Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1441551 razy)

bandit112

• Gość
Zjechał nie zjechał, musiał wyjechać poza swój pas i najechał na podwójną ciągłą, tyle. Nie bez powodu ta ciągła jest, a to że nic nie jechało to tylko szczęście, że nie było zagrożenia.

Po pierwsze - kierowca, zawodowy kierowca takiej ciężarówki usunął się specjalnie żeby dać sygnał kolesiowi osobówki (bo pewnie widział, że mu się spieszy) ponieważ ma dużo większe pole widzenia. Jest z przodu i u góry, to raz. Dwa - u mnie na wylotówce jest taka sytuacja: długa prosta - podwójna, nie wiem na chuj. Zakręt, krzaki, nic nie widać - przerywana. Mogę to nawet udokumentować jak będę gdzieś jechał. Mogli to narysować jak nie było krzaków i nie zdążyli poprawić - ok. Ale tam jest taki zakręt, że każde wyprzedzanie skończyłoby się na krzakach po zewnętrznej stronie zakrętu. Chyba, żeby ktoś traktor wyprzedzał.

Tu widzisz, że znaki, pasy itp nie są ustawiane przez geniuszy i ludzi doskonałych. Nie twierdzę też, że tak myślisz.

A 102km/h na zabudowanym? Wiocha parę domów na krzyż. Jak dzieciak wyskoczy, albo traktor wyjedzie to wyhamuje? Masz tu piękny wykres jaka jest droga hamowania.

No ale zobacz. Tam wszystko było dokładnie widać. Przejście, okolice przejścia, pobocza, biały dzień, teren korzystnie ukształtowany, IMO nie ma niebezpieczeństwa.

Pewien kawałek zaraz za przejściem po stronie Niemieckiej ma ograniczenie 30km/h, a troszkę dalej jest piękna równa i szeroka droga z ograniczeniem 50km/h.

No i na chuj? Jawna kpina z obywateli. Zrobimy wam drogę, ale wleczcie się tiptopami żeby jej nie rozjeździć w 10 lat? (??)

Orange

• Gość
W niemczech za pierwszy manewr zabraliby mu prawo jazdy. Za mandat osrałby się z wrażenia. A zostają 2 następne wykroczenia.

Offline Ghost_of_Cain

• Pr0

Według mnie nic nie zrobił i wszystkie manewry były bezpieczne
debile
Jebani służbiści

Co to? Kolejny, kurwa, gangster bieda co mu się gwiazdki jak w GTA resetują?

Gdzie tu jest opcja "wrzuć do kill-file'a", czy też "ignoruj"? :(

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Po pierwsze - kierowca, zawodowy kierowca takiej ciężarówki usunął się specjalnie żeby dać sygnał kolesiowi osobówki (bo pewnie widział, że mu się spieszy) ponieważ ma dużo większe pole widzenia. Jest z przodu i u góry, to raz. Dwa - u mnie na wylotówce jest taka sytuacja: długa prosta - podwójna, nie wiem na chuj. Zakręt, krzaki, nic nie widać - przerywana. Mogę to nawet udokumentować jak będę gdzieś jechał. Mogli to narysować jak nie było krzaków i nie zdążyli poprawić - ok. Ale tam jest taki zakręt, że każde wyprzedzanie skończyłoby się na krzakach po zewnętrznej stronie zakrętu. Chyba, żeby ktoś traktor wyprzedzał.

Tu widzisz, że znaki, pasy itp nie są ustawiane przez geniuszy i ludzi doskonałych. Nie twierdzę też, że tak myślisz.
Zgadzam się znaki, pasy itp nie są ustawiane przez geniuszy. Często jest sytuacja, że zostawiają ograniczenie do 50 po wyjeździe z budowy na trasie, a budowy już dawno nie ma. Ciężarówka zjechała, żeby auto za nią mogło zobaczyć zawczasu, że może wyprzedzać, nabrać prędkości, bo nie każdy ma 200KM pod maską i wyprzedzić za chwilę jak się skończy ciągła.

