Autor Wątek: Ostatnio oglądane filmy  (Przeczytany 581542 razy)

Offline selfslave

• Gaduła
Odp: Ostatnio oglądane filmy
« Odpowiedź #600 05 Paź, 2010, 14:33:29 »
"Złego porucznika" sobie dzieci obejrzyjcie. Tam jest zło jak chuj dopiero, bo prawdziwe. No i Keitel pozamiatał delykatnie. Miszcz.
nie oglądałem starej wersji, tylko nową z kejdżem i bardzo bardzo bardzo bardzo słaby film a zakończenie jak z kreskówki disneja, hepiend jest ostatnią rzecz która pasuje do reszty filmu i jest tak naciągany że mimo powagi sytuacji nie mogłem przestać się śmiać.. Mam nadzieję że starsza wersja jest lepsza, oglądnę na pewno. 2/10 bo lubię kejdża
"Zły Porucznik" Herzoga nie ma prawie nic wspólnego z tym poprzednim. Trochę podobna postać i ten sam tytuł (narzucony przez producenta). Zakończenie tego filmu jest często niezrozumiałe, bo rzeczywiście, happyend jest nagły i zdaje się nie pasować. Ale to zabieg specjalny. Zwróć uwagę na kontekst całości i w jakich okolicznościach główny bohater doprowadza do tego happyendu. Mamy groteskowy amerykański sen, ale na czym on jest zbudowany? To tak naprawdę pastisz hollywoodzkich zakończeń i krytyka ameryki. Karykatura. Może jak się nie zna filmów Herzoga to tak od razu tego nie widać. W każdym razie gość wie co robi, nic nie jest u niego przypadkowe :)

A "Zły Porucznik" Ferrary jest niezaprzeczalnie kultowy i obejrzeć trzeba.

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #601 05 Paź, 2010, 17:50:04 »
A poza tym - tak nie widziałem pedalskiego avatara i zamierzam w tym wytrwać. Mam go centralnie w dupie, chuj mnie interesują jak działają gejoskie okularki i czy bohater ma niebieskiego pindola. Kolejna bezmyślna propagandowa sieczka, dla bezmyślnej masy. A teraz pocałujcie misia w dupę :D

Też byłem negatywnie nastawiony do tego filmu, bo czytałem rencenzje jaki to słaby i płytki jest. Na szczęście pozytywnie się rozczarowałem, bo wizualnie (1080p) i fonicznie film jest naprawdę świetnie zrealizowany. Szczerze mówiąc porwała mnie nawet ta błaha historyjka, dałbym dużo żeby choć na jeden dzień znaleźć się na Pandorze :)

Sam motion capture robi wrażenie:

Offline Semedi

• Pr0
  • Klucze krzywo!
    • Karcer
« Odpowiedź #602 07 Paź, 2010, 09:19:32 »
Też byłem negatywnie nastawiony do tego filmu, bo czytałem rencenzje jaki to słaby i płytki jest. Na szczęście pozytywnie się rozczarowałem, bo wizualnie (1080p) i fonicznie film jest naprawdę świetnie zrealizowany. Szczerze mówiąc porwała mnie nawet ta błaha historyjka, dałbym dużo żeby choć na jeden dzień znaleźć się na Pandorze :)

Sam motion capture robi wrażenie:

Płakałeś?
Trzymam stronę wrooblawroobla :D
Yes! I'm inspired by the Devil!
http://semdedi.soup.io/

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #603 07 Paź, 2010, 09:38:00 »
No pewnie.

Offline Tolein

• Pr0
« Odpowiedź #604 07 Paź, 2010, 23:50:10 »
Chuj wam w dupska, jak zwykle trzymam się z Lordem...

Spoiler
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #605 08 Paź, 2010, 10:03:49 »
Wszystko co kocham Jacka Borcucha (2009)

Wspaniale się ogląda. Co chwilę podskakiwałem i podniecałem się (jak na Domu Złym) dekoracjami i (jak na Białej Wstążce) kompletnością przedstawionego świata, która przy tym absolutnie się nie narzuca - po prostu jesteśmy w latach osiemdziesiątych! Stan wojenny pokazano z perspektywy młodych ludzi i ich małych światów i spraw - dzieje się gdzieś w oddali, ale przede wszystkim jest własne życie, tu i teraz. IMO doskonale dobrani aktorzy, a z Kościukiewicza już robią nowego Deana albo Pattinsona... ;) Ziom ma coś w sobie, ale i sam podsyca wątek swoją pozą (?...) w wywiadach.
Spoiler
Pierwsze pocałunki i nie tylko, klimat tamtego czasu, inne życie, wygląd młodych (kiedy rano jadę do pracy i widzę tabuny dzieciaków, to stwierdzam, że całe gimnazjum i późna podstawówka ubiera się teraz dokładnie jak my 20 lat temu). Jest jakaś nostalgia w tym filmie, ale zobaczcie, czy wszystko wtedy nie wydawało się prostsze i bardziej cieszyło?

Spoiler

Jak z zasady nie cierpię polskich "mainstreamowych" filmów, tak w lekkim offie jest naprawdę dobrze:
10/10  :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
« Ostatnia zmiana: 08 Paź, 2010, 10:06:30 wysłana przez wuj Batman »
Paczki z głów!

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #606 08 Paź, 2010, 14:25:26 »
Wszystko co kocham +1, oglada sie bardzo fajnie. Horseman o ktorym pisal zorro- calkiem fajny. Klimat troche jak w seven. Tylko zakonczenie jest takie se. Mam wrazenie ze zabraklo na nie pomyslu.. Ogladalem ostatnio tez human centipede. I nie wiem co o tym filmie myslec.. Na pewno nie jest to pozycja na wieczor filmowy z kolezanka. Jest obrzydliwy i ogladalem go z grymasem na twarzy, ale jakos zostal mi w glowie na tyle ze o nim pisze.. Dziwny film

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #607 08 Paź, 2010, 14:33:53 »
human centipede

Sam trailer wystarcza... ???
Paczki z głów!

Offline Aston

• Pr0
    • Kanał YouTube
« Odpowiedź #608 08 Paź, 2010, 14:35:22 »
Pomysł mieli zajebisty, ale wykonanie jest tragiczne. W ogóle mnie nie ruszył. Postaci jakieś srakie, mało wyraziste. Mogli zrobić fajny pierdolnięty film, ale nie wyszło.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #609 08 Paź, 2010