Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1472337 razy)

Offline Gonash

• Prawie użytkownik
Racja, przesadziłem. Chciałem tylko pokazać kontrast.  :)
Przepraszam!
Jezus żyje!

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Jeśli można się śmiać z tego że komuś płeć psychiczna nie pokrywa się z płcią fizyczną (co można uznać za pewien rodzaj kalectwa) to może pośmiejemy się z syndromu downa, ludzi na wózkach i ogółem innych rodzajów kalectwa (fizycznego i umysłowego)? W końcu jak przekraczać granice, to w każdą stronę.

Tylko widzisz, zwykłych ludzi to tak naprawdę wali czy Grodzka zmieniła płeć. Mają problem z tym co do gara włożyć a nie czy jakiś trans nosi kieckę.
Jakbym mógł decydować to zezwoliłbym na związki homo i partnerskie w Polsce oraz na adopcję dzieci przez pary homoseksualne. Co nie zmienia moich poglądów na fakt że Grodzka nie reprezentuje w sejmie niczego, a jest tam tylko po to żeby narobić medialnej zadymy.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
g-zs, chyba nie zrozumiałeś na poły żartobliwego tonu poprzednich wypowiedzi. ;)
Z jednej strony, też mnie doprowadza do furii ten medialny hype na naśmiewanie się z człowieka, który zmienił swoją płeć, szczególnie że jego własna rodzina i najbliższe otoczenie w pełni akceptuje jego WYBÓR. On nie wybierał, żeby urodzić się mężczyzną, miał całe życie, żeby samemu dokonać wyboru, na taką zmianę pozwala dzisiejsza medycyna - czemu nie?

Z drugiej, wkurwia mnie metoda na robienie medialnego szumu przez Palikota poprzez wybieranie ludzi do sejmu, którzy jedyną/główną wartością, jaką wnoszą tam ze sobą, jest ich "odmienność" lub takie, czy inne dziwactwo. Nie wiem, może jestem jedyny, który chce, by krajem, w którym żyję, rządziła predysponowana do tego intelektualna elita społeczna, niezależnie od poglądów, mająca na celu poprawić poziom życia obywateli i stopniowo poprawiać pozycję Polski na arenie międzynarodowej...

Offline Musza

• Pr0
Tak mu się płeć nie zgadzała, że zdążył się ożenić i mieć syna?
Zgodzę się, że jest to pewien rodzaj kalectwa. Nawet bym powiedział zboczenia. Więc, co taka osoba robi w sejmie? Czemu nie wrzucimy tam pedofila dla równowagi? I nie śmiać się z niego, bo go zranisz...

Żadne zboczenie, a zaburzenie identyfikacji płciowej i nie ma generalnie wiele wspólnego z parafilią. Żyjemy w czasach w których ludzie powinni być już świadomi pewnych różnic i nie wrzucali wszystkich do jednego worka (a raczej trzech: pedał/lesba/zbok). Osoba z takim zaburzeniem nie jest z jego definicji szkodliwa dla nikogo, a pedofil jest... a tak na marginesie to, że na ulicach "mężczyźni są coraz mniej męscy" to w większości przypadków (mam nadzieję, że każdy sobie wykluczy te oczywiste) wiadomość świadcząca o rozwoju, bo osoby androgyniczne takim rozwojem z punktu widzenia psychologii są.
« Ostatnia zmiana: 17 Lis, 2013, 18:14:41 wysłana przez Musza »
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline Gonash

• Prawie użytkownik
Rozumiem. Niemniej, jest to ewidentne odchylenie. Rozumiem, że jeśli ktoś nie jest szkodliwy dla innych, tylko dla siebie, to jest ok? Są i w tym pewne granice, bo jednak nie pozwoliłbyś (mam nadzieję!) nikomu przy Tobie popełnić samobójstwa. Wiem, że to szerszy temat, poruszający wolność osobistą i wolność w ogólnym tego słowa znaczeniu, więc nie ma co drążyć tego na forum internetowym. Pozdrawiam!
Jezus żyje!

Offline Musza

• Pr0
Rozumiem. Niemniej, jest to ewidentne odchylenie. Rozumiem, że jeśli ktoś nie jest szkodliwy dla innych, tylko dla siebie, to jest ok? Są i w tym pewne granice, bo jednak nie pozwoliłbyś (mam nadzieję!) nikomu przy Tobie popełnić samobójstwa.

... to zależy ;)

a tak bardziej na poważnie - osoba, która popełnia samobójstwo zazwyczaj nie szkodzi tylko sobie, ale rani też bliskich (... zus i urząd skarbowy) zaś osoba transseksualna zazwyczaj jest raniona brakiem akceptacji z ich strony (a na pewno w znakomitej większości w naszym społeczeństwie), a często cierpi i kryje swoją naturę z obawy na ich reakcję. To taka mała różnica, przynajmniej dla mnie i darowałbym sobie porównań, bo ciężko z nimi celnie trafić. Taka osoba jak Grodzka w polityce wielkiej kariery nie zrobi, a przynajmniej szerzy swoją osobą w mediach świadomość istnienia takich ludzi i pokazuje, że mogą żyć w społeczeństwie jak każdy (a m.in. ludzie o podobnych zaburzeniach/preferencjach są ich wiarą wyborczą i dają im głos, aby oni mogli zabrać głos w ich sprawie w Sejmie). Ja w politykę zgłębiać się nie chcę, ale bardziej mi przeszkadzają niektóre decyzje i ustawy niż homo, transsex czy czarny w Sejmie i mam nadzieję, że wkrótce przestaną oni odciągać uwagę od spraw ważnych. Pozdr! :) 
« Ostatnia zmiana: 17 Lis, 2013, 19:53:41 wysłana przez Musza »
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline Gonash

