Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1451714 razy)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Już pamiętam, co mnie zszokowało:

Misza u Anderton's :D

Offline Algiz

• Gaduła
... nie wiem czy większym agentem nie okaże sie sam Macierewicz, bo kto tak zajebiście rozmontował służby 10 lat temu ?

Dobrze zrobił że rozjebał, szkoda że tak późno, Co to za wolna Polska w której tajne  służby były wyszkolone w Moskiewskiej pribałowce czy jak tam się nazywa ich szkoła KGB, GRU. Ja bym zapytał czemu tyle lat te służby  inwigilowały nasze Państwo, no ale to już pytanie bardziej do Bronka.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No cóż wg mnie prawisz niemądrze. Otóż nie robi sie takiego dymu z tajnymi słuzbami. Tajne służby reformuje sie tak jakie one są czyli po cichu. Gdybyś posłuchał, teraz właśnie jak on sie nazywał ok nie pamietam ale człowiek doceniany przez srodowisko (rzekomo popełnił samobójstwo)  wyszkolony w naszej szkole bo mieliśmy własną , docenioną przez  zagraniczne słuzby, co mówił to nie mówiłbys teraz takich rzeczy. Po tej akcji Antoniego, pozycja wielu mimo ze wyszkolnych w innym systemie ale dobrych została spalona a zaufanie do naszych spadło. Nie na darmo mowili starsi ludzie ze nie sra sie do własnego gniazda. Nawet jesli trzeba to było zrobić to metody ktore zastosowali były żenujące.

Chodziło mi o Gen. Petelickiego
« Ostatnia zmiana: 02 Gru, 2015, 16:29:18 wysłana przez commelina »

Offline selfslave

• Gaduła
Zresztą, od dziecka, gdy widzę, że lekarz przepisuje lekarstwo, którego reklamę ma na recepcie i wielkim plakacie wiszącym na ścianie (i wtedy jeszcze dostawałem cukierka czy lizaka z logiem), mam zgrzyt. Skąd mam wiedzieć, czy to lekarstwo mi najbardziej pomoże, jest najtańszym środkiem z tą substancją czynną i czy opłacany z NFZ lekarz wypisuje mi to, bo uważa, że to jest dla mnie najlepsze, a nie dlatego, że dostaje za to dodatkowo kasę?
O to to. Kiedyś zresztą zmęczona już laryngolog, przepisując mi receptę, sięgnęła po ulotkę z biurka, mówiąc pod nosem "To co ja tu teraz przepisuję? Aha." :D

A z tym PISem to aż szkoda pisać... nie głosowałem na nich, ale jak już wygrali to bardzo chciałem mieć nadzieję, że pomimo ich chorego socjalistycznego nastawienia, będą robili mniej wałków niż PO, więc mimo wszystko będzie lepiej.
Gdyby PO wygrało wybory to już bym się pakował, bo to oznaczałoby, że wkrótce będzie ruina. Wychodzi na to, że wygrał PIS i też będzie tak samo.

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
Bo PiS to PO 2.0. I długo nie musieliśmy czekać, by się o tym przekonać na własnej skórze.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Cała ta pseudo afera z TK to kolejny temat o "mamie Madzi".
Ludzie kurka wodna, jest grudzień i budżet uchwalają, a nic o tym nigdzie się nie pisze. Przecież to bicie piany i zasłona dymna nad tym co będzie nas czekało w przyszłym roku.

PS: jeszcze mnie nie poebało żebym bronił stołków ludzi którzy mi zajebali kasę z OFE i stwierdzili że dobro ekonomiczne kraju jest ważniejsze.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Pierdolicie moi mili, aż oczy bolą patrzeć. Wszyscy jesteście we własnym przekonaniu rafa-fafa: "ależ jestem doskonale poinformowany, gdyż czytam Angorę i czasami Politykę i tam niezależni fachowcy mówią samą prawdę, no i przecież tatko nie może się mylić".

I tak łykacie grzecznie ten śmierdzący tran, trwając w błogim przekonaniu absolutnej racji swoich oświeconych poglądów.

Mnie wydostanie się z mentalnego gówna zajęło jakieś ostatnie 12 lat życia - których uwierzcie - że nie spędziłem pod kamieniem u sołtysa, moja Mama z tytułem naukowym jest chyba nie do uratowania, ale najwyżej będę jej zabierał dowód na czas wyborów. Ale takie są skutki utrwalania w ludziach patologii, którą przedstawia się jako coś normalnego, fajnego wręcz. Do tego odpowiedniao duża doza kompleksów serwowana przez takie autorytety jak Jarek Kuźniar, Zbyszek Hołdys, Grzesiu Miecugow i jest kurwa pozamiatane na ćwierć wieku.

Niemniej jednak pozdrawiam Was serdecznie i namawiam do poszukiwań. Widzę Jarek, że pojawiają się wątpliwości - to dobry znak :) Polecam zacząć od czytania bloga MatkiKurki, który osiem lat temu brał udział w błękitnym pochodzie pełowiaków przeciw okropnemu Pisowi i za Donalda by życie oddał ;)

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
Pierdolicie moi mili, aż oczy bolą patrzeć. Wszyscy jesteście we własnym przekonaniu rafa-fafa: "ależ jestem doskonale poinformowany, gdyż czytam Angorę Blog MatkiKurki i czasami Politykę Frondę i tam niezależni fachowcy mówią samą prawdę, no i przecież tatko Ojciec Dyrektor nie może się mylić".

I tak łykacie grzecznie ten śmierdzący tran, trwając w błogim przekonaniu absolutnej racji swoich oświeconych poglądów.

Jak widzisz, podobne stwierdzenia można odnieść do obu stron barykady. Gdyby życie było takie proste, a dychotomia którą proponujesz - realna; o, jakże prościej by się nam wszystkim funkcjonowało. Niestety, takie to tylko w Erze, a dyskurs tego pokroju prowadzi jedynie do sytuacji, na której zależy naszym Jaśnie Oświeconym Rządzącym - do podziału między Polakami, niezgody i walki o (jak Nikt słusznie zauważył) pierdoły, podczas gdy Rządy uchwalają sobie co im się żywnie podoba, pod osłoną nocy rzecz oczywista! Nie od dziś przecież wiadomo, że Polaków najłatwiej pokonać gdy są skłóceni i rozpierdoleni na wszystkie strony; jak mamy wspólnego, jasno określonego wroga to już tak lekko nie jest. Więc zamiast pierdolić i stawiać się w pozycji oświeconych, zacznijcie, Panowie PiSowcy (czy jak tam chcecie się określać), konkretyzować swoje przemyślenia i doprowadźcie do sytuacji, w której rozmowa polityczna przestanie wyglądać tak:

https://youtu.be/jmMm2GEFx2w?t=8s

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Dun - zagadnienie jest zbyt złożone żeby je szczegółowo roztrząsać na forum o gitarach siedmiostrunowych. Na początku odrób zadanie domowe i sprawdź kto, kiedy i w jakim celu powołał TK, następnie co wykonała platforma tuż pod zmianą rządów.

I tak po nitce do kłębka: postaraj się dowiedzieć do kogo faktycznie należy rynek mediów informacyjnych, komu zależało i kto wiódł wiodącą role w upadku rządu Olszewskiego, dlaczego zagraniczne sieci handlowe nie płacą miliardowych podatków, z jakich przyczyn od 25 lat nie złapano w Polsce ani jedengo rosyjskiego agenta, ba - ŻADNEGO agenta obcego wywiadu (dla porównania: w UK przez ostatnie 25 lat około 300), komu zależało żeby upadły nasze "nierentowne" stocznie, kto chce wykończyć przemysł węglowy, dlaczego nie mamy rodzimej myśli motoryzacyjnej, kto wyśmiewał pomysł zakupu F-16 i w ogóle porządnego uzbrojenia, dlaczego policja zamiast nas chronić, to poluje na naszą kasę i mogę tak jeszcze do jutra wymieniać.

Otóż ja zacząłem sobie te banalne pytania zadawać i mało tego - szukać odpowiedzi - no i zgadnij do jakich doszedłem wniosków. Coś kurwa dużo tych zbiegów okoliczności i ciągłego pierdolenia: Polska nieważny, zacofany kraj, ludzie głupi i brudni, Rosja nami się nie interesuje, Niemcy chcą tylko jak najlepiej itede, itepe.

Ja nikogo nie chcę na siłę przekonywać, tylko apeluję o branie pod uwagę oczywistych faktów.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ej, ale ta Matka Kurka to groteska jest, nie rzetelne medium. :o Chyba nawet Krytyka Polityczna jest bardziej obiektywna od tego śmiesznego bloga :D

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Ej, ale ta Matka Kurka to groteska jest, nie rzetelne medium. :o Chyba nawet Krytyka Polityczna jest bardziej obiektywna od tego śmiesznego bloga :D

Jest to modelowy przykład człowieka, który wyrwał się z oficjalnego matriksa obiegu informacyjnego, również "prawicowego" i zaczął bardzo trafnie dostrzegać rzeczy, których nie dostrzega oświecona reszta. Wyniki ostatnich dwóch plebiscytów (parlamentarnego i prezydenckiego) szacował z dokładnością mniejszą niż błąd statystyczny, na długo zanim zatwardziali pisowcy zaczęli nieśmiało marzyć o zwycięstwie.

Groteska, to GW i bańka wyobrażeń, w których żyją tamtejsi publicyści i gadają bzdury pod dyktando kilku cwaniaków kiepskiej proweniencji.

Offline inches666

• Gaduła
  • Uczulenie na 4/4
Każdy musi budować opinię na opiniach innych?
www.soundcloud.com/inches666
Ha Ha Ha Ha
Ce dur A mol

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Nie, można się od razu mądrym urodzić, jak Lenin albo Mao.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
No okej, przewidział, że PiS wygra wybory, ale co z tego, skoro praktycznie wszystko, co pisze, brzmi niczym z tuby propagandowej tej partii? Ostatni wpis o Niemcach jako spadkobiercach Hitlerowców i "propagandy Goeringa" czy wpisy o trotylu na Tupolewie... Jedyne, czym razi ten blog to nie żadna "niewygodna prawda", tylko prostacka propaganda o "majstersztykach Kaczyńskiego". Albo opisywanie Węgier jako mlekiem płynącego kraju, w którym sprawnie udało się odbić zachodni kapitał - to wszystko nadal jest tylko jedna, bardzo nieobiektywna strona medalu. Bo o cenzurze mediów, sztucznych problemach, które tworzy Orban, by potem je "sprawnie pokonywać" czy zabetonowanej scenie politycznej z autorytarną władzą Fideszu tam nic nie ma na przykład. Niedawno pośrednio usłyszałem opinię gościa, który do niedawna mieszkał na Węgrzech i mówił ze swojej perspektywy, jak tam wszystko wygląda. Po wysłuchaniu tego zdecydowanie nie mam ochoty na "Budapeszt w Warszawie".

PS Czemu Lenin lub Mao, a nie np. Pinochet czy Franco?

Offline inches666

• Gaduła
  • Uczulenie na 4/4
Ale opinii nie trzeba wspierać cudzą, nie?
Ha Ha Ha Ha
Ce dur A mol

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Można udawać, że tego się nie robi, ale informacje skądś się czerpie - a żadne źródło nigdy nie będzie "obiektywne", będzie zawierało jakąś opinię. Nawet nihilistyczny dziennik będzie przedstawiał jakiś światopogląd. :P

Offline Algiz

• Gaduła
Nie, można się od razu mądrym urodzić, jak Lenin albo Mao.

Albo Adrian Zandberg , a najlepszym przykładem jest Kim Dzong Un ( podobno wcale nie robi siku i kupy)

Offline wrobelsparrow

• Pr0
PS Czemu Lenin lub Mao, a nie np. Pinochet czy Franco?

Dlatego, że pierwszy wyrzucał bolszewików do Atlantyku z helikoptera, a drugi po prostu do nich strzelał z powodu braku odpowiedniej techniki awiacyjnej :D

Wnoszę stąd, że byli to ludzie mądrzy i zaradni, a na pewno mieli dobrze zorientowanych doradców, od których czerpali opinie.

« Ostatnia zmiana: 02 Gru, 2015, 21:05:55 wysłana przez wrobelsparrow »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Pierdolicie moi mili, aż oczy bolą patrzeć. Wszyscy jesteście we własnym przekonaniu rafa-fafa: "ależ jestem doskonale poinformowany, gdyż czytam Angorę i czasami Politykę i tam niezależni fachowcy mówią samą prawdę, no i przecież tatko nie może się mylić".

Mnie wydostanie się z mentalnego gówna zajęło jakieś ostatnie 12 lat życia ....

Cóż Piotruś to samo można odnieśc do Ciebie i mam nieodparte wrazenie ze wpadłeś z deszu pod rynne.
Jedno dobre ze mozna z Tobą w miare rozsądnie pogadać chociaż gdy chwalisz to co robi aktualny rząd mam wątpliwości co do tego rozsądku. Nie żebym w jakikolwiek sposób probował bronić ich poprzedników ale to czego mi brakuje w naszym kraju dzisiaj to nie popadanie w skrajności.
Przewidzenie wygranej PIS było klasyczną oczywistością  , trotyl na tupolewie.... .
Co dalej, zydowska kongregacja, spisek syjonistyczny ? To oni rządzą w Polsce ?, sorry rządzili. Piotr ja nie potrzebuję i nie chce takich objawionych prawd jakie serwuje tv republika , Kurka i inne Kaczory zeby mieć swój pogląd na jakis temat.  Piotr ja mam na głowie problmy egzystencjalne, nie chce wiecznie zyc demonami przeszłości, rewoluchje hitlerowcy itd. zygać mi sie tym chce, wszyscy inni to bolszewicy hitlerowcy zydzi i agentura tylko oni czyli PIS itp to prawdziwi Polacy. Jeśli tak to ja chyba nie jestem lub znowu wstydze sie ze nim jestem.  Chce spokojnego kraju i mysleć co robić jak lepiej robić a nie co robić zeby nie zapierdalać na realizację cudzych pomysłów.
To ze głosowałem na PO nie oznacza slepej miłości to oznacza liberalne poglądy ale może i ja jestem zydem bolszewikiem lub agenturą bo nie jestem tam gdzie oni są. To chyba jedyna opcja polityczna która wspaniale dzieli i skłóca ludzi a na niczym innym nie zależy bardziej ruskowi. Czy mają nas w dupie , pewnie tak ale czy na pewno. Nie mam tego przekonania. Chce tutaj spokojnie zyc i robić swoje niestety przy nich sie nie da i jeśli uwierzyliście ze porządkują Polskę to wam współczuję. Poprzednicy mieli to w dupie a aktualni to oszołomy o mesjanistycznym podejściu i micie wielkości lub manii. Obawiam sie ze po nich za cztery lata przyjdzie jeszcze bardziejsza skrajna prawica.

Offline wrobelsparrow

• Pr0
Jarek, nie będę się już tłumaczył gdzie byłem i pod co wpadłem, będziesz miał ochotę, to pogadamy przy siwej, natomiast jeśli podczas prywatnej rozmowy minister od służb mówi, że państwo nasze istnieje teoretycznie, a on nie ma nad tymi służbami kontroli - to ja mu tak zwyczajnie, po ludzku wierzę.

Jeśli sprawujący dwie kadencje prezydent podczas nasiadówki przy kielichu mówi kumplowi, że najbardziej zdeprawowanymi instytucjami w polsce są prokuratury i media - no to ja mu też kurwa wierzę. A zapewne nie powiedział wszystkiego, bo i tak podejrzewam, że dla nich jest to oczywiste.

Szarpiesz się z rzeczywistością jak dzik, na uszach stajesz - jakoś nie widziałem żeby niemiecki, duński, hiszpański przedsiębiorca miał w kółko wieczne problemy z instytucjami, które powinny bronić jego interesów. I nie czynię tu zarzutu personalnego, bo mam kolegów którzy dają pracę dwustu ludziom i wiecznie balansują na krawędzi: wyjdzie-nie wyjdzie. I tak od pierwszego do pierwszego, bo nie wiedzą nigdy z której strony ich coś przyjebie. Nie kradną, nie grają w kasynie, nie wciągają koksu, nie ryzykują na giełdzie.

No chyba, że jesteś fatalistą i twierdzisz że tak już musi być, bo przecież innej sytuacji nie znasz. Czy znasz, albo chociaż ją sobie wyobrażasz? Ilu Twoich znajomych, albo dzieci znajomych wyjechało? Dlaczego? Tutaj już chleb kosztuje tyle co za zachodnią granicą, a zarobki ciągle jak w trzecim świecie. Ktoś nas poważnie robi w chuja, ale jak tylko ktoś śmie o tym wspomnieć, to mówisz że to tylko koń na blachę szcza. To jak w końcu jest - cudownie, tylko ten okropny Pis Tobie burzy poczucie błogiego spokoju, czy chodzi jednak o coś co czujesz w kościach, ale nie wiesz jak to nazwać? ;)

Pozdro, ja się też wyłączam, bo ileż można...

Offline inches666

• Gaduła
  • Uczulenie na 4/4
Widzieliście Rigged: Tesseract?
Amos ogarnia wszystko
WSZYSTKO
Ha Ha Ha Ha
Ce dur A mol

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
I tak nas wszystkich chuj jasny strzeli Panowie :tak:
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline inches666

• Gaduła
  • Uczulenie na 4/4
Da się jakoś ukryć posty powyżej 200 znaków?
Ha Ha Ha Ha
Ce dur A mol

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
Da się jakoś ukryć posty powyżej 200 znaków?

Tak, należy poprosić Pana Admina o perm bana ew usunąć konto. :tak:
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Na rozładowanie atmosfery

Spoiler