Kumpel kiedyś próbował robić miksy na Tannoyach...
PRÓBOWAŁ.....równie lepiej można zrobić to na słuchawkach albo coś.
A tak naprawdę to każdy POLAK który ma w kieszeni więcej niż 3k powinien iść kupić APSy i wogóle nie brać pod uwagę innych...:DD W sumie ciekawi mnie kiedy zrobią monitory dla normalnie zarabiających poniżej 2k

)

))))))))
Jak uraziłem czyjąś tożsamość narodową to sorry

Jeżeli chodzi o mój typ monitorów do 2k to:
Yamaha MSP5 (dla tych którzy mają małe pomieszczenia)
KRK Rp6 Rp8 ( nie nie wcale nie buczą, dobrze nadają się do pracy w domu, kiedy godzinami się siedzi nad nagraniami 8-10h)
Argument pod tytułem te są bardziej szczegółowe a te mają szerszą panoramę wybity środek wydaję mi się ze nie bardzo ma się do pracy w domu. Nikt nie kupuje do profesjonalnych mixów monitorów za 2K. Chyba że jako drugi odsłuch. Nie wyobrażam sobie spędzenia codziennie wszystkich moich wolnych godzin które poświęcam na komponowanie przy takich monitorach jak YAMAHA NS10 zabijająca środkiem. Jeżeli chodzi o dom to moim zdaniem liczy się też komfort pracy i w miarę wiarygodny odsłuch.Nie ukrywajmy że większość osób które kupuje takie monitorki używa ich także jako podstawowy głośnik domowy do słuchania muzy i tak jestem w pełni świadom tego co piszę . To tyle trochę się powymądrzałem;).