Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1426951 razy)

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
To tak jak ja zawsze po lecie mam lewą rękę o kilka tonów ciemniejszą od prawej.
Cza na wsi przylansić zimnym łokciem.
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline Dmaligator

• Pr0
W piątek ogrywałem epiphona studio, a potem gipsona studio i zdziwko mnie chaplo bo rozkrecam tego gibola na maxa a on nic, wiec wołam goscia  i mówię ze zepsuty albo co a on pokręcił w druga stronę i zaczęło grac.  :o To gibole tak maja czy mnie się trafił bo lewy????
Potem drugi zszok wchodzę do sklepiku z gitarkami a tam wszędzie same stare patyki, normalnie nic nowego a ceny ze szczena mi opadła. Pytam goscia o co chodzi a on popatrzył na mnie jak na trochę debila, a zobaczył żem polak to mi wytłumaczył ze on sprzedaje same gitary po 20 lat i więcej młodszych nie bierze, bo są lepiej wykonane i z lepszego drewna  i lepiej graja i takie tam, młodszych nie bierze. I wiecie co ten sklep całkiem dobrze funkcjonuje, ot szok. :o
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline wuj Bat

• Pr0
Paczki z głów!

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
A właśnie. Weź mi Wuju powiedz czy dobrzem Ci pota polutował? :D Tak se pomyślałem, że leworęczni poczebują żeby im w drugom stronę działało, skoro gita jest odbiciem lustrzanym, niechaj i potek siem krenci na odwyrtkę. Dobrzę kombinujem? :D
synkopy to guwno

Offline wuj Bat

• Pr0
A właśnie. Weź mi Wuju powiedz czy dobrzem Ci pota polutował? :D Tak se pomyślałem, że leworęczni poczebują żeby im w drugom stronę działało, skoro gita jest odbiciem lustrzanym, niechaj i potek siem krenci na odwyrtkę. Dobrzę kombinujem? :D

Kurde, dziś grałem koncerta (znów w kościule) i parę razy myślałem: czy tak samo kręciłem w Vaiperze? ;) Ale jeszcze zobaczę, bo IMO jak jesteś lewy i patrzysz na gitę z góry, to przykładając łapkę do pota od dołu i ciągnąc od siebie powinno się zgłaśniać. Chyba więc jest odwrotnie. To se lutnę, jeśli tak jest ;).

A, no i BTW "kościół" - dziś na festynie z okazji Dnia Dziecka powstał pomysł, żeby zakupić na stan piłkarzyki. W moim kościule takie rzeczy akurat przejdą ;).

(okazuje się, że "oddział" w Koszalinie już takowe na stanie posiada :D)
« Ostatnia zmiana: 04 Cze, 2012, 00:09:00 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
W sensie : przykładasz do potka łapę po gity dupy stronie i sunąc w górę zgłaśniasz? Tak?
synkopy to guwno

Offline wuj Bat

• Pr0
W sensie : przykładasz do potka łapę po gity dupy stronie i sunąc w górę zgłaśniasz? Tak?

Tja. Tak to widzę jako, że by było dopsz. Tera nie mam jak sprawdzić. A nie, czekej...

Posty połączone: 04 Cze, 2012, 00:19:49
Ty, luz - mam dobrze! :)
« Ostatnia zmiana: 04 Cze, 2012, 00:19:49 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
nie możliwe żeby było źle, w końcu to Skervesen ;)

Offline wuj Bat

• Pr0
Nasza znajomość ma coraz więcej cech BDSM :D.
Paczki z głów!

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
w sensie logarytmicznego potka polutowałeś odwrotnie? ;)
W sumie to już nie pamiętam :D Pewnie liniowego, bo puszpulli wykładniczych nima. A może i logarytmicznego tam wjebałem? Chuj wi. Wiem jeno i Twój przypadek mię w tym utwierdza, że Leworency majom bardzo zróżnicowane przyzwyczajenia. Jak siem kiedyś So99otha pytauem o to jakie potki winny iść jego zdaniem do lewych, to też mi napisał, że teoretycznie C, z braku laku B a osobiście i tak woli A. :D Na pewno volume swelle są na lewym A są łatwiejsze nawet dla mnie ;)
synkopy to guwno

Offline wuj Bat

• Pr0
No, widzi :).

W temacie: DAT KAHLER!!!... Policzcie:

Paczki z głów!

Offline Rachet

• Pr0
  • Meteoblitzkrieg begins
To już jest zwyczajny overpower :O
Wszystko ustabilizowane w najświętszy chuj!

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Wiedziałem o tym wcześniej. Nie mniej jednak: zajebiście. :headbang: Ruchomy most to podstawowa sprawa.
synkopy to guwno

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
 O jedną strunę za mało do zajebistości.
Spoiler
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
W normalnie strojonej ósemce ostatnia struna ląduje w F# z kontra. W tej masz jeszcze przynajmniej kwartę niżej czyli ląduje na C# z kontra. To już jest zajebiście nisko a pewnie i tak niektórzy by przestrajali o ton niżej i miałbyś B z subkontra, czyli tyle co ostatnia struna piątki. No ale wróćmy do Twojej koncepcji 10tki. Po nastrojeniu normalnie miałbyś G# z subkontra, czyli już pół tonu niżej od basa piątki strojonego ton w dół. I oktawę niżej od początkujących djentujących w G# z kontra :D Jeszcze Ci mało? :D To jeb 11 strun. Czyli lądujemy w D# z subkontra. Ja, strojąc się ton niżej lądowałbym w C#. Jakbym jeszcze dropa jebnął to stroiłbym w... B? z oktawy... infrakontra? (WTF?) czyli jakieś 15Hz. No ale dobra. Nie oszukujemy, dajemy jeszcze jedną strunę? 12stostrunowa gitara nabiera zupełnie innego znaczenia. I co? Chcesz, żeby słoniom w zoo stawało podczas próby takiej kapeli? :D I do tego jeszcze bass oktawkę niżej :D Zapisy koncertu Twojej kapeli będą wydawać Sejsmolodzy :D
synkopy to guwno

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
W normalnie strojonej ósemce ostatnia struna ląduje w F# z kontra. W tej masz jeszcze przynajmniej kwartę niżej czyli ląduje na C# z kontra. To już jest zajebiście nisko a pewnie i tak niektórzy by przestrajali o ton niżej i miałbyś B z subkontra, czyli tyle co ostatnia struna piątki. No ale wróćmy do Twojej koncepcji 10tki. Po nastrojeniu normalnie miałbyś G# z subkontra, czyli już pół tonu niżej od basa piątki strojonego ton w dół. I oktawę niżej od początkujących djentujących w G# z kontra :D Jeszcze Ci mało? :D To jeb 11 strun. Czyli lądujemy w D# z subkontra. Ja, strojąc się ton niżej lądowałbym w C#. Jakbym jeszcze dropa jebnął to stroiłbym w... B? z oktawy... infrakontra? (WTF?) czyli jakieś 15Hz. No ale dobra. Nie oszukujemy, dajemy jeszcze jedną strunę? 12stostrunowa gitara nabiera zupełnie innego znaczenia. I co? Chcesz, żeby słoniom w zoo stawało podczas próby takiej kapeli? :D I do tego jeszcze bass oktawkę niżej :D Zapisy koncertu Twojej kapeli będą wydawać Sejsmolodzy :D

Czy tylko ja czytając tego posta myślałem o naszym Yonym? ;D
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Ty Niedziak go już nie podpuszczaj :P Bo zara będzie czelendż akcepted z jego strony i na najbliższe koncerty OS będziesz musiał chodzić... na poligon atomowy :D
synkopy to guwno

Offline youshy

• Facebook follower No.1
  • Pr0
  • Why do you wear that stupid mansuit?
    • Brudne Brzmienie
Vicol, dziękuję, popłakałem się ze śmiechu :D
"To, że nie mam projektu, nie znaczy, że nie mam projektu"

Profile na Tonexa, Kempera i inne -> https://brudnebrzmienie.pl/

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Yony kiedyś obudzi Krakena, mówię Wam.

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Yony będzie lepszy od Czaka Norisa: Jego dźwięki będą rozchodzić się w próżni :D
synkopy to guwno

Offline sylkis

• Pr0
Czy jeśli u przeciętnego człowieka słuch się kończy koło 16-20Hz, to znaczy, że u Yonego koło 0,16-0,20Hz? :D
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu

Nie zapominaj, że jestem basistą. :D  10 strun by stykło ;)

Spoiler

A wracając do B infrakontra, to widziałem gdzieś w necie lutniczy bas z najgrubsza struną strojoną do tego dźwięku.

EDIT. Ad. posta  Vicola poniżej -
A to już zmartwienie bodajże Yvesa Carbonne czy też innego wypierdalacza co na tym gra...
« Ostatnia zmiana: 06 Cze, 2012, 23:25:15 wysłana przez theremin »
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Pół tonu niżej niż organy? :D Pewnie zajebiście fajnie się go stroi na słuch :D
synkopy to guwno

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Zostawiłem na parapecie na dwa miesiące pokrywę od racka 5u. Patrzę dzisiaj a tu... szok. W pokrywie leży tak lekko ponad 100sztuk martwych muszek oO
Na parapecie nie ma ani jednej sztuki - wszystkie na pokrywie od racka.
Dafuq?!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
http://muzyka.onet.pl/newsy/metal/justin-bieber-zaprezentowal-kolejnego-singla-z-now,1,5152486,wiadomosc.html