Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1528731 razy)

Offline Zomballo

• Gaduła
Mi dalej gołe baby i jedzenie wyświetla. Nie wiem o czym mowa?

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Mi dalej gołe baby i jedzenie wyświetla. Nie wiem o czym mowa?

polska dla polaków, księżyc dla księży itd itp etc
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
To może powiem dokładniej - mój znajomy był z nią chyba ponad dwa lata i bardzo niedawno temu się rozstali - dosłownie w ciągu może dwóch miesięcy od teraz, wciąż mieszkali razem. Wiem, że teraz pomagał jej rodzinie z załatwieniem czynności pogrzebowych, itp. Co do reddita, nie mam pojęcia, o kogo chodzi.

To jest park przy centrum miasta, dosłownie 5 minut od dworca pieszo; gdy mieszkaliśmy bliżej, chodziłem tam niejednokrotnie z psem o podobnej godzinie, tak samo moja partnerka, obok tego parku jest gabinet weterynaryjny do którego chodziliśmy z poprzednim psem. Sytuacja absolutnie z horroru, Klaudii nie poznałem osobiście, ale właśnie jej chłopak to mój dobry znajomy od lat i jesteśmy razem na roku na doktoracie; dlatego szczególnie jakoś mnie zalewa krew, gdy widzę, że lokalne i nie tylko męty wykorzystują to, co się stało do siania strachu i nienawiści w celach politycznych. Szczególnie, gdy słyszę wszystkie te fake newsy wokół całej sytuacji. Matka sprawcy też wynajmuje mieszkanie u znajomej, która ma kamienicę naprzeciwko mojego biura, Toruń to pod tym względem małe miasto. Wiazanie Klaudii z jakimś kolumbijskim kartelem z kont botów pod jej zdjęciami profilowymi na Facebooku, a z drugiej jakieś głupoty o tym, że ten gość się tu ukrywał i dostał się nielegalnie, jakby to była kwestia postawienia wystarczająco wysokiego płotu na szczelnie zamkniętej granicy, a sytuacja była do uniknięcia jakbyśmy się stali faszystowskim panstwem policyjnym. Prawdopodobnie nawet wtedy nie. :(

Offline mwczesniak

• Gaduła
No właśnie, jak z reguły wyświetlały mi się rzeczy które miałem polubione/znajomi, tak teraz pełno gówna nieobecnego w moich kręgach zainteresowań. Jakiś nowy algorytm?
To stopniowy proces trwający od kilku lat, najpierw infinite reel i teraz po prostu wyświetla stopniowo coraz więcej treści spoza tego, co sami polubiliśmy, a nawet po prostu na zasadzie profilowania “jesteś w takiej kategorii demograficznej, ktoś zapłacił dużo pieniędzy więc będzie miało dużo wyświetleń”.

Ogólnie @Filun trafil w 10 z enshittification, do tego dodałbym, że zbliżamy się coraz bardziej do tzw. dead Internet, gdzie tylko boty będą komentowały botom content stworzony przez AI.

Nałóżmy na to pierdolnik polityczny związany z tym, że jesteśmy coraz bardziej niebezpiecznie blisko 3 WŚ, Izrael odjebał ponad ćwierć miliona cywilów w Gazie i dodaje im uzależniające dragi do mąki z zasobów humanitarnych, z której chleb jedzą potem dzieci i umierają na oczach matek; Rosja wzmacnia wysiłki na Ukrainie, a my jesteśmy zajęci napierdalaniem polskich kobiet na granicy niemieckiej, bo polska patusiarnia naczytała się jakichś bzdur w necie i Bąkiewicz dostał przelew z Kremla, żeby zrobić inbę.

