zobaczyć co z tego wyniknie :P . Te 3 doby gdy czujesz się jak gwiazda... kurwa bezcenne :P - za następne cztery zapłacisz kartą kredytową babci :P.... (dżołk)

Offline Vertigo

• Pr0
    • Good Girl Maggie
« Odpowiedź #39 31 Mar, 2010, 23:14:10 »
Chciałbym mieć babcie z taką kartą kredytową XD

Offline el-biczel

• Pr0
  • Zawsze chciałem neutrinem być...
« Odpowiedź #40 01 Kwi, 2010, 01:12:34 »
Brzmienie gitar i to jaki mają wpływ na całość w Aromahue jest wynikiem wizji producenta i odzwierciedla w pełni Jego preferencje.
Gitarzyści często miewają lekko absurdalne pomysły ,niemniej bębniarz czy basista nie pozostają w tyle.

A nie wątpię, ale to forum dla gitarzystów, więc o innych nie wspominałem.
Mój ulubiony patent perkusisty: 15 blach, ale regularnie wykorzystywane tylko 3, a pozostałe 12 jest uderzone po razie na cały album :D

Offline RecPublica

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #41 01 Kwi, 2010, 11:13:35 »
W Terminalu zdarzają się stroje od C także polecam całą płytę. Z Barytonami nie mieliśmy jeszcze przyjemności.

Offline Mihau

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #42 01 Kwi, 2010, 11:56:51 »
W Terminalu zdarzają się stroje od C także polecam całą płytę. Z Barytonami nie mieliśmy jeszcze przyjemności.
Też polecam, nietypowa muzyka, jeżeli lubicie mieszankę brzmień, to zapewniam że ten krążek zapewnia wiele różnych doznań i nie zawiedziecie się.

Offline zuosiej

• Gaduła
  • Fuck yeah!
« Odpowiedź #43 01 Kwi, 2010, 12:08:34 »
strasznie mi się to studio podoba pod względem architektonicznym, mógłbym prosić o kilka zdjęć w dobrej jakości ? jak dobrze pójdzie to narysuje jakieś wnętrze ołówkiem i do galerii w szkole będzie a zawsze to jakaś reklama ;)