Przygotowywałem się do kupna tej klawiatury sterującej:http://www.kartydzwiekowe.com.pl/?akcja=produkt&id=135
...No i ją kupiłem,ale po rozpakowaniu,uruchomieniu i zainstalowaniu wszystkiego....Nie wiem na jakiej zasadzie to działa!!!!!-tzn. do rzeczy.
Chciałem ją kupić ponieważ myślałem,że bedzie to w taki sposób,że wrzucam sobie sample do programu ustawiam,tworzę jakąś tam dzwięk,miksuje i zapisuję....no i teraz zaczynają się schody.
-Proteus X2-z tego co czytałem to program do robienia muzyki,wszystko cacy ale jak w tym programie nagrywa się utwór i go zapisuje!!!!! mogę tylko grać samplami "Jego" z rozszerzeniem,i tylko je w ten sposób zapisywać,zaden inny format tu nie jest mile widziany.....(a mam taką bibliotekę .wav i do niczego się nie zdała) dla mnie to trochę popieprzone,chyba że wiecie jak on działa.....drugi problem to program-
Ableton live 4.0-nie dość,że to wersja tylko dla Xboarda(była razem w zestawie) to jeszcze tylko wersja demo w której nie da się zapisać utworu!!!!!!,a ponadto on nie współpracuje z rozszerzeniami z których korzysta proteus....o co tu chodzi,żeby tak upszykrzać życie,sam fruity loops jest 100 razy lepszy,ale co zrobić z samplami które dostałem razem z klawiaturą prawie 10gb(jakiś konwerter?)zeby jest jakoś wykorzystać........ ....