Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1442322 razy)

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Chyba zwijać
Spoiler

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Nie słucham ani djentu, ani funku. Po co komu osiem strun?
Zeby sie nauczyć grać i by się rozwijać :P
Chyba zwijać
Spoiler

Dziękuję za uwagę, dobranoc.
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
ZAJEBISTY bas, pod każdym względem - wyglądem, brzmieniem  technika grającego na nim
B ( o ) ( o ) B S

bandit112

• Gość
Reszta tez nie do rozjebania :o Gdzies Ty to wyczail panie? Swietna muza.

Offline wuj Bat

• Pr0
ZAJEBISTY bas, pod każdym względem - wyglądem, brzmieniem  technika grającego na nim

Tak zazwyczaj wygląda bliski kontakt z Forestem :). Obczaj kapelkę Augury.
Paczki z głów!

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
Basowe zagrywki mówicie ? Proszz:

Offline sharpi

• Pr0
  • A można na kreskę?
Wiesiek 2 chodzi mi lepiej na linuksie i się nie wysypuje na queście jak na windowsie oO
"Tępi ludzie są jak tępe noże - krzywdy nie zrobią ale jak wkurwiają" - Anonim

Offline grz_ost

• Pr0
Mnie zszokowało to, że zepsuta bateria od laptopa w magiczny sposób sama się naprawiła i trzyma dłużej niż 5 minut. Właśnie ją elegancko rozładowuje. 8)

bandit112

• Gość
w magiczny sposób sama się naprawiła

W magiczny sposób sama może się też spierdolić ;)

Offline grz_ost

• Pr0
W sumie po HP'ku wszystkiego można się spodziewać  :P

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Basowe zagrywki mówicie ? Proszz

A idź mje z tym gównem, to obok Behold The Arctopus jeden z najlepszych przykładów jak będąc zajebistym technicznie muzykiem grać coś co brzmi jak randomowe napierdalanie 8-latka który pierwszy raz ma instrument w ręce.
Zresztą, co to ma wspólnego z graniem na basie? Proste (czy raczej prostackie) przeniesienie linii gitarowej oktawę w dół, a nie żadne "basowe zagrywki". Do tych arpeggiów, tappingu i 7 strun brakuje jeszcze tylko ostrego przesteru i 16ek granych kostką :facepalm:
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Sulphur

• Pr0
    • Octagony
Panie MrJ, ja do końca nawet tego filmika nie oglądłem, więc nie gównuj mi tu Pan na mnie ;)
Jestem po tej stronie barykady, gdzie struganie kołka na gryfie i bonerowanie prędkością, nie przejdzie i jest potępiane.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Panie MrJ , gdyby to zagrał kontrabasista uznany by był za wirtuoza, gdyby pod tym podpisany był Penderecki, bo i ony miewał dziwne konstrukcje swych utworów uznany by został co zresztą został za nowatora odkrywce wspolczesnej muzyki. Jako strszy kolega niedawno zrozumialem ze jak sie nie rozumie muzyki to czesto sie krytykuje. Popisy gitarow sprowadza sie do facepalmu a djent do bezmyslnego napierdalania i uwaga! ulubione słowo przesmiewców  randomowe napierdalanie Tymczasem niektórzy po prostu nie nadążają ze słuchem i paczeniem na to co niektórzy z ogromną swobodą grają. Gitarzysta grajacy z predkoscia swiatła to pojeb i wypluty z artykulacji i frazy, skrzypek byłby geniuszem i wirtuozem.

Tyle mam do powiedzenia w temacie
« Ostatnia zmiana: 27 Sie, 2013, 20:01:03 wysłana przez commelina »

Offline grz_ost

• Pr0
A mi się wydaję, że koleś jest szybki i precyzyjny, ale gra gównianą muzykę  :P

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
Ktokolwiek czegokolwiek nie powie - chłopak i tak jest wirtuozem basu.
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
A mi się wydaję, że koleś jest szybki i precyzyjny, ale gra gównianą muzykę  :P

Nie Tobie oceniać jaka to muzyka gra mu w serduchu, może sie nie podobać ale nie może podlegac ocenie. Zagraj nagraj i pokaż coś ciekawszego co nas zgodnie z tematem zszokuje a jeśli nie to nie, to tylko bijesz piane ;)

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Panie Commelino...linie.. . Jarosławie Skervesenie :P mnie to wisi czy to napisze i zagra Penderecki, Lutosławski, czy Picwąsiński, na gitarze, skrzypcach, czy tam-tamach. Może to i jest z góry zaplanowane, może i gość jest zajebistym technikiem, ale efekt tego jest taki że brzmi to jak właśnie "randomowa napierdalatornia". Zaznaczam - brzmi jak, co nie znaczy że nią jest.

Kojarzy mi się to z czymś, nad czym spuszczają się moi Rodzice i Siostra, czyli biżuterią artystyczną - bo zrobił to jakiś (podobno) znany fafarafa*, bo jest zajebiście przemyślane, bo ma styl, bo to, bo tamto, bo sramto. Tyle że zdecydowana większość tych "przezajebistości" wygląda jakby była robiona na zajęciach plastyki. Gdzieś tak w podstawówce - krzywo, krzywo i jeszcze raz krzywo, gówniane (dosłownie) kolory, brak jakiejkolwiek obróbki końcowej (wyglądają jak półprodukty, albo i gorzej), bezładne ozdupniki które bardziej szpecą niż ozdabiają, i tak dalej.

*
Jest tak słaby, że aż musi grać w Decrepit Birth

Dla ciebie to jakaś zajebistość, ja nawet nie kojarzę. Zapewne odwrotnie do np. Uriah Heep z takimi basistami jak Gary Thain, John Wetton i w końcu Trevor Bolder. Więc nie zrobimy na sobie nawzajem żadnego wrażenia :P
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.

dobry wałek
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Basowe zagrywki mówicie ? Proszz

A idź mje z tym gównem, to obok Behold The Arctopus jeden z najlepszych przykładów jak będąc zajebistym technicznie muzykiem grać coś co brzmi jak randomowe napierdalanie 8-latka który pierwszy raz ma instrument w ręce.
Zresztą, co to ma wspólnego z graniem na basie? Proste (czy raczej prostackie) przeniesienie linii gitarowej oktawę w dół, a nie żadne "basowe zagrywki". Do tych arpeggiów, tappingu i 7 strun brakuje jeszcze tylko ostrego przesteru i 16ek granych kostką :facepalm:
A ja tam lubię Viraemię. Te ich mariostajl melodyjki grane w tempie 1.45GHz do gravityblastów czynią mój dzień lepszym i sprawiajo, że mimowolnie acz zupełnie szczerze uśmiecham swój ryj. Poza tym gdy w końcu zwalniają, ciężary cieszo mnie o wiele bardziej. Tak, jestem człowiekiem prostym, mój gust muzyczny jest równie wysublimowany, co dyskusja o filmie ormiańskim w kolonii pałeczek salmonelli. Jedyne muzyczne doznanie jakie odbieram to napierdol. W każdej postaci, najlepiej czystej. I dobrze mi z tym.
synkopy to guwno

Offline benkai

• The Resolver
  • Gaduła

Przynajmniej nie narzeka, że skala za duża >)

Offline escape_artist

• Pr0
  • Drę morde oraz zabijam szałtę. Majkel Patrz Wyżej!
a mnie sie podoba ten 6 strunowy bezprogowy warwick za jego plecami :) reszta wioseł co tam stoją też bym nie pogardził:P
||Po prostu troche sie przyczepiliscie szczegolow zupelnie nie istotnych w tym momencie... || !!!!MAJKEL RÓB CEBULE!!!! ||Początkujący treser Lewiatanów ||

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Panie Commelino...linie.. . Jarosławie Skervesenie :P mnie to wisi czy to napisze i zagra Penderecki, Lutosławski, czy Picwąsiński, na gitarze, skrzypcach, czy tam-tamach. Może to i jest z góry zaplanowane, może i gość jest zajebistym technikiem, ale efekt tego jest taki że brzmi to jak właśnie "randomowa napierdalatornia". Zaznaczam - brzmi jak, co nie znaczy że nią jest.

Kojarzy mi się to z czymś, nad czym spuszczają się moi Rodzice i Siostra, czyli biżuterią artystyczną - bo zrobił to jakiś (podobno) znany fafarafa*, bo jest zajebiście przemyślane, bo ma styl, bo to, bo tamto, bo sramto. Tyle że zdecydowana większość tych "przezajebistości" wygląda jakby była robiona na zajęciach plastyki. Gdzieś tak w podstawówce - krzywo, krzywo i jeszcze raz krzywo, gówniane (dosłownie) kolory, brak jakiejkolwiek obróbki końcowej (wyglądają jak półprodukty, albo i gorzej), bezładne ozdupniki które bardziej szpecą niż ozdabiają, i tak dalej.

*
Jest tak słaby, że aż musi grać w Decrepit Birth

Dla ciebie to jakaś zajebistość, ja nawet nie kojarzę. Zapewne odwrotnie do np. Uriah Heep z takimi basistami jak Gary Thain, John Wetton i w końcu Trevor Bolder. Więc nie zrobimy na sobie nawzajem żadnego wrażenia :P

Jesteś pan pieprzonym ignorantem nie czułym na sztukie :P

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Izurez/Az - ale pisałem chyba 3 razy, że do warsztat gościa sam podziwiam, ale to CO (a nie JAK) wychodzi spod jego palców, już nie. Ja preferuję raczej nieco "inne" granie:

Zresztą kończąc - zszokowało mnie jak bardzo posiadanie basu 4-strunowego paździerza ;D i granie bezładne rzępolenie :P na nim zmienia podejście do tego instrumentu. Do tego stopnia, że zacząłem się interesować muzyką o której istnieniu owszem, wiedziałem, ale w sumie nigdy jej jakoś nie słuchałem - jakiś prog-art-rock, AOR, nawet za bardzo nie wiem pod co niektóre rzeczy podpiąć. W sumie tylko po to, żeby się wsłuchiwać w bas, który gra "sobie", a nie jak w większości tego czego słucham (słuchałem) prawie wyłącznie podbija gitarę.

PS. I chyba tym bardziej rozumiem, skąd się biorą dowcipy o basistach :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
NO kurde ale panowie z RUSH pojechali dokładnie tym samym patentem jeno kilka razy wolniej więc właściwie nie rozumiem dlaczego twierdzisz ze tamten kolo poszedł prymitywnym unisono.