Autor Wątek: Co was ostatnio zszokowało?  (Przeczytany 1423178 razy)

Offline selfslave

• Gaduła
Thoth, ja w liceum jako jedyny miałem piątkę z religii, a byłem jedynym ateistą, reszta klasy chrześcijańska. Nie musiałem przychodzić, ale lubiłem z gościem pogadać. Trochę dziwi mnie to co piszesz, bo przecież każdy nastoletni, wojujący ateista będzie czuł satysfakcję, że pokonał katechetę na argumenty ;] A takiemu księdzu dojebać argumentem o niezgodności nauki kościoła z treścią biblii to już ateistyczny orgazm po prostu ;D To jak tu nie iść na religię? Ludzie, o których mówisz wybrali etykę, żeby wcześniej kończyć zajęcia. Co ma do tego ateizm i co w ogóle ma wiara do przychodzenia na religię czy etykę w szkole to ja nie wiem.

A posrałbyś się ze śmiechu, gdy w dyskusjach o moralności przeważnie zgadzałem się z katechetą, a reszta klasy przeciwnie ;]

Chłopcy z Hitlerjugend też mieli miłe wspomnienia! Poznali fajnych kolegów, pewnie jakieś eventy też tam mieli, nie bardzo wiedzieli o co tam chodziło, ale był fun
Dopóki nie umarli w transzei rozjechani przez radzieckie T-34. Z tym funem tam, to bym uważał. Chyba bym jednak wolał dostać rower na komunię, niż z odłamkowo-burzącego.

Kościół Katolicki można by uznać przez jego dość krwawą historię, za instytucję zbrodniczą
Podobnie można by każde inne państwo oraz każdą masową religię na świecie. Bez przesady. Tybet też nie był zawsze pokojowo nastawiony.

Księża mają stroje bardzo podobne do gestapo.

A Gestapo do kominiarzy. A kominiarze do ninja. Men, no weź - kiedy to gestapowcy cisnęli w sukienkach? :D
Nie wiedziałem, że ktoś to tak serio potraktuje ;]
Ale tak napisałem i myślę, że coś w tym jest, więc będę poglądu bronił.

1. To, że chłopcy z Hitlerjugend źle skończyli to wiadomo. Zresztą bez ryzyka nie ma zabawy ;]
2. Że zdarzały się różne wojny to jedno, ale zabijanie w imię chorej ideologii, czy też wyższości jednych nad drugimi to jednak się kojarzy.
3. Ze wszystkich wymienionych przez Ciebie strojów najbardziej podobne są jednak długie czarne szaty pana z gestapo i księdza, również dlatego, że mają działać psychologicznie, wywołując mieszankę szacunku i strachu. Kolejnym podobnym przykładem, choć to zabawne, jest strój komiksowego Batmana :) Kominiarz już nie, ninja ma trochę bliżej, ale chyba tylko do batmana.
4. Do treści książki i symbolu to już się nie odniosłeś, a tu chodzi o wszystkie składowe ;P

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
LOL kindermetale? Nie widziałem żadnego od lat! Może tylko w Gdyni wyginęli...
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline purpleman

• zbananowany
  • Pr0
  • hie hie hie
nie biere metala na impreze
"grałeś kiedyś w samoloty?"

Offline Omlet

• Pr0
  • Pitu pitu, rak odbytu
    • Perfect Beauty
Zszokowały mnie kosmiczne bzdury o których potraficie perorować przez siedemdziesiąt sześć stron. Get a life or at least fap to death...
Nie dadzą szansy bo to pedalskie forum pełne pedałów. Mogą mi wyzerować włosy z dupy - jfbiggestfan
...gdyż granie do kotleta nie jest graniem do omleta choć oba dobre - commelina

Offline sylkis

• Pr0
Toth, jest udowodnione naukowo, że aby pewna idea odniosła sukces w społeczeństwie nie potrzeba większości, a ok. 20% poparcia ;) Znaczy się w historii wszelkie idee po osiągnięciu tego poziomu nagle miały boom i ich rozwój nabierał dynamiki. Z resztą znowu - mówisz, że źle, że ludzie nie reagują na złe, po czym że akceptujesz rzeczywistość i nie warto jej zmieniać. WTF? Gdyby właśnie wszyscy mieli takie podejście, to by nic nie szło w dobrym kierunku, nawet powoli, a nowa większość z obecnej mniejszości nie powstałaby nigdy. Dlaczego więc się poddawać przed startem?