Niedawno brutalnie zamordowano inną doktorantkę, prywatnie dziewczynę mojego dobrego znajomego, zrobił to 19-latek pochodzący z Wenezueli. Na co narodowcy robią “marsze pamięci” wbrew woli rodziny i krzyczą coś o “nie wpuszczaniu m*rzynów”, kiedy Wenezuela jest w jebanej Ameryce. Poza tym jego matka tu pracuje i on do niej przyjechał z Hiszpanii. Dopóki ktoś nie ogarnie moderacji treści i tego, co można promować na masową skalę w mediach społecznościowych, to we are doomed.
Przede wszystkim to chodzi o to, by nie wpuszczać do Polski młodych byczków z krajów zupełnie obcych nam kulturowo, a to czy będzie to murzyn, Arab czy mieszkaniec Ameryki Południowej ma już mniejsze znaczenie. Jakoś w naszym kraju jest już setki tysięcy obywateli Ukrainy i Białorusi, którzy uczciwie pracują, posyłają swoje dzieciaki do polskich szkół, myślą poważnie o pozostaniu w Polsce i kupieniu tu mieszkania. Sam mam za sąsiadów rodzinkę z Białorusi i nie mogę o nich złego słowa powiedzieć, ale wiadomo, że wśród takiej rzeszy ludzi jaka napłynęła do nas z Ukrainy i Białorusi znajdzie się też sporo podejrzanego elementu "zajmującego się" kradzieżami, wymuszeniami i jakimiś lewymi interesami (tak samo było chociażby wtedy jak cała masa naszych rodaków poleciała do pracy na Wyspy). Niemniej Polacy nie są naiwni, w ostatnich powiedzmy 20 latach wielu z nas pracowało za granicą i widziało co się dzieje we Francji, Anglii, Szwecji i jak się tam zachowują pigmentonegatywni obywatele z krajów trzeciego świata, więc nie ma co się dziwić, że nie chcą u nas tego samego co się dzieje na Zachodzie, tj. gwałtów, zamachów, rozrób na ulicach, no go zone, itp. negatywnych zjawisk towarzyszących przybyciu nachodźców.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
No ja pamiętam jak mieszkałem w UK i tam mniejszość narodowa z największym współczynnikiem przestępczości to Polacy ¯\_(ツ)_/¯

Podobnie mój przyjaciel ma żonę z Wenezueli, poznali się w Hiszpanii i to zajebista osoba. Nie sądzę, żebyś po kolorze skóry odróżnił jedną osobę z Ameryki Południowej od drugiej z zupełnie innego zakątka tego kontynentu i opowiadanie o byczkach z trzeciego świata jest nieco w tym kontekście ułomne, szczególnie patrząc na skład naszych reprezentacji w niektórych sportach, gdzie to bardzo często są np. Brazylijczycy czy Kolumbijczycy. Głównym zagrożeniem są raczej nafurane, lokalne “byczki” i wszelkiego rodzaju ideologia usprawiedliwiająca patologiczne zachowania z ich strony albo prezydenci mówiący o ustawkach jako “szlachetnym sporcie”, gdy jednocześnie nasi naukowcy, sportowcy i wiele innych wybitnych jednostek o etniczności, którą nazwałeś “pigmentonegatywnymi” albo nachodźcami boi się wychodzić z domu, bo dostaną ryju od jakiegoś nagrzanego kibola.

Offline Algiz

• Gaduła
  .....Jakoś w naszym kraju jest już setki tysięcy obywateli Ukrainy i Białorusi, którzy uczciwie pracują, posyłają swoje dzieciaki do polskich szkół,
Jest nawet fajniej  :o Ten Ukrainiec który kopał po głowie jedenastoletnie Polskie dziecko  które straciło przytomność został od razu zwolniony, a Polak który ściągnął z urzędu flagę Ukrainy i zawiesił polską dostał dwa miesiące aresztu. JPRD

Offline mwczesniak

• Gaduła
No ja pamiętam jak mieszkałem w UK i tam mniejszość narodowa z największym współczynnikiem przestępczości to Polacy ¯\_(ツ)_/¯

Podobnie mój przyjaciel ma żonę z Wenezueli, poznali się w Hiszpanii i to zajebista osoba. Nie sądzę, żebyś po kolorze skóry odróżnił jedną osobę z Ameryki Południowej od drugiej z zupełnie innego zakątka tego kontynentu i opowiadanie o byczkach z trzeciego świata jest nieco w tym kontekście ułomne, szczególnie patrząc na skład naszych reprezentacji w niektórych sportach, gdzie to bardzo często są np. Brazylijczycy czy Kolumbijczycy. Głównym zagrożeniem są raczej nafurane, lokalne “byczki” i wszelkiego rodzaju ideologia usprawiedliwiająca patologiczne zachowania z ich strony albo prezydenci mówiący o ustawkach jako “szlachetnym sporcie”, gdy jednocześnie nasi naukowcy, sportowcy i wiele innych wybitnych jednostek o etniczności, którą nazwałeś “pigmentonegatywnymi” albo nachodźcami boi się wychodzić z domu, bo dostaną ryju od jakiegoś nagrzanego kibola.

Tylko dziwnym trafem potem się okazywało, że w UK władze nie podawały w tych statystykach dotyczących przestępczości obywateli Indii, Pakistanu czy Arabów. Nie wiem na jakim świecie żyjesz, ale w Polsce już od dawna żadne lokalne nafurane byczki nie były zagrożeniem dla osób o innym kolorze skóry, a to że znajdzie się jakiś jeden czy drugi idiota, który próbuje się w ten sposób dowartościować dając przez to pożywkę TVNom i innym gazetom wyborczym czy onetom żeby pisać o Polakach jako rasistach czy ksenofobach to już inna sprawa. Jakoś tak samo w okolicy Warszawy jest mnóstwo przybyszów z Wietnamu, którzy prowadzą własne biznesy od handlu ciuchami, po knajpki, itp. i nikt ich nie bije, a i oni sami nie sprawiają problemów.

Offline Algiz

• Gaduła
A co do statystyk przestępstw popełnionych przez cudzoziemców, to żadne państwo ich nie prowadzi "oficjalnie" bo samo już ogłoszenie mogłoby być potraktowane jako przejaw rasizmu. Szwedzi szczycą się tym, że ponad 15% ich populacji to emigranci ale jak się głębiej pokopie, to się okazuje, że te 15% popełnia ponad 60% wszystkich przestępstw.

Offline Rot

• Gaduła

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
Ogólnie to chyba tutaj zapomnieliście trochę, że statystyki statystykami, ale bycie przestępczym chujem nie zna pojęcia narodowości, rasy, religii czy rozmiaru buta
gitaro-modyfikator-amator

Post Scriptum: specjalne życzenia dla ✨fOrUm sEveNsTriNg✨ kocham was 🤘😤

Offline Pronounce

• Pr0
RUF Guitars wykupiło Hissoxa i przenosi produkcję pod Warszawę

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline mwczesniak

• Gaduła
Na razie u nas to lokalne byczki atakują przypadkowych obcokrajowców https://wiadomosci.onet.pl/lublin/incydent-w-zamosciu-artysci-pomyleni-z-migrantami-od-slowa-do-noza-blisko/fj7k90x

Dziwnym trafem przewidziałem taką sytuację w poprzednim wpisie i nawet trafiłem z portalem który o takim incydencie napisał "a to że znajdzie się jakiś jeden czy drugi idiota, który próbuje się w ten sposób dowartościować dając przez to pożywkę TVNom i innym gazetom wyborczym czy onetom żeby pisać o Polakach jako rasistach czy ksenofobach to już inna sprawa."

Offline Frantick

• Gaduła

puscilem sobie ten filmik i tak najpierw pomyslalem ze "nosz kurla, ale akcje odjebali". Potem z ciekawosci zajzalem na geoportal i jesli dane dotyczace dzialek z filmiku sa tam rzetelne (a raczej sa) to sprawy nie sa tak proste jak przedstawia sie to na filmie.

Jak widac czesc tej drogi na ktorej postawili plot jest faktycznie dewelopera, a auta ktore to deweloper "wyszarpal" autorowi zalegaly na jego dzialce (zolta kropka na zdeciu).
I nie zebym bronil dewelopera, ale tam sie dzieje wiecej niz ten filmik chce pokazac.