W końcu po efekcie wow mogę napisać coś na temat tego wzmacniacza - poprzednim właścicielem był Dale
H&K Triamp MK1Co by tu napisać kawał dobrej roboty - najlepszy amp jaki miałem do tej pory. 6kanałów (3 pełna i każdy z nich po 2 tryby) osobny gain dla każdego trybu. Krótki opis każdego kanału po kolei.
1A - czysty typowo fenderowski dzwon.
1B - ciemniejsze brzmienie podchodzące pod voxy - całkiem brzyjemnie to brzmi po odkręceniu gainu można osiągnąć bardzo fajny łamiący clean. Brzmi dobrze, ale tylko po rozłączeniu cwek w pickupie, albo zjechaniem z volumem.
2A - tutaj za wiele nie można wyciągnąć - od taki zwykły crunch ala AC/DC po dopaleniu CDO można osiągnąc mocne hardrockowe marshallowskie pierdolnięcie.
2B - troche bardziej mulisty od poprzedniego nie znalazłem innego zastosowanie niż dopalenie - po tym zabiegu mamy lejące brzmienie bardzo przypominające dopaloną JCMe.
3A - Charakterem przypomina mese dr, mulisty nie zbyt szybki dół na prawde bardzo podobnie brzmi do mesy chociaż na pewno to nie to samo - porównanie mam bezpośrednie.
3B - Mój ulubiony kanał. Świetne mocne pierdolnięcie - nie jest to 5150 (mniej suchy i troszeczkę wolniejszy) nie jest to mesa DR (szybszy i mniej bułkowaty) nie jest to też nic w kierunku bognera ubershalla (mniej nowoczesny, mniej lejący i robi bardziej grrgrr
) Śmiem napisać, że najbardziej przypomina diezela VH4 na którym nie grałem, a jedynie słyszałem w nagraniach toola - można osiągnąć praktycznie identyczne brzmienie. Naprawdę mocny i najlepszy kanał przesterowany na jakim do tej pory grałem.
teraz podsumowanie:
+ brzmienie kanałów 3B, 1A, 1B (ewentualnie można dodać 2A o ile wliczać dopalenie)
+ wygląd! (plexa na froncie i widok lampek robią mi dobrze
)
+ duże możliwości kreowania brzmienia
+ całkiem nieźle brzmiący reverb sprężynowy
+ wbudowany Di Box
- brzmienie całego kanału 2 bez dopalania
- WAGA! (31KG :O)
- brak aktywacji reverbu z jakiegokolwiek sterownika, czy nawet panelu głównego. Z tyłu jest jedynie potencjometr którym ustawia się nasycenie reverbem i to wszystko. Więc aby go włączyć trzeba odkręcić potek, a żeby wyłączyć skręcić.
- dużo lamp
Noisybox 112 V30Co by tutaj dużo pisać - paczka zakupiona od Jaco - swoją drogą dzięki za ofertę, bo miał bym pewnie teraz wiórową laboge 112
. Jak na tak małą kolumnę to brzmi naprawde dobrze. Może nie ma takiego uderzenia jak 212, ale jest bardzo mobilna i lekka.
+ lekka i mała
+ miły dla oka wygląd
- Nie ma 4 głośników i loga orange...ale kolor się zgadza
- nie ma wygaru jak 2x12
Tak się prezentuje całość.