Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1425059 razy)

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Yoyowe community dyskutujące na temat zmiany nazwy tricku "suicide", bo jest zbyt offensive dla wielu ludzi :facepalm:

Perełki z komentarzy:
Spoiler
« Ostatnia zmiana: 01 Gru, 2015, 10:36:54 wysłana przez pivovarit »

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
Nie przejmuj się, tym naprawdę zainteresowanym nazwą i tak będzie wszystko jedno  ;D

Offline wuj Bat

• Pr0
https://www.youtube.com/watch?v=DrDM6V08wcE&feature=youtu.be
Devin Townsend, geniusz. Nic nowego.
7:37 źrenice ( i jeszcze w kilku innych fragmentach) :)
Ha, nie myślałem, że ludzi jeszcze biorą takie rzeczy, legendy wokół zespołów, jak w latach 80', kiedy wytwórnie tworzyły nawet życie prywatne gwiazd, itd... :)

Yoyowe community dyskutujące na temat zmiany nazwy tricku "suicide", bo jest zbyt offensive dla wielu ludzi :facepalm:
A ja się cieszę, że jeszcze cokolwiek kogokolwiek rusza. Mój kumpel tak skończył ze sobą i dla mnie nie jest to tylko puste słowo, czy też zabawne, wzięte z pop kultury.
Paczki z głów!

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0

A tam geniusz. Robi swoje, rozpierdala rzetelnością. Nie znam 1/10 jego twórczości, ale jeszcze się nie nadziałem na gówno. Cokolwiek tego gościa słyszę, myślę sobie, że perfekcjonizm w rokendrolu to też jest zajebista sprawa.

Offline Amal_68

• Pr0
  • You've heard of the golden rule, haven't you?
Ha, nie myślałem, że ludzi jeszcze biorą takie rzeczy, legendy wokół zespołów, jak w latach 80', kiedy wytwórnie tworzyły nawet życie prywatne gwiazd, itd... :)

Nie wiem o co chodzi... Ale Devina to Ty szanuj :/
Kompletna, jednoosobowa linia produkcyjna alkoholu wysokoprocentowego na czasy niepewne.
Sprzedaje graty !>>> http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=5646688<<!
*** http://ucio94.soup.io/ ***

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
A ja się cieszę, że jeszcze cokolwiek kogokolwiek rusza. Mój kumpel tak skończył ze sobą i dla mnie nie jest to tylko puste słowo, czy też zabawne, wzięte z pop kultury.

Swego czasu w mojej szkole była fala samobójstw. Z czego jedną z nich był mój kolega z ławki... no ale co z tego? To nazwa ryzykownego triku a nie nawoływanie do skakania z budynków. Nazwę "Candy Rain" też zmienimy, bo cukrzyków obraża? A co z "Hammer Smashed Face" i podobnymi? Założę się, że patrząc globalnie to minimum kilka osób na godzinę ginie w taki sposób. Umarł mi ojciec w bardzo nieodpowiednim momencie życia i co? Mam wymagać od ludzi, żeby zakazali puszczania Króla Lwa i Star Wars?

Ludzi rusza nie to, co powinno.

Posty połączone: 02 Gru, 2015, 09:36:06
a, zszokowało mnie to:

http://www.rp.pl/ZUS/312019859-ZUS-od-kazdej-umowy---prezydencki-projekt-obnizajacy-wiek-emerytalny.html
« Ostatnia zmiana: 02 Gru, 2015, 09:36:07 wysłana przez pivovarit »

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
Nagle okaże się, że spółka z ograniczoną odpowiedzialnością mimo podwójnego opodatkowania jest najbardziej korzystną formą prowadzenia działalności gospodarczej.  :facepalm:

Chociaż pewnie na nich też znajdą sposób...

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Jestem w kontakcie z rekruterami ze Szwajcarii i UK od jakiegoś czasu. W razie czego pora też o aplikowanie do Google'a.
Damy radę :P

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Płacenie podwójnie ZUSu to czad. Może wprowadzą jakiś system premiowania takich osób. Np. płacisz 2 składki to masz o połowę krótszy czas oczekiwania do specjalisty. Do endokrynologa we Wrocławiu zamiast 4 lata już tylko 2 będzie ;)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Największy zwolennik publicznej służby zdrowia z moich znajomych złamał się w momencie jak przyszło mu wypadający bark zoperować :D

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Wczoraj oglądałem fajny odcinek Family Guya, w którym temu niepełnosprawnemu policjantowi Joe'owi urodziła się córka i musiał się zapożyczyć u mafiozów, by zapłacić rachunek $20k za szpital. Ach, jakże głupi ci Amerykanie, że walczą o publiczną służbę zdrowia, hę? Bo leczenie takie tańsze od prewencji (choć u nas i tak sporą częścią problemu NFZu jest to, że zamiast profilaktyki zmuszony jest finansować znacznie bardziej kosztowne leczenie).

Z tego pisania zapomniałem już, co mnie zszokowało :(

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@gizmi7  gdyby to co pałcimy na zus szło do normalnej firmy ubezpieczeniowej to słuzba zdrowia stała by jak zdrowy byk.
Ale jeżeli pomysły wyborcze realizuje sie moim kosztem to mam wew sprzeciw na coś takiego. Nie zamierzam zapierdalać na czyjeś widzi mi sie. Ok umowy zlecenia smieciowe jakieś to ok ale może najpierw zrobią porządek chociażby z KRUSEM no tak tylko to będą bunty społeczne a małe firmy bedą musiały sobie poradzić.
No kurwa pewno, co się martwię, przecież pis rzadzi dopiero tydzień. Nie ma co siac paniki, w koncu bedzie porządek, sa tacy sprawni.
Program invitro już zatrzymany, bedzie działał do połowy przyszłego roku.
Czekam czy rozpierdolą komisję nadzoru bankowego zeby im sie do skoków nie wpierdalała.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
No tak, bo przecież służba zdrowia w PLu jest nie tylko darmowa ale i jeszcze terminowa :)
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Po części prawdą też jest, że jakichkolwiek zmian jakakolwiek rządy by nie wprowadzały, problemy się nie skończą tak długo, jak oddolnie jest już mnóstwo patologii.

Czasami mam wrażenie, że większość państwowych przychodni logistyka na oczy nie widziała, nie ma żadnego spójnego systemu rejestracji/przyjmowania, więc obowiązek ogarniania umawiania pacjentów przechodzi na panie recepcjonistki, które nie potrafią nawet skutecznie ludzi pozapisywać na numerki, przez co ludzie i tak muszą się ustawić w kolejce "kto pierwszy, ten lepszy".

Albo przedsiębiorcza Pani Doktor robi w 3 szpitalach na zmianę (by spłacić szybko kredyt na mieszkanie, które komuś wynajmuje) i w sumie to niee, nie ma czasu, zabieg za 3 lata, ale proszę przyjść prywatnie, to jakoś przeciśniemy to na za miesiąc. Moja mama uczuliła się niedawno czymś w pracy (tak mocno, że teraz stale przyjmuje leki sterydowe) i musiałaby "w kolejce" czekać rok do alergologa, ale przyjął ją po 5 dniach, za co w zamian miała wziąć udział w badaniu eksperymentalnych leków, które w ogóle by jej nie pomogły. Oczywiście robił to w czasie dyżuru w klinice.

Zresztą, od dziecka, gdy widzę, że lekarz przepisuje lekarstwo, którego reklamę ma na recepcie i wielkim plakacie wiszącym na ścianie (i wtedy jeszcze dostawałem cukierka czy lizaka z logiem), mam zgrzyt. Skąd mam wiedzieć, czy to lekarstwo mi najbardziej pomoże, jest najtańszym środkiem z tą substancją czynną i czy opłacany z NFZ lekarz wypisuje mi to, bo uważa, że to jest dla mnie najlepsze, a nie dlatego, że dostaje za to dodatkowo kasę?

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Tylko Ty teraz opisujesz mentalnośc ludzką i nieudolnośc w zarzadzaniu i nie tylko w przychodniach bo i duzych szpitali. Co  za załozeniami systemowymi ? ZUS i NFZ i czego tam jeszcze. Dlaczego ja mam mieć zwiększony zus a górnik rolnik czy słuzby mundurowe, prokuratorzy są wyłączeni z tego systemu ?

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Po części prawdą też jest, że jakichkolwiek zmian jakakolwiek rządy by nie wprowadzały, problemy się nie skończą tak długo, jak oddolnie jest już mnóstwo patologii.

Czasami mam wrażenie, że większość państwowych przychodni logistyka na oczy nie widziała, nie ma żadnego spójnego systemu rejestracji/przyjmowania, więc obowiązek ogarniania umawiania pacjentów przechodzi na panie recepcjonistki, które nie potrafią nawet skutecznie ludzi pozapisywać na numerki, przez co ludzie i tak muszą się ustawić w kolejce "kto pierwszy, ten lepszy".

Albo przedsiębiorcza Pani Doktor robi w 3 szpitalach na zmianę (by spłacić szybko kredyt na mieszkanie, które komuś wynajmuje) i w sumie to niee, nie ma czasu, zabieg za 3 lata, ale proszę przyjść prywatnie, to jakoś przeciśniemy to na za miesiąc. Moja mama uczuliła się niedawno czymś w pracy (tak mocno, że teraz stale przyjmuje leki sterydowe) i musiałaby "w kolejce" czekać rok do alergologa, ale przyjął ją po 5 dniach, za co w zamian miała wziąć udział w badaniu eksperymentalnych leków, które w ogóle by jej nie pomogły. Oczywiście robił to w czasie dyżuru w klinice.

Zresztą, od dziecka, gdy widzę, że lekarz przepisuje lekarstwo, którego reklamę ma na recepcie i wielkim plakacie wiszącym na ścianie (i wtedy jeszcze dostawałem cukierka czy lizaka z logiem), mam zgrzyt. Skąd mam wiedzieć, czy to lekarstwo mi najbardziej pomoże, jest najtańszym środkiem z tą substancją czynną i czy opłacany z NFZ lekarz wypisuje mi to, bo uważa, że to jest dla mnie najlepsze, a nie dlatego, że dostaje za to dodatkowo kasę?

Terminy to winy limitów a jak lekarze przestaną pracować na 3 etatach, to mamusia poczeka 3 lata a nie rok na alergologa. Prywatnie. Powinieneś być zachwycony zmianami oferowanymi przez "wolnościowy" PIS. Przecież tyle pieniędzy do budżetu trafi.
« Ostatnia zmiana: 02 Gru, 2015, 13:23:35 wysłana przez pivovarit »

Offline 13

• Gaduła
  • אלהים
@gizmi7  gdyby to co pałcimy na zus szło do normalnej firmy ubezpieczeniowej to słuzba zdrowia stała by jak zdrowy byk.
Ale jeżeli pomysły wyborcze realizuje sie moim kosztem to mam wew sprzeciw na coś takiego. Nie zamierzam zapierdalać na czyjeś widzi mi sie. Ok umowy zlecenia smieciowe jakieś to ok ale może najpierw zrobią porządek chociażby z KRUSEM no tak tylko to będą bunty społeczne a małe firmy bedą musiały sobie poradzić.
No kurwa pewno, co się martwię, przecież pis rzadzi dopiero tydzień. Nie ma co siac paniki, w koncu bedzie porządek, sa tacy sprawni.
Program invitro już zatrzymany, bedzie działał do połowy przyszłego roku.
Czekam czy rozpierdolą komisję nadzoru bankowego zeby im sie do skoków nie wpierdalała.

Najpierw ktoś (konkretnie PO) rozwala kraj przez 8 lat, a teraz pretensje do PiS? Że niby co? Mają posprzątać ten bajzel po PO w miesiąc?
Trzeba było głosować jeszcze następne 8 lat na PO, wtedy płaciłbyś ZUSu 3.000, a na wizytę u specjalisty czekał 10 lat.

Taki komentarz ostatnio przeczytałem, nadaje się do szoków;

Po 26 latach od rzekomego obalenia komunizmu mieliśmy w Polsce 4 prezydentów wyprodukowanych w PRL. Pierwszym był zbrodniarz, agent ZSRR uczestniczący w czystkach antysemickich, agresji na Czechosłowację, odpowiedzialny za morderstwa na Wybrzeżu w 1970 r. i w stanie wojennym.
Drugi to tajny współpracownik SB „Bolek”, kabotyn, mitoman, analfabeta z zawodowym wykształceniem i fałszywym życiorysem.
Trzeci to alkoholik, członek KC PZPR, agent ZSRR i SB, wykształcenie średnie, wyższe okłamane.
Czwarty teoretycznie wyrósł z antykomunistycznej opozycji, był tak prześladowany, że teść esbek napisał mu pracę magisterską, a żona przynosiła do ośrodka internowania grubo krojoną szyneczkę.
Ukradzione nazwisko i szlachectwo, powiązania z przefarbowaną komuną WSI i jej centralą w Moskwie, szabrownik wynoszący precjoza z Pałacu Prezydenckiego i w końcu dokumentny idiota.
Przez 26 lat urząd premiera RP III sprawowało 14 polityków, 5 należało do PZPR, w tym sekretarz z KC PZPR. Jeden należał do Frontu Zjednoczenia Narodowego, jedna do Stronnictwa Demokratycznego, dwoje do komunistycznego ZSL.
Koncesje na dwie największe telewizje komercyjne dostali tajni współpracownicy SB i/lub funkcjonariusze medialni PRL: Solorz-Żak, Wejchert, Walter.
Gwiazdami dziennikarstwa są dzieci i wnuki esbeków lub/i peerelowskich dygnitarzy: Kraśko, Olejnik, Lis, Pochanke, Miecugow.
Za największego filantropa III RP uchodzi drobny cinkciarz, hochsztapler, półanalfabeta, syn ubeka i brat ormowca.
Wśród tak zwanych celebrytów króluje przepchane przez studia, za masło i jajka, zdegenerowane intelektualnie i moralnie potomstwo rodziców i dziadków, którzy zaopatrywali się w sklepach za żółtymi firankami.
Przez blisko 25 lat bandyci uchodzili za bohaterów albo ludzi honoru i właśnie w tej kloace, wypełnionej po brzegi, produkowane są komunikaty na poziomie bawarskiej partii z lat 30-tych, które odczłowieczają i gnoją prawdziwych bohaterów walczących o wolność.
Na Powązkach leży truchło Bieruta, z „Łączki” ciągle nie wydobyto i z należytymi honorami nie pochowano Żołnierzy Niezłomnych.
Prezydent Warszawy pucuje pomnik bolszewickich zwyrodnialców i zabrania postawić pomnika ofiarom bolszewickiej zbrodni smoleńskiej.
Na pogrzebie mordercy stoczniowców i górników pojawia się szabrownik pełniący funkcję Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej.
Ciało Anny „Solidarność” Walentynowicz błąka się do dziś po ruskich trumnach i nikt, łącznie z rodziną, nie wie, gdzie złożyć kwiaty.
Z pierwszej po 1989 roku „Gazety” z logo „Solidarność” wyleciał Bronisław Wildstein, bo ujawnił w niej agenta SB Lesława Maleszkę, który wydał na śmierć swojego przyjaciela Stanisława Pyjasa.
Córka generała biega z gołą dupą po kurortach i pisze wzruszające książki o wrażliwym ojcu, ma pełen serwis medialny i wydawniczy.
Matka zatłuczonego na śmierć Przemyka, nie dowiedziała się kto zabił jej syna, ani z książki córki generała, ani z książki żony generała, która puszczała się po wszystkich komitetach.
Sędzia sądu okręgowego składa hołd politykowi i pyta w jaki sposób ma poprowadzić postępowanie. Skorumpowani Sędziowie Sadu Najwyższego przez telefon dyktują stronie procesowej treść apelacji.
Prezesem kolejnego banku zostaje kapuś SB, jego żona pracuje w telewizji założonej przez służby i tak wygląda lista 100 najbogatszych Polaków.
Schorowany Krzysztof Wyszkowski, legenda podziemnej prasy, chodzi kanałami internetowymi w II obiegu.
O żonie „Bolka” powstała sztuka, esbecy za emerytury wpieprzają carpaccio z żubra.
Joanna i Andrzej Gwiazda, za kilkaset złotych po rewaloryzacji, płacą abonament potem oglądają w telewizji i czytają w niemieckich gazetach, jakimi są oszołomami i faszystami.
Szkolony w Moskwie peerelowski siepacz Dukaczewski robi za eksperta od liberalnej demokracji, a założyciel KOR, ofiara komunistycznych represji, Antoni Macierewicz dzień w dzień jest szczuty jak Żyd za okupacji. A zatem nie mów mi rodzicu i progenituro PRL, kogo trzeba schować..."
Zdrowy rozum jest rzeczą ze wszystkich na świecie najlepiej podzieloną, każdy bowiem sądzi, iż jest w nią tak dobrze zaopatrzony, iż nawet ci, których we wszystkim innym najtrudniej jest zadowolić, nie zwykli pragnąć go więcej niźli posiadają. Kartezjusz.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
@ 13  czy aby rozumiesz do czego zmierzam, czy tylko udajesz ze nie wiesz.
No mam lub raczej bede miał pretensje do pisu jak mi dopierdolą taki zus jak proponuje Pan Prezydent, tylko dlatego ze naobiecywali cudów. Ty to nazywasz naprawieniem państwa ? :o
Dlaczego zaczynają od najsłabszych ogniw, które nie bedą robiły dymów, paliły opon pod sejmem ?
Robią to tam gdzie najłatwiej, a jak jeszcze powiesz na jakiej podstawie wyliczyłeś zus 3000 zł  gdyby rzadziło PO to było by zajebiscie.
Oczywiście ze bede głosował na każda liberalną partię czy to, PO a jeśli nie bedzie nic innego to Nowoczesna. Nie po drodze mi z takimi porządkami jakie zaczyna serwować pis i nigdy nie było. Możecie sobie pisać o bankowym zdrajcy itp na prawde przy tym co widze i słysze co bedzie to dla mnie osobiście pikuś. Z resztą na nic innego się nie nastwiałem.
Przykład TK ok platforma dała dupy i połasiła sie nie na swoje. Gdyby jednak PIS był taki prawo a jeszcze bardziej sprawiedliwy to wyjebaliby dwóch wybranych z pięciu sędziów i wybrali teraz tych dwóch. Trzech z pięciu wybranych sędziów przez sejm poprzedniej kadencji było wybranych jak najbardziej w prawie i nie ma zadnych powodów prócz własnego widzi mi sie PISu by było inaczej. Gdyby tak zrobili byłbym klaskał im w niebogłosy.

Kolejny przykład Pan Ziobro i sprawa Polańskiego. Dla mnie to już jest mocno męczące gdy ofiara prosi o zakonczenie spraw, sądy ( no tak ale pewnie zydowskie perleowskie albo nkwd ) orzekają a Ziobro dalej swoje ze jescze raz dokładnie to zbada. Ile można ? komu to słuzy, czy on na serio nie mi nic ważniejszego do robienia dla kraju ?
« Ostatnia zmiana: 02 Gru, 2015, 14:17:41 wysłana przez commelina »

Offline Dun

• TW
  • Gaduła
A ja pytam co to w ogóle jest za argument "Bo PO"? Platforma, przypominam, już nie rządzi, nie mówiąc o tym, że 8 lat temu mogła tak samo sarkać na koalicję PiS-LPR-Samoobrona.

Albo wywód "Bo PO mogło (rozjebać TK, ułaskawić kolesi, przyp. aut.) to my też możemy!"; no chyba kurwa nie, bo miała być zmiana, koniec kolesiostwa i nastać miała Rzeczpospolita Prawa. A wychodzi na to, że dalej mamy samowolkę i nepotyzm, tylko w wersji cynicznej i hucpiarskiej, bo PiS to już nawet pozorów nie chce zachowywać, że wszystko jest ok i że nie robią z gęby - dupy.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Tylko Ty teraz opisujesz mentalnośc ludzką i nieudolnośc w zarzadzaniu i nie tylko w przychodniach bo i duzych szpitali. Co  za załozeniami systemowymi ? ZUS i NFZ i czego tam jeszcze. Dlaczego ja mam mieć zwiększony zus a górnik rolnik czy słuzby mundurowe, prokuratorzy są wyłączeni z tego systemu ?

Też nie rozumiem KRUSu czy przywilejów dla zarządów kopalni (o ile dla górników pracujących na ściance jeszcze tak), ale zwracam po prostu uwagę, że czego by różne władze nie wprowadzały - i tak służba zdrowia jest przegnita od dołu i od tych wszystkich cudawianek budżetowych większy wpływ miałby np. ogólnokrajowy standard administracji placówek pracujących na kontrakt NFZ. Bo nie tylko jest problemem długość kolejek, ale także krótki czas wizyt - standardowa wizyta u neurologa trwa bodaj 10 czy 15 minut, podczas gdy porządne badanie przesiewowe robi się niecałą godzinę. Gdyby badania przesiewowe robiło się skuteczniej, mniej też byłoby pacjentów, którzy leczą się dopiero w zaawansowanych stadiach chorób (co jest zwykle diametralnie droższe). Bez zmian takich "nawyków" NFZ zawsze będzie niedofinansowane, a kolejki długie i coraz dłuższe.

@pivovarit Mówiłem o np. dwóch praktykach na NFZ i jednej prywatnej, gdzie ludzi uczęszczających prywatnie się wpycha w kolejki kasy chorych i to sztucznie wydłuża czas oczekiwania dla pozostałych pacjentów. I wątpię, że lekarz pracujący w 3 miejscach na raz leczy równie dobrze, jak gdyby pracował w jednej placówce/tylko w tych z NFZu lub tylko prywatnych.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
To niestety prawda ze lekarze potrafią robić wałki i to mocne, z przyjmowaniem prywatnie w godzinach "państwowych".
Co jednak jeśli przykład idzie z tzw góry, gdy władze szpitala "zalecają" wpisywanie pacjenta na oddział na cały dzień czyli idzie kasa z NFZ, a pacjent jest podłaczony do aparatury na 2-max 3 godz i idzie kasa za zabieg i za pobyt w szpitalu. I wiele temu podobnych, czy za to też winę ponosi Tusk i PO , hm pewnie tak bo na to pozwałał.
Otóz dopóki my sami od dolnie nie pozbieramy sie w swej mentalności to nigdy dobrze nie bedzie, choć i tak jest z tym znacznie lepiej niż było,  ale to nie zasługa ani PO ani tym bardziej PIS.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Górnicy, policjanci, wojskowi, to nic.

Dlaczego osoby które statystycznie żyją dłużej przechodzą wcześniej na emerytury. Mowa o kobietach.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Jako feminista zdecydowanie popieram. :D

Offline Algiz

• Gaduła
Ktoś, kiedyś przedstawił pomysł żeby  każda wizyta u lekarza była płatna np : 15pln  (koszt nieduży dla kogoś kto raz w roku ma grypę, a i tak będzie musiał wydać trochę kasy na leki ) Podobno te 15 pln wytrzebiło by z kolejki do lekarza te wszystkie babcie, które traktują to w kategorii hobby czy sportu , i idą do lekarza żeby pogadać z innymi babciami o żylakach, podobno takie babcie to 45% pacjentów.
« Ostatnia zmiana: 02 Gru, 2015, 15:08:42 wysłana przez Algiz »

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Chciałbym sie jeszcze odnieśc do cytowanego artykułu przez 13 i wyszydzania Bronka i zoneczki z szynką
czyli < kij w mrowisko mode >  gdzie był Jarek Kaczyński gdy był internowany jego brat. Na pewno nie był internowany, więc gdzie był ?
Łatwo napisać ze ten był agentem ten był zydem złodziejem agentem itp a jeśli, nie udowodniono to tylko dlatego ze ubeckie czy sowieckie czy zydowskie słuzby posprzatały, co tym bardziej czyni to pewnym. To dla mnie jest paranoja i nie wiem czy większym agentem nie okaże sie sam Macierewicz, bo kto tak zajebiście rozmontował służby 10 lat temu ? Udowodnisz ze nie ? No nie udowodnisz i takie to właśnie dla mnie jest to pierdolenie kto kim był, ale powtórzę pytanie gdzie był dzisiejszy nadpremier gdy internowali jego brata.