No ale zobacz. Tam wszystko było dokładnie widać. Przejście, okolice przejścia, pobocza, biały dzień, teren korzystnie ukształtowany, IMO nie ma niebezpieczeństwa.
Czyli jak jadę moim miastem i widzę, że nikogo nie ma, a znam przecież zajebiście ulicę to mogę jechać 120 zamiast 50? No, ale Panie władzo! Przecież nikogo nie było, a tyle już tu jeżdżę. Paaanie, ja lepszy od Kubicy. Wszyscy nie umiom jeździć i mają wypadki, ale ja nie. Przecież jestem lepszy od wszystkich.
No i na chuj? Jawna kpina z obywateli. Zrobimy wam drogę, ale wleczcie się tiptopami żeby jej nie rozjeździć w 10 lat? (??)
A proszę bardzo rozjaśnię sytuację. Tam gdzie masz 30 jest tuż przy granicy z 200m. Są tam różne budy z żarciem, targ i mnóstwo ludzi chodzi przez ulice. Nieco dalej jest ta piękna droga, ale ma 50km/h. Dlaczego? Otóż obok jest ścieżka rowerowa, z 2giej strony lasek (zwierzęta) oraz tuż za laskiem jest boisko (dzieciaki) mniej więcej w środku drogi, są tam również wyjazdy z pensjonatów położonych przy morzu . Teraz wyobraź sobie, że jest tam 90 i nagle skończą grać mecz. Pierwszy lepszy wyjedzie rowerem na jezdnie, kierowca może go ominie, ale wyląduje na ścieżce rowerowej. A co jeśli na ścieżce będą rowerzyści, a na nich pędzi 1 tonowy pocisk rozpędzony do 75km/h? (bo pewnie trochę przyhamował)
Koko dżambo i do przodu!

https://www.facebook.com/elinband/

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
W niemczech za pierwszy manewr zabraliby mu prawo jazdy. Za mandat osrałby się z wrażenia. A zostają 2 następne wykroczenia.
By się osrał, ale jakoś zapłacił, bo by go było stać. A tego gościa, sądzę, że te 2000 zadłużyło tak, że kilka miesięcy będzie miał w plecy.
Spoiler

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
http://www.sadistic.pl/uwaga-pirat-kilka-popisow-na-szosie-vt212832.htm

Według mnie nic nie zrobił i wszystkie manewry były bezpieczne, a debile mu prawo jazdy prawie odebrali (bez 4 pkt). Jebani służbiści do wszystkiego się przypierdolą, żeby tylko większe premie za notowania dostać. Nothing to do here, sweet home alabama.

Bandit czy ty masz prawo jazdy ? Przecież Ty kurwa nie masz odrobiny pojęcia o bezpieczeństwie na drodze a brak wyobraźni u Ciebie jest przerażający.  Jeśli to jest dla Ciebie bezpieczne to znaczy ze to niestety Ty jesteś debilem i za takie wypowiedzi jeśli masz prawko , z miejsca powinni Tobie je zabrać, nieodwołalnie.

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Co do tradycji, to my z kumplami tak ca. 15 last wstecz po pasterce ściągaliśmy ludziom bramy i furtki ;D

A o "jeździe polskiej": o ile wkurwia mnie niesamowicie stawianie idiotycznych zakazów prędkości w absurdalnych miejscach (typu 110, nagle 90, nagle 70 bo gdzieś z boku dochodzi jakaś polna dróżka którą nawet krowy nie chodzą - kto ci zwolni?), o tyle jazda ponad 100 na wąskiej drodze w ciasnym zabudowanym to jest - wprost - jawny debilizm.

A że się komuś śpieszy? Chuj mnie to, mógł wyjechać wcześniej, może się spóźnić. A potem się dziwić jakie są opinie o beemiarzach, golfiarzach i innych podobnych wieśniarzach... Zresztą sam znam takich ludzi - "wsiadam kurwa do gietei i kurwa na obwodnicy kurwa dwieście jade kurwa hehehe".

Czekam tylko na jedno - na to aż razem z prawem jazdy naprawdę zaczną zabierać takim auto, i to nieważne czy będzie na niego czy na żonę. Może się kretynizm skończy.
« Ostatnia zmiana: 08 Lip, 2013, 10:15:09 wysłana przez MrJ »
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
Zrobiłem se weekend wolnego od forum, i widzę że Bandit w międzyczasie postarał się, żebym miał miłe wrażenia z powrotu na jego łono w poniedziałek. Chłopcze, weź idź coś porobić kreatywnego, bo tutaj nikt nie chce Cię.

