Autor Wątek: Head za półtora tysiaka (bidak ze mnie) - mrok i światłość zarazem  (Przeczytany 16219 razy)

locco

• Gość
ciezko bedzie, bo w tej kasie to i heady i comba laneya sa calkiem odjebane. jesli bym teraz mial kupic cos za te pieniadze, to wlasnie laneya ktoregos

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Nosferatu mi tu podrzucił jeszcze Marshalla VS100. Cena dość niska, bo poniżej tysiaka. Co myślicie?
Kurde no, zgryza mam :P
ed: Jednak zmarszczal ssie pauke jak dla mnie. Więc wygląda na to, że ten Laney będzie najciekawszym rozwiązaniem.

Offline Frantic

• Pr0
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/wzmacniacze/glowy-gitarowe/marshall-ma-100h

Ogrywał to ktoś? Jakiejś opinii zasłyszeliście? Cena trochę wyższa niż te 1,5k ale mnie osobiście ten wzmak zaciekawił.

<--- mała próbka.

Offline wuj Bat

• Pr0
http://guitarcenter.pl/catalog/gitara/wzmacniacze/glowy-gitarowe/marshall-ma-100h

Ogrywał to ktoś? Jakiejś opinii zasłyszeliście? Cena trochę wyższa niż te 1,5k ale mnie osobiście ten wzmak zaciekawił.

<--- mała próbka.

za 2 koła to już naprawdę można mieć sporo: http://www.mgamp.com/sklep/index.php?cPath=1

Edyta: wczoraj z musu graliśmy próbę na JCM-2000 - to była kurwa przepaaaaaaaaaaaaaś ć do Fendmessa. Niskie Marszałki to chuj!
« Ostatnia zmiana: 20 Sty, 2010, 11:22:58 wysłana przez wuj Batman »
Paczki z głów!

Offline Vertigo

• Pr0
  • I'm here to solve problems.
    • Good Girl Maggie
JCM-2000 TSL ? Grałem na nim 2 koncerty i na mojej paczce z JCM2000 było dołu i pierdolnięcia w huj. Ale jak się źle go ustawiło to nawet z piwnicy na 7 piętrze byłoby słychać, że to marshall ;)Ale złego słowa nie powiem :P Daje w 3dupy możliwości, kanałów, przycisków, gałek w cholerę i gra to to. Jakbym miał takiego dostać w takiej cenie to był łyknął, podobno można dostać.

Offline wuj Bat

• Pr0
Wszystko można poustawiać, ale szybkie przełączenie i pokręcenie zgrubne gałami dało efekt bardzo napletni!
To już naprawdę mój któryś raz z tym gównem i wciąż jest gównem ;)

A Astonowi nadal polecam MG.
Paczki z głów!

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Popytałem właścicieli MG, które obecnie są na sprzedaż. Jeden krzyczy 2,5 kloca, drugi NIEEEE SPRZEEDAAAJEEEE OOOOSOOOOBNOOOO!!!!!!!!!!
Czyli trochę dupa. Koleś od tego Laneya ma go parę lat i lamp nie zmieniał, to też niefajnie... Czekam na Monda, może mi skołuje tego drugiego. Kurde no, dozbierywać też nie bardzo, bo wzmak ok, a paka na tonsilach... Nic no, trzeba będzie pomyśleć.

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
Aston, jak nie masz zbyt dużo kasy na to i chcesz tylko przeczekać aż dozbierasz, może rozważ coś takiego:
http://allegro.pl/item893247118_line6_line_6_pod_pro_floorboard_spider_ii_hd75.html
może okazać się bardzo dobrą okazją za tą kasę, sam się zastanawiałem czy nie wziąć dla samego poda

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Line 6 ssie pałę jak dla mnie, ale dzięki ;)
ed: albo inaczej, nie ssie pały. Nie umiem nic na tym ukręcić, ciągle coś mi nie pasiło.

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
a moim zdaniem L6 to dobry kompromis- jakość/cena. Wiele osób szuka końcówki do poda a tu jest w komplecie i to za nieduże pieniądze, gościowi faktycznie się chyba spieszy ;)

edit:
albo coś jest zepsute :P

Offline Dembas

• Prawie użytkownik
proponuje moim skromnym zdaniem skontaktowac sie z www.bashamps.com :) bylem wczoraj u Szymona i widzialem prototyp wzmaka 2 kanalowego, pelne EQ, full lampa o mocy 15 W, ktora spokojnie zjadlaby nawet 50tke (slyszalem to w akcji i do dzis mnie trzyma :P ). z tego co wiem to chcial go sprzedac za 1,5k, wiec warto przemyslec :)

Offline Bloo

• Gaduła
Kurcze, boję się, że potem problem z odsprzedażą będzie.
Jak coś, to od Ciebie kupię kiedy będziesz sprzedawał ;> Jak zespół po raz kolejny nie wypali, to nie będę kisił w domu triampa ;P

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
Z odsprzedaniem takiego Basha chyba raczej problemu nie będzie... Swoją drogą zaciekawiła mnie ta konstrukcja... Dembas możesz napisać coś więcej ? W sumie to sam Szymon mógłby jakiś temacik założyć tak jak o Sidewinderze :)

Offline Dembas

• Prawie użytkownik
Wzmak był zaprojektowany do wersji combo, ale już nie siedzi w skrzynce, wiec można go spokojnie wpakować w w jakąś head'owa skrzynkę. Jak już wcześniej pisałem: 2 kanały, każdy z własnym EQ, końcówka mocy 15W (jak sam Szymon stwierdził była wzorowana na końcówce Matchless'a :) ). Niestety nie pamiętam ile lampek było w sekcji przedwzmacniacza, ale słyszałem to na przesterze w stroju A# i miażdżyło w całym paśmie. Wzmak jest prototypem na którego kopii ma powstać seria wzmaków typowo do nagrań studyjnych. Myślę, że warto się zainteresować, bo później może być już drożej :P . Sam bym wziął, bo GAS ciśnie :P , ale dopiero co odebrałem od Szymona swoją Selene.

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
Ogrywałem na youtube troszkę już wcześniej. Jeden wielki scooooooooop, sama góra i dół, co mi mocno nie odpowiada - no w każdym razie na tamtych nagraniach.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
mniut i piah

Offline Matt-Carnage

• Pr0
  • Peace. Love. Death Metal
    • Peace. Love. Death Metal
w tej cenie da sie wylapac jakas bugere, ja mialem 6262 i moge polecic, podobno wielu narzekalo na awaryjnosc, ja nie narzekalem:)

Offline ACWC

• Prawie użytkownik
jak byś chciał troszkę dołożyć to masz coś takiego
http://www.allegro.pl/item874952827_hughes_kettner_tube_100_100_lampa.html
 gram na tym teraz próby bo mój wzmak jest w remoncie i nie wiem czy mój kumpel nie chce go sprzedać..
brzmienie ma bardzo ładne zwłaszcza gdy rozkręci się końcówkę..
jak byś miał ochotę do ogrania w poznaniu na 4x12 orandżu i labodze na v kach
zapytam zioma ile chce za niego jak co to pm ...

Offline marcin512

• Użytkownik
No HK fajny piec , także polecam Bugerę która jest kopią bodajże 6505

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
No też myślałem nad Bugerą troszkę. Znalazłem combo 212 na allegro dość tanio i się zastanawiam nad nim (w sumie combo też mi przypasi, bo na próby z tym łatwo iść, a jakby co to się pod pakę podepnie). Jakieś sugestie?

Offline pan mikos

• Pr0
Ja sugeruję się szybciej decydować.
Widzę, że podchodzisz do tego jak jeż do jebania. Szybka decyzja i tyle, z takim budżetem co najwyżej możesz kręcić nosem i patrzeć jak okazje Ci uciekają. Nigdy nie wybierzesz najlepiej, uwierz mi.

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
No może coś w tym jest. W sobotę sobie ogram tego najnowszego Bandita, jeśli mi przypasi to sobie go wezmę.

Offline zuraw

• Gaduła
Masz lampy w alternatywie, a Ty sie nad Banditem zastanawiasz  :facepalm: