Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1442545 razy)

Offline admaxo

• Pr0
  • Bogdan Grad Fan
Akurat teraz mi bardziej pasuje LaD niż Korn... W tym momencie jestem bardzo ucieszony, że byłem na prawdopodobnie ostatnim ich koncercie, gdzie zagrali kawałki głównie ze starych płyt :)
"Trzeba sciszyc gitare, zeby wydobyc specjalne pasmo z 8 struny, ja tylko tak podpowiadam" - Bogdan Grad

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
No kurwa! Można było z Headem na gitarze? Można! A nie, tanie pitolenie i trzymanie się kija z "Path of Totality"

@theremin
Naaah, dude. Dla mnie nie dało się słuchać po Take A Look.. O ile Untouchables było jakimś, no odbiciem od tego co robią i lubię z tej płyty kilka kawałków, tak Take A Look było totalną surowizną. Nie w stylu Rossa Robinsona, tylko rzutem surowym stekiem w ryło :D
« Ostatnia zmiana: 08 Wrz, 2013, 21:54:27 wysłana przez Gveir »
Zwycięzca Grand Prix "Najbiedniejszy Rig na sevenstring.pl" 2013 i 2014
http://muzycznymajdan.blogspot.com/ - pierdolnik muzyczno-płytowy

Offline Pronounce

• Pr0
Telewizor.

Po połowie roku poza domem odzwyczaiłem się. Coś miga i gada ;)

Niby mój rejon jest już po cyfryzacji więc w domu mam więcej niż standardowa 1,2, info i Polsat (nigdy nie mieliśmy kablówki czy czegoś podobnego). Do czego zmierzam, niby kanałów jest ok. 15 a niczego nie ma ciekawego. Myślałem, że TVP Kultura lub Historia coś pokaże ciekawego ale też lipa. I za co im płacić abonament.

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ja płacę 100 co miesiąc za nTV i też nigdy nie ma nic ciekawego xD
IMO to VoD jest przyszłością; nie licząc sportu, wszystko się ogląda tylko z nagrań, ewen. tylko jakieś History HD/ Discovery albo seriale typu "Ranczo" na TVP "na żywo"

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Dlatego obecna C+ jaką mam, mimo że wybrana po dłuższym przemyśleniu jako (teoretycznie) mająca dokładnie-to-co-chcę (no, może w 90%), będzie ostatnią telewizją za jaką płacę. Jak chcę film* / serial* / dokument to albo z płyt, albo zgrane od znajomych, albo po prostu online. Wiadomości - tylko "z neta" bo jedyne co da się ostatecznie oglądać to Panorama i (może) Informacje, reszta to czysta jebana propaganda.

*które prędzej wyjdą na DVD sprzedawanym na wyprzedaży w carrefourze, niż się ukażą w Polskiej Telewizji. A do tej pory to je zdążę już dawno obejrzeć. Zresztą... odzwyczaiłem się od czekania tydzień na godzinę serialu, albo podporządkowywania wieczoru "bo coś leci". Np. ostatni sezon "Gry o tron" obejrzałem w 2,5 dnia a nie 2,5 miesiąca, wtedy kiedy chciałem i w wersji jakiej chciałem (lektor/napisy). Za darmola, nie-nielegalnie (w sensie bez piracenia płyt, ściągania a jakiś podejrzanych stronek itp.), w jakości DVD lub nawet lepszej jak się dobrze trafiło.
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Pronounce

• Pr0
Dokładnie, w necie jest dużo rzeczy dostępnych bez ściągania.

Wracając do tego co napisałem o abonamencie.
Prawie zawsze jak w mediach jest poruszana kwestia ściągalności, jakiś ktoś z telewizji użyje słowa-wytrycha : misja, w domyśle misja telewizji publicznej.

Ciekawe, kolejne durne show i kiepskie filmy? Zdarzają się lepsze produkcje (rzadko ale czasem) ale np. dla moich rodziców są nieosiągalne do obejrzenia, ponieważ są w środku tygodnia o np. 23.30 a rano trzeba do pracy jechać na ósmą.

Kolejna sprawa to te standardowe programy, które są dostępne. Wg ich pojęcia "misji publicznej" telewizja ma również za zadanie wychowywać/uczyć. Nie wiem co to za pomysł aby w podstawowym pakiecie był kanał z discopolo 24/7 i jakaś EskaTv. 

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Offline Frantic

• Pr0
Hehemocz lepszy.

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog

Offline Dmaligator

• Pr0
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14583419,GITD_szykuje_medialna_ofensywe__Za_4_mln_zlotych_z.html

Rozliczenie mandatu - jak to ładnie brzmi, to tak jak bym nie płacił. Potrafią ubrać w słowa żeby przyjemniej było.

Ale najlepsze było - Balistyczne przerwanie ciągłości tkanki, a gość porostu został zastrzelony. 
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
kurwa no nikt mnie nie przekona że jak na drodze poza miastem jest fotoradar za fotoradarem to poprawia bezpieczeństwo. wręcz przeciwnie.

Offline blackdahlia

• Pr0

Że chcą za nią 5000 dolców...

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi

Offline lwronk

• Pr0
  • Who said you need to buy a guitar?
    • Avernus Guitars
( Obraz usunięty.)
Że chcą za nią 5000 dolców...

Na kickstarterze chcieli 2 razy tyle. Nakręcili filmik z Batio i myśleli, że są fajni...

Offline MateoO

• Nowy użytkownik
Doda mnie ostatnio zszokowała :D Że była tak głupia, że skoczyła w tłum nastolatków, a oni jej nie złapali :D

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Miałem dzisiaj ciężki wypadek samochodowy... nowy, drogi samochód może marnie skończyć.
Cieszę się, że żyjemy. Tir nie zauważył nas w lusterku i staranował samochód przy prędkości ok 140km/h na nowej obwodnicy Kurowa...
Odbijało nas i kręciło. W pewnym momencie drzwi od strony pasażera się wywaliły i o mały włos a matka by wypadła gdybym jej nie złapał... droga hamowania ponad 140m.

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
Ale Wam nic się nie stało?

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Dla zobrazowania wam, robaczki: pivo hamował przez praktycznie długość Pałacu Kultury bez iglicy. Przy tej prędkości długość hamowania wzrasta kurewsko mocno. Szczęście, że nic Ci i mamie się nie stało.
Zwycięzca Grand Prix "Najbiedniejszy Rig na sevenstring.pl" 2013 i 2014
http://muzycznymajdan.blogspot.com/ - pierdolnik muzyczno-płytowy

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
Pozostaje się cieszyć, że wszyscy cali.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Idziemy do szpitala jeszcze dziś na obserwację... szkody głównie psychiczne. Lekko potłuczony jestem.
Tir przekręcił nas o 90 stopni i zaczął spychać na pas zieleni i barierki...w odpowiednim momencie udało mi się odzyskać minimum panowania nad samochodem i uratować sytuację. Okazało się, że koleś jeździ tirami od tygodnia... zapierdalał 140km/h i jeszcze gadał przez telefon. Jeśli Korwin załatwi karę śmierci dla debili to oddam mu swoją duszę.

Offline Musza

• Pr0
Współczuję Ci bardzo. Miałem przyjemność przejechania się kilkoma TIRami w tym roku i wiele tirowców jeździ na chorych zasadach. Mają terminy w których bardzo ciężko się zmieścić i ograniczenia które czasem uniemożliwiają zupełnie dotarcie na czas. Nieraz, więc zapieprzają bez tarczy/chipa, żeby zdążyć i żeby nie przepadła im pensja. Później ze zmęczenia powodują wypadki, albo sami kończą w rowach, niestety...

Wiem Pivo, że strach ma wielkie oczy, ale (na szczęście) to raczej niemożliwe, żeby jechał 140km/h, bo mają kaganiec na 90tce.
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Wiem Pivo, że strach ma wielkie oczy, ale (na szczęście) to raczej niemożliwe, żeby jechał 140km/h, bo mają kaganiec na 90tce.

Nawet nie wiesz jak łatwo coś takiego zdjąć.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Musza

• Pr0

(... a jak nie kaganiec to prędkościomierz do 90km/h i tyle w temacie.)

Zdjęcie kagańca zarejestruje chip, a kary za takie coś są ogromne... a jeśli wyjął chip i zdjął kaganiec, a do tego dał radę rozpędzić TIRa na polskiej drodze do 140km/h i JESZCZE rozmawiał przez telefon to jakiś kompletny wariat...
facebook.com/Musza.MorningWood

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
A jak dodam, że wjechał na mnie jak nawet nie byłem w czarnej strefie? Najdalej wysunięty punkt tira był na wysokości moich lusterek. Jakby debil się dobrze rozejrzał to by się obyło bez tego cyrku... koleś miał 20 lat.

Offline lwronk

• Pr0
    • Avernus Guitars
A jak dodam, że wjechał na mnie jak nawet nie byłem w czarnej strefie? Najdalej wysunięty punkt tira był na wysokości moich lusterek. Jakby debil się dobrze rozejrzał to by się obyło bez tego cyrku... koleś miał 20 lat.

Przed dopuszczeniem na prawko na ciężarowe, powinno być wymagane minimum 3 lata doświadczenia za kółkiem. I kolejny rok za każdą kategorię w górę.