Są jeszcze młodzi, to skąd mają wiedzieć, czego chcą tak w pełni (a przynajmniej dlaczego)? Co do nauki - przyjdzie czas, gdy będzie mogła wyjaśnić i to, czego dziś nie potrafi (kiedyś ludzie myśleli, że piorunami Dzeus napierdala). A już przynajmniej idą w jakimś kierunku, przynajmniej (choćby względnie) konsekwentnie. Czy robią to wyłącznie na pokaz, czy też w ich wnętrzu tez coś się dzieje nie wiesz. Ja zakładam, że przynajmniej w większości przypadków ten "pokaz" jest charakterystycznym dla wieku dojrzewania odzwierciedleniem właśnie tego, co jest w środku, buntu przeciw wierzeniom i wartościom im wmuszanych, których nie chcą zaakceptować z różnych przyczyn. A nawet jeśli jest to bunt dla samego buntu, to właśnie to jest ten wiek. Z resztą chyba lepiej, aby się właśnie konstruktywnie czemuś konkretnemu buntowali w cywilizowany sposób (a nie taki, jaki ty sugerujesz, co by dopiero ich dyskredytowało tak naprawdę - nie łapiesz tego? Szpanem nie są te lekcje etyki, a rozpierdalanie lekcji innym itp, a co do ubioru - co za różnica, czy szpanują glanami i odwróconym krzyżem, czy tez nowiuśkimi białymi dresikami i shoxami? Taki wiek, nie zmienisz tego), zamiast nienawidzić starego pokolenia bo ich poezja brzmiała inaczej, forma dla formy?

Religii nie powinno być w szkołach, od tego trzeba zacząć. Ale jest. To przynajmniej każdy powinien być domyślnie zapisany na etykę, a nie religię - po raz kolejny w szkołach (na szczęście się to zmienia i jest coraz rzadsze!) gwałcona jest konstytucja. I gówno prawdą jest, że czegoś tam się nie opłaca. Zasady są jasno określone, że są nagminnie gwałcone to inna sprawa. Z resztą jak pokazują to coraz kolejne szkoły, w których wprowadza się zasady takie, jakie być powinny - lekcje religii wcale nie są takie popularne, a etyki olewane. Poza tym zajęcia z etyki są uniwersalniejsze, mogą z nich spokojnie korzystać i katolicy, gorzej w drugą stronę. Szpanowaniem i/lub rzeczywistą strata czasu właśnie by było chodzenie na religie i mącenie kwasu na nich, zupełnie bez potrzeby. Twoje myślenie w tej kwestii jest kompletnie od dupy strony.

Miałem napisane jeszcze więcej, ale daruję :P

P.S. selfslave, gratzy katechety, z którym dało się gadać :P Ani w jednej, ani drugiej podstawówce, ani jednym ani drugim gimnazjum, ani też w liceum tacy mi się nie trafili :P W 3 gimnazjum nawet miałem pałę na świadectwie z religii :D Na szczęście nie dało się z niej nie zdać, a w lic już olałem te lekcje, bo na chuj.
« Ostatnia zmiana: 31 Gru, 2011, 02:31:20 wysłana przez sylkis »
(\__/)    This is Bunny.
(='.'=)   Copy and paste bunny to help
(")_(")   him gain world domination.
:zuo: "Jesteś nadęty. Jak cholera." :zuo:

Offline sify11

• Pr0
  • Rap Metal Katowice
    • FejsBukowa Strona Kapeli
rzuciła się na mnie znajoma, którą zawsze uważałem za najładniejszą dziewczynę jaką znam.
najpierw mówi, że ma dla mnie niespodziankę - zrobiła mi jedzonko, a potem ten tego no...
znam ją tyle lat, od zawsze Friendzone itd.
i always go full retard

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Albo to ją ktoś właśnie rzucił albo gratuluje :D
B ( o ) ( o ) B S

Offline wrobelsparrow

• Pr0
  • "Where can you go from there? Where?"
Mam nadzieję, że potem też pozmywała!

Offline wuj Bat

• Pr0

W grę wchodzą jeszcze: zakład, miłość, feromony lub osiedlowa legenda, że masz wielkiego, albo bardzo sprytnego.
Mam nadzieję, że potem też pozmywała!
Całkiem delikatnie ujęte, co sobie właśnie wyobraziłem :D.
Paczki z głów!

Offline sylkis

• Pr0

W grę wchodzą jeszcze: zakład, miłość, feromony lub osiedlowa legenda, że masz wielkiego, albo bardzo sprytnego.
Poza zakładem to każda wymieniona opcja wchodzi w ramy "gratuluję" :D
(\__/)    This is Bunny.

Offline wuj Bat

• Pr0
Sify, teraz po prostu nie przestawaj! Dymać, pardą, kochać się z najładniejszą kobietą, jaką się zna - chyba bym doszedł przed i po...

Posty połączone: 01 Sty, 2012, 23:05:24
« Ostatnia zmiana: 01 Sty, 2012, 23:05:25 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline mlodysatan

• Pr0
  • Graj to co czujesz, to jest najlepsze !
    • KOZI RECORDS
To ja z innej beki !
Mnie zszokowalo to, ze Maryla wystapila na jednej scenie i zapowiedziala EIMH w wawie... Jak to uslyszalem co oni zrobili z jej piosenki myslalem ze padne ze smiechu, a pozniej ze wstydu, ze ten zespol mowi ze gra Death Core w dodatku nie majac pojecia nic o nurcie ideologicznym tej muzy...
Przez EIMH odechcialo mi sie byc polakiem... To poprostu kaszana !

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
To ja z innej beki !
Mnie zszokowalo to, ze Maryla wystapila na jednej scenie i zapowiedziala EIMH w wawie... Jak to uslyszalem co oni zrobili z jej piosenki myslalem ze padne ze smiechu, a pozniej ze wstydu, ze ten zespol mowi ze gra Death Core w dodatku nie majac pojecia nic o nurcie ideologicznym tej muzy...
Przez EIMH odechcialo mi sie byc polakiem... To poprostu kaszana !
Ale musiał być przyjeb na pl. konstytucji...
Moje uczucia religijne brutalnie zgwałcił autotune na czystych partiach...

Offline wuj Bat

• Pr0
Paczki z głów!

Offline MrJ

• Pr0
  • marudny jeżor
Nie oglądałem akurat, przyznaję, ale niezależnie od tego - wolę już EIMHołmgerl (kto wymyśla te nazwy, panie...?) z ich auotunem i ogólnie niepojętą dla mnie estetyką, czy nawet tego pajaca Czaczyka, niż "óznanyh artystuf" grających ten cały popshit który leci nie tylko z okazji Sylwestra...

Co do dywagacji społeczno-religijnych - odpowiem na bardzo szybko:

Komunia. Miałem, nie bardzo pamiętam :P A najbardziej z powodu że to co dostałem albo się psuło (zegarek, Amiga), albo nie było mi do niczego potrzebne (moda na książki była) :D Aha, i że niedługo potem dostałem ospy i z nudów siedziałem w domu i czytałem te książki ;D A, i najważniejsze, że wszyscy mieliśmy garnitury granatowe/czarne/białe, a jeden kumpel miał zielony, czym wywołał największą konsternację wśród naszych rodziców. Tyle odnośnie przeżyć komunijnych.

Bierzmowanie. Miałem, wszystko robione od początku do końca tylko po to żeby było i na odwalsię. W sumie do tej pory nie wiem po co, poszedłem chyba tylko dlatego że bardziej-religijni-kumple z zaskoczenia mnie na to wyciągnęli i zanim się dobrze zastanowiłem, już zacząłem "uczęszczać" i trochę głupio było przestać, zwłaszcza że - przyznam uczciwie - zasady nie były jakieś bardzo rygorystyczne. Niedługo potem jak Moja Siostra chciała iść, to narobili takich obostrzeń, że olała system*

Religia, etyka, itp. Na religię się wychodziłem bo wtedy nie było alternatywy. Miałem przyjebów za księży, miałem też całkiem normalnych ludzi (tak, da się tak!). Na studiach miałem też filozofię, nawet ze dwa razy chyba, i nie uważam żeby był to pożyteczniej spędzony czas niż na religii. A już na pewno było bardziej nudno :P

Podsumowanie. Ktoś chce być religijny/wierzący/uduchowiony/cokolwiek - niech jest. Jakiś czas temu doszedłem do wniosku że nie będę o tym dyskutował. Pod jednym warunkiem (no, dwoma) - 1) że nie narzuca mi swojego zdania, 2) że nie jest totalnym hipokrytą - w sensie jak przypadek znajomej, która chlała, bo nawet nie piła, paliła, jebała na lewo i prawo i tak dalej, przez cały rok, ale w poście to ona była święta i nic-nic "bo post".
Ja żyję sobie, a przynajmniej się staram, w sposób w miarę uczciwy dla siebie i otoczenia - w sensie nie kradnę, nie oszukuję (chociaż czasami trzeba żeby przeżyć :facepalm: ), nie biję Mojej :love: do tego właściwie nie mam "zgubnych nałogów", prezentuję jakiś-tam poziom i staram się mieć system wartości, że nie raz i nie dziesięć pomagałem bezinteresownie przygodnie poznanym ludziom, i tak dalej. I TO jest dla mnie ważne, a nie bezedury typu że mieszkam z rzeczoną :love: bez ślubu od x-czasu, że pożycie się jak najbardziej układa ( ;) ), że w kościele się nie pokazuję od dawna i nie mam zamiaru tego zmieniać, i że to według kogoś jest "bezbożne".

O szafowaniu wiarą/religią/patriotyzmem i innymi tego typu hasłami nie piszę i pisać nie będę. Co nie znaczy że jak słyszę że te kretynizmy o "upadku narodu" i "zabieraniu suwerenności" to nie mam ochoty komuś przypierdolić :evil:

*a dzisiaj jest z facetem nawet bez chrztu. I co z tego?
Dyskusja z forumowym skurwysyństwem jest jak gra w szachy z gołębiem - nieważne ile umiesz, wiesz i jaki masz poziom. Gołąb i tak wskoczy na szachownicę, rozjebie figury, nasra i wydrze dziób że wygrał.

Offline wuj Bat

• Pr0
To lekko podbiję - oboje naszych dzieci nie ma chrztu - i tylko same kiedyś zdecydują, czy chcą. Nie jesteśmy już kato, więc ich wymysł chrzczenia dzieci, jak i celibat i inne takie, nie mające nic wspólnego z wiarą, tylko pieniędzmi - nas już nie obejmują, czy raczej: nie ruszają. Babcia oczywiście wyraziła silne zaniepokojenie, ale na razie jedna sesja tłumaczeń wystarczyła. Młoda nie chodzi na religię, nie miała komunii i jeszcze przez te 7 lat ani razu się nie skarżyła, żeby od dzieciorów spotkało ją, w sumie cokolwiek, z tego tytułu.

A skoro mamy 7mld ludzia, to statystycznie wszystkie kombinacje mówię-a robię są wyczerpane. Są uczynne dziwki i zepsuci zwykli obywatele.
Paczki z głów!

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Żeby za bardzo nie wpierdalać się w tę religijną dyskusję to pozwolę sobie przytoczyć historię mojego brata.
Miał świetnego przyjaciela - poszedł kiedyś do niego do domu i głośno powiedział, że jest niewierzący. Od tamtej pory nie ma wstępu do tego domu :)

Offline wuj Bat

• Pr0
To i nie ma czego żałować!
Paczki z głów!

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal

Offline mlodysatan

• Pr0
  • Graj to co czujesz, to jest najlepsze !
    • KOZI RECORDS
Ja rozumiem, ze jest to dobre, bo ludzie mogli uslyszec inny rodzaj muzy... Ale powiem jedno
SA LEPSZE KAPELE ! NA 1000000000000 % WOLE DMD !!

Offline wuj Bat

• Pr0
Uwaga - miałem przemyślenie :facepalm:. Jeśli jestem z żoną u ginekologa i on ma zamiar rozpocząć badanie - to dlaczego właściwie muszę wyjść? W końcu: kto jest obcy?? ;)

Paczki z głów!

Offline sylkis

• Pr0
A jesteś pewien, że chcesz oglądać badanie, najlepiej takie z użyciem narzędzi? :D
(\__/)    This is Bunny.

Offline wuj Bat

• Pr0
Byłem przy porodzie, więc... Ale pytanie pozostało ;).
Paczki z głów!

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Tajemnica lekarska, nie jestes prawnym opiekunem żony tylko partnerem, jesli będzie cos nie tak, albo no ciąza o której żona Ci nie poweidziała, to jest to kwestia między nia a jej lekarzem którego obowiązuje ta tajemnica :)
B ( o ) ( o ) B S

Offline wuj Bat

• Pr0
Pacz pan. I oto w sumie chodziło. Podziękował. Ale i nie tak całkiem, bo teraz będę musiał mieć znów jakieś inne przemyślenie... ;)

Szokłem jak stałem, że w moim mieście jest człowiek, który spełnia wszystkie, w dodatku niemożliwe i wzajemnie wykluczające się kryteria:
- nie jest gówniarzem, ale i nie znam osobiście
- jest leworęczny, ma zamiar nabyć gitę, w dodatku barytona, w dodatku 8.

http://forum.sevenstring.pl/gitary-8-strunowe/road-to-ngd-charfa-z-machoniu-%29-czyli-skervesen-h8ocaster/msg184680/#msg184680
Paczki z głów!