• Prawie użytkownik
Dobrze prawisz. Staram się po prostu rozgraniczyć akceptację, która jest częścią tolerancji (szczerze, nie chcę w żaden sposób potępiać tych/takich ludzi) a stwierdzenie, że jest to ok, że w sumie to fajne i że wspieram. Widzę problem, daj Boże, bym nie potępił, akceptuję, ale nie będę mówił, że to jest dobre. Ja też mam nadzieję, że ludzie zobaczą, co się dzieje za zasłoną dymną, ale nie chcę bagatelizować tych tematów, które będą miały wpływ na mnie, w przyszłości na moje dzieci w istotny dla mnie sposób.  :)
Jezus żyje!

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
Skoro się tutaj zastanawiamy nad tym, kto i dlaczego jest w sejmie, to warto zwrócić uwagę na to, że tak, mamy przypadki osób, które są w sejmie bo są homo/trans, ale jak by się zastanowić czemu cała reszta tam jest, to nie wiem, czy ręce jeszcze bardziej opadają. Bo z naszą ordynacją wyborczą, w tym towarzystwie wzajemnej adoracji, to znaczna część posłów (większość?) jest w sejmie dlatego, że lepiej lizała dupę przełożonym w strukturach partyjnych i szybciej wyzbywała się własnego zdania, dzięki czemu dostali wysokie miejsca na liście. Tacy ludzie znacznie bardziej działają mi na nerwy niż grodzka/biedroń. Notabene gdzieś nawet czytałem, że grodzka należy do najbardziej pracowitych posłów, ale nie sprawdzałem tego więc nie wiem czy to prawda.

W każdym razie tak długo, jak ordynacja nie zapewni politycznej odpowiedzialności poszczególnych osób - a nie partii - za kadencję, tak długo polityka pozostanie takim bagnem. Moim zdaniem bardzo dużo zmieniłoby wprowadzenie kilku mandatowych okręgów wyborczych, w których głosowałoby się na poszczególne osoby, a nie na partię jak teraz. No ale to temat na długą rozmowę przy wódce.

Offline frost07

• Gaduła
Mnie ostatnio zszokowało, jak trudno jest znaleźć ludzi do wspólnego grania. Ale nie grania typu: "moze wpadnę, może coś tam podegram, a na pewno wypiję piwo", tylko grania z klimatem i zaangażowaniem.

Serio, tego się nie spodziewałem.  :headache:
'-'

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Mnie ostatnio zszokowało, jak trudno jest znaleźć ludzi do wspólnego grania. Ale nie grania typu: "moze wpadnę, może coś tam podegram, a na pewno wypiję piwo", tylko grania z klimatem i zaangażowaniem.

Witam w klubie, w Warszawie tym trudniej znaleźć kogoś kto będzie chciał grać grunge.
Zwycięzca Grand Prix "Najbiedniejszy Rig na sevenstring.pl" 2013 i 2014
http://muzycznymajdan.blogspot.com/ - pierdolnik muzyczno-płytowy

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars

Witam w klubie, w Warszawie tym trudniej znaleźć kogoś kto będzie chciał grać grunge a skończył już gimnazjum.
Fixed ;)

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu

Witam w klubie, w Warszawie tym trudniej znaleźć kogoś kto będzie chciał grać grunge a skończył już gimnazjum.
Fixed ;)

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline wuj Bat

• Pr0
Nie wszystkimi poglądami musisz się dzielić z innymi, niektóre po prostu zachowaj dla siebie i swojego najbliższego otoczenia.

A w temacie:

WAT

Strach - klikać, nie klikać?? ;)
Paczki z głów!

Offline grz_ost

• Pr0
Że złącze RCA to nie chinch tylko cinch i czyta się "sincz", a nie "czincz". :D

Offline lupus

• Pr0
  • nadużywam delaya i reverbu
A w temacie:

WAT

( Obraz usunięty.)

Strach - klikać, nie klikać?? ;)

Oj, to się skończy niechcianym dz... Skervesenem ;D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Dostał kotka to na chooi mu jakiś gad :P 

Offline wuj Bat

• Pr0
No,  właśnie nie wiem... (jak będzie ;)).

A tymczasem oglądamy z żono na TVP2 koncert... Grubsona(!) na Ostróda Reggae Festival. Po prostu miazga: wspaniała sekcja z walkingująco-mruczącym basikiem, kontakt i śpiewanie z publiką, pozytywny przekaz - pełna profeska! I Litza w pierwszym rzędzie. Polecam, serio!
Paczki z głów!

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
Dostał kotka to na chooi mu jakiś gad :P 

Bo gady zjadajo koty?
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No raczej :P

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars

Offline wuj Bat

• Pr0
Tej, no strach otwierać komputer

Spoiler
Paczki z głów!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
A to jest ktoś sławny?
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline wuj Bat

• Pr0
Gra dużo lepiej ode mnie - i jeszcze paru z nas, styka ;).
Paczki z głów!