Autor Wątek: Studio RecPublica  (Przeczytany 15976 razy)

Offline Mihau

• Prawie użytkownik
Studio RecPublica
« 14 Mar, 2010, 19:08:31 »
Podejrzewam że większość z was nie słyszała jeszcze o tym studiu, dlatego zamieszczam link do strony, może ktoś z was zechce tam pracować ze swoją kapelą:
http://recpublica.pl/
Sam Virgil Donati był zachwycony, zresztą ciężko się dziwić po za całymi bajerami sprzętowymi to piękna architektura.

Offline cygan

• Gaduła
    • GuitarEffectsPedals.pl
Odp: Studio RecPublica
« Odpowiedź #1 14 Mar, 2010, 19:39:40 »
Ja słyszałem, Zerodead tam był - generalnie robią u nas zakupy od czasu do czasu ;)
Ale wypas kosztuje....

Offline utarefson

• Gaduła
    • http://landsbeyond.bandcamp.com/
« Odpowiedź #2 16 Mar, 2010, 19:47:17 »
Skojarzyło mi się troche z Saraswati Studios niedaleko mojej wioski

http://www.saraswatistudios.com/

Offline Vertigo

• Pr0
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
« Odpowiedź #3 16 Mar, 2010, 22:51:30 »
Reklamują się za pomocą fabryki zespołów (mówię o RecPublica), mają teraz konkurs na najlepszy kawałek oparty na Chopinie - jako nagroda - 7 dniowa sesja za ~13.500 zł.

Ale kasują w 3 dupy.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
« Odpowiedź #4 17 Mar, 2010, 00:47:00 »
Ale kasują w 3 dupy.

Tzn. ile to jest "w 3 dupy" za SSL Duality, między innymi?

Offline Vertigo

• Pr0
    • Good Girl Maggie
« Odpowiedź #5 17 Mar, 2010, 13:30:31 »
Ogólna cena studia w porównaniu do moich zasobów finansowych = drogo :)

Tower Studio też ma to i tamto - cenę odpowiednią - a różne opinie. Red House Studio to samo. Najważniejszy realizator.

Offline Pneumonia2

• Pr0
« Odpowiedź #6 18 Mar, 2010, 00:32:14 »
Po obejrzeniu zdjęć nawet nie chcę wiedzieć ile to jest w 3 dupy :) bo myślę, że dla mnie to by było w 3 dupy razy 2 cycki.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
« Odpowiedź #7 18 Mar, 2010, 00:39:20 »
Tower Studio też ma to i tamto - cenę odpowiednią - a różne opinie. Red House Studio to samo. Najważniejszy realizator.

Man, nie to żebym się czepiał, ale gdzie jeszcze w tym miejscu Europy stoi najnowocześniejszy obecnie stół za ca. milion złotych? A Fazioli coś Ci mówi, bo to kolejna bańka? To na razie mamy dwie bańki za dwie rzeczy ;)
« Ostatnia zmiana: 18 Mar, 2010, 00:43:23 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #8 18 Mar, 2010, 01:20:47 »
Szczerze? To jestem ciekaw jak by nagrali very heavy brzmienia. Death metal in exemplum.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline wrobelsparrow

• Pr0
« Odpowiedź #9 18 Mar, 2010, 01:24:13 »
Do takiej klasy studio bierze się swojego człowieka, który przynajmniej wie, jak rozwija się skrót SSL. A jak robią tam rezydenci, to nie mam pojęcia.

Offline Matt-Carnage

• Pr0
  • Peace. Love. Death Metal
« Odpowiedź #10 25 Mar, 2010, 16:05:38 »
wyglada genialnie...chcialb ym tam sprzatac.... :)
to jest studio, pewnie ktorego nie wynajmuja kapele dla siebie, tylko ktore wspolpracuje z danymi wytworniami (moze sie myle...) a tam o kase sie mniej boja, bo oczekuja po prostu zajebistej roboty.
ale np. jakby mnie bylo stac na nagrywanie w hertzu albo w tym studio wybralbym hertza, z tego wzgledu, ze wzgledu ze hertz ma juz renome w ciezkim brzmieniu, a tutaj to nie do konca wiadomo czego sie spodziewac (mowiac tylko pod katem ciezkich brzmien)
Wie, ktos jakie stawki sa w tym studio?

Offline Pneumonia2

• Pr0
« Odpowiedź #11 25 Mar, 2010, 16:22:10 »
Ja jakbym miał kasę to bym wybrał studio które ma lepszy sprzęt, lepsze warunki i.t.p. resztą się zajmie odpowiedni realizator który przecież nie musi być związany z konkretnym studiem.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
« Odpowiedź #12 26 Mar, 2010, 01:43:20 »
Mattowi chodziło chyba o to, że w Hertzu ściany mają większe doświadczenie z ciężkimi brzmieniami, niż ta cud-architektura Recpubliki ;)

Offline Vertigo

• Pr0
    • Good Girl Maggie
« Odpowiedź #13 26 Mar, 2010, 14:09:24 »
Wystarczy spojrzeć na artystów którzy nagrywali w danym studio a potem ich posłuchać co grają i mamy obraz :) Prawda jest taka, że w wielu studiach realizator 'jest i huj'. Możesz wpaść ze swoim jak Cie stać, ale i tak ktoś to będzie wszystko kontrolował i 'poprawiał' (vel Red house studio - wszystko super tylko zawsze wychodzi deep purple) :D

Offline el-biczel

• Pr0
  • Zawsze chciałem neutrinem być...
« Odpowiedź #14 26 Mar, 2010, 18:43:17 »
Studio wygląda pierwsza klasa... Zaje* mi pomysł na biznes ;)

Tak jak chłopaki pisali, do takiego miejsca wchodzi się własnym człowiekem, po to żeby wykorzystać ten sprzęt i pomieszczenia. Tam to duży band na setke można nagrać pięknie podejrzewam!

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #15 26 Mar, 2010, 22:44:51 »
Nie znam sie, ale sie zastanawiam. Jesli tam jest najlepszy sprzet w Polsce, to chyba ciezko zeby nasz czlowiek potrafil to wykorzysatc w 100%, gdyz nie mafizycznego doswiadczenia. Mozliwe ze lepsze efekty uzyska sie na tym co teoretycznie gorsze, ale poznane od podszewki?

Offline Pneumonia2

• Pr0
« Odpowiedź #16 26 Mar, 2010, 22:57:33 »
Jak kogoś stać na takie studio to chyba stać też na takiego realizatora który ogarnia sprawę :) W innym wypadku masz rację, można uzyskać lepsze efekty na teoretycznie gorszym sprzęcie ale totalnie obcykanym.

Offline Matt-Carnage

• Pr0
« Odpowiedź #17 30 Mar, 2010, 00:43:26 »
mondo - sciany swoja droga :)

jak juz mam nagrywac szatanskoultrabruta lne dzwieki to bym wybral braci wieslawskich, a zapewne najlepiej im sie pracuje w swoim wlasnym studio? No chyba zeby mi powiedzieli, ze tam moga wiecej zdzialac i osiagnac cos, czego nie osiagna u siebie w studio to bysmy cala rodzina poszli tam :D
« Ostatnia zmiana: 30 Mar, 2010, 00:45:00 wysłana przez Matt-Carnage »

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #18 31 Mar, 2010, 00:15:46 »
A zobaczycie, za 10 lat będzie Line 6 Studio Curva Ultimate, który będzie bił jakościowo na łeb wszystkie Recpubliki, Hertze i Studia X.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline wrobelsparrow

• Pr0
« Odpowiedź #19 31 Mar, 2010, 12:31:23 »
Chłopaki, wszystko zależy od człowieka. Z drugiej strony niestety jest tak na świecie, że SSL jest od soundblastera droższy o 999 850 zł i widoczne, kurwa, musi być jakiś tego powód. Jaki? Po prostu pojedźcie gdzieś i posłuchajcie, zamiast pierdolić po próżnicy niestworzone kocoboły.

pozdro

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #20 31 Mar, 2010, 12:45:45 »
A ja se myślę, że globalnie do dupy ta nawijka - i tak nikt z nas tam się nie będzie nagrywał, nie te progi...
Paczki z głów!

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
« Odpowiedź #21 31 Mar, 2010, 12:46:26 »
Może i tak. Ale myślę wróblu, że nie odróżniłbyś w ślepym teście rzeczonego SSL Duality od np. C24 Digidesign, który jest wart jakieś 26k PLN. W tych samych warunkach studyjnych oczywiście.
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline RecPublica

• Nowy użytkownik
« Odpowiedź #22 31 Mar, 2010, 13:09:48 »
Witam Wszystkich
Studio Recpublica zajmuje się nagrywaniem różnych gatunków muzycznych w tym także "ciężkich"
(np.:Terminal, Aromahue) Pełna lista znajduje się na naszej stronie.
apropos cen: nasze studio nie jest przedsięwzięciem skalkulowanym ściśle w exelu.
Gdyby tak było kosztowało by tyle co podobne za zachodnią granicą czyli do 3000 euro za dobę.
Z biznesowego punktu widzenia było by to uzasadnione gdyż ,jak ktoś już wcześniej zdradził, ssl duality
to 1 mln zł ,fortepian też, itd.
Nasza działalność jest podyktowana pasją i nie musi generować zysków stąd cennik nie jest tak ekskluzywny jak by się mogło wydawać
950 zł za 24h (niecałe 40zł/h  :) )
Mieliśmy już niejednokrotnie przyjemność gościć młode ,startujące zespoły które w trzy doby zrealizowały
swoje marzenie o takim brzmieniu jak...

Pozdrawiam i zapraszam
Maciej Hładki

Offline wrobelsparrow

• Pr0
« Odpowiedź #23 31 Mar, 2010, 13:24:21 »
Zrobiło mi się mokro "tam"... A Wy co tu jeszcze robicie? Młotek, świnkie-skarbonkie w łeb i nagrywać! A, weźcie gacie do kąpieli, bo tam zajebiste jeziorko jest.

Może i tak. Ale myślę wróblu, że nie odróżniłbyś w ślepym teście rzeczonego SSL Duality od np. C24 Digidesign, który jest wart jakieś 26k PLN. W tych samych warunkach studyjnych oczywiście.

Tu chodzi po pierwsze o komfort pracy, a poza tym zaręczam, że byś różnicę usłyszał, może niekoniecznie wiedziałbyś na czym ona polega, ale analogowego stołu nie da się przebić niczym i chuj. Cieplej, szerzej, mocniej, głębiej, bliżej, tak w skrócie.
« Ostatnia zmiana: 31 Mar, 2010, 13:29:51 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #24 31 Mar, 2010, 13:27:30 »
Nasza działalność jest podyktowana pasją i nie musi generować zysków

organizacja non-profit?