"powyższa wypowiedź nie jest oficjalnym stanowiskiem redakcji sevenstring.pl, to zwyczajne wyrażenie opinii przez osobę, która nie może niestety użyć opcji ignore. Kurwa, życie jest ciężkie :/"
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
http://www.sadistic.pl/uwaga-pirat-kilka-popisow-na-szosie-vt212832.htm

Według mnie nic nie zrobił i wszystkie manewry były bezpieczne, a debile mu prawo jazdy prawie odebrali (bez 4 pkt). Jebani służbiści do wszystkiego się przypierdolą, żeby tylko większe premie za notowania dostać. Nothing to do here, sweet home alabama.

Dwukrotne przekroczenie prędkości w terenie zabudowanym gdzie w odległości kilku metrów od jezdni są budynki to nic?
Czy Ty jesteś normalny?
B ( o ) ( o ) B S

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
Bandit ile ty masz prawko? Bo masz, nie? Ja pierdole.

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
Znam takiego jednego co lubił zapierdalac w terenie zabudowanym. Skończyło to się na skasowaniu auta na murze cmentarza , plastyce twarzy  złamanym kregoslupie. Tak się składa, że też byłem w tym aucie :P
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
100 na godzinę po przejściu dla pieszych to jest po prostu totalny brak wyobraźni i głupota. A mandat jak najbardziej adekwatny. I wiesz co bandit, pomyśl jadąc samochodem, że "jak mi teraz ktoś wyskoczy przed maskę, to nie ma szans zahamować". polecam też wybrać się na jakiś tor, i zahamować ze 100 km/h. Normalnym samochodem znaczy, nie czymś na ceramicznych hamulcach.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Ależ nie , niech to zrobi na ceramicznych, najlepiej zaraz po wyjezdzie z garażu , z parkingu.
Na to co piszesz bandit już dał odpowiedz , przeciez było widac ze nikogo nie ma , nie bierze zupełnie pod uwagę np małego dziecka które wyrwie sie matce za np motylkiem.
Bandit, rozpędź sie, a sciana sama Ciebie znajdzie.

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
Muszę stanąć w obronie Bandita bo mi chłopaka zmarnujecie.
100 km/h w BMW na gazie to bezpieczna prędkość przelotowa po wioskach.
Widzę zadatki na drugiego Kubicę ,a Wy stare zgredy podcinacie młodemu skrzydła

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No tak, to prawda, po prostu mu zazdroszcze ze ma takie możliwości przed sobą ;D
Jednak na drugiego Kubice to nieco za późno ale taki drugi Małysz w swym drugim wcieleniu .... . Byle tutaj nie pierdolił takich bzdur bo jeszcze jaki inny małolat podłapie i zabije kogoś i siebie, i nie tyle bedzie żal jego co niewinnych ludzi i jego starych.

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
Łamanie prawa imponuje Banditowi, zresztą nick zobowiązuje (nawet zawarł w nim numer alarmowy).
« Ostatnia zmiana: 08 Lip, 2013, 14:57:19 wysłana przez James Dean »

Offline MadYarpen

• Pr0
  • Petrolhead
Z tym kubicowaniem to powoli, zdaje się że bandit otwierał wlew na płyn do chłodnicy w gorącym samochodzie. Ja bym na jego miejscu nie wypowiadał się na żaden temat z czterema kółkami.

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
MadYarpen, zostaw mojego giermka w spokoju.

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Z tym kubicowaniem to powoli, zdaje się że bandit otwierał wlew na płyn do chłodnicy w gorącym samochodzie. Ja bym na jego miejscu nie wypowiadał się na żaden temat z czterema kółkami.

Ale dzięki temu poznał laskę w samej bieliźnie, więc w sumie propsy ;)

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Takie filmiki to ruszają osoby które chyba po Polsce nie jeżdżą samochodami. Gość nie zrobił nic czego by nie dało się zobaczyć kilkanaście razy dziennie na drodze.
Potępiam takie zachowania ale każdy kij ma dwa końce.

Jestem za modelem skandynawskim karania kierowców w dodatku w wersji hard nazi. Mandaty wyrażone w procentowym odniesieniu od miesięcznego dochodu. Pozostawiłbym zapis o punktach karnych i potraktował je jako mnożnik przewinienia. Przykład:
Przekroczenie prędkości o 20km = 20% dochodu miesięcznego
Jak masz już 4 punkty to płacisz 4 mandaty po 20% miesięcznego dochodu (może być w ratach co miesiąc).

Odbieranie prawka za przekroczenie o 50km bez względu na dopuszczalną prędkość.
Za jazdę bez prawa jazdy, bezwzględne wiezienie do 5 lat.

Z drugiej policja przegina pałę nabijając statystyki. Mięli obowiązek zatrzymać go po pierwszym wykroczeniu ponieważ mają przeciwdziałać popełnianiu wykroczeń i przestępstw, a nie nagrywać kolejne i stwarzać zagrożenie na drodze. Nie wspomnę tu nawet o sytuacjach gdzie nieoznakowany radiowóz siedzi na dupie i "dociska" wymuszając łamanie przepisów.

A z innej beczki, również uważam że znaki ograniczeń są ustawiane bezkrytycznie.
W moich rodzimych stronach (podhale) znak ograniczenia do 50 czy do 30 oznacza zupełnie co innego niż np. w okolicach Łodzi. Potem są problemy z przyjezdnymi którzy czytają go jako (50 czyli mogę jechać 90) i się wodują w Dunajcu, Popradzie, wbijają w domy na zakrętach lub wcinają w drzewa które wyrastają praktycznie z drogi.
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

bandit112

• Gość
A jak ktos przekroczy o 5kmph i ma 15pkt? Bez przesady.

Offline majkelk

• Pr0
  • Teksty są osobiste
ja pierdole, bandit... :facepalm:
« Ostatnia zmiana: 08 Lip, 2013, 17:41:10 wysłana przez majkelk »
"Raz na wozie, raz chuj ci w dupę..."

Offline Thoth

• Pr0
  • Król djentu i chujowych piosenek
Akurat o 5km/h możesz bo mieści się to w granicy błędu. Dalej, to że tak jeżdżą to wiadomo. Ruszać filmik mnie nie rusza. Za to opinia, że wszystko jest ok i za wysoki mandat już mnie rusza. Wielu kierowców nie zdaje sobie sprawy z tego, że tak jak wcześniej pisałem. Samochód to ok. 1 tonowy pocisk, którym steruje kierowca.
Koko dżambo i do przodu!

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
To co chłopaki, by zachować resztki przyzwoitości - zostawiamy ten temat i bandita w spokoju - czy wyjąć popcorn?
« Ostatnia zmiana: 08 Lip, 2013, 17:35:42 wysłana przez Az »
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
A jak ktos przekroczy o 5kmph i ma 15pkt? Bez przesady.

Za przekroczenie o 5km/h nie ma mandatów bo mieści się to w granicy błędu pomiarowego. A nawet jeśli to biorąc pod uwagę że 70% społeczeństwa tyra za niecałe 2k netto to wychodzi 2080zł całkowity mandat na zasadach jakie podałem. W Norwegii możesz dostać kilka razy tyle za wjazd na czerwonym świetle. Zrozum że w tym systemie który podałem to nie sam mandat jest karą ale recydywa za wykroczenia, bo to ona bezpośrednio rzutuje na wysokość mandatu i na samo zagrożenie jakie się stwarza.

Bandit wytłumacz mi dlaczego bez przesady?
Nie rozumiem dlaczego bronisz ludzi którzy narażają zdrowie i życie innych? Jak to jest że ja mam czynne prawko od 12 lat, w ostatnich 4 latach robiłem ponad 45tyś km rocznie w delegacjach i nigdy w życiu nie załapałem żadnego punktu karnego. Jedyny mandat jaki dostałem to za złe parkowanie pod hotelem w którym akurat nocowałem i to tylko dlatego że zaparkowałem na miejscu właściciela hotelu.
« Ostatnia zmiana: 08 Lip, 2013, 17:35:42 wysłana przez nikt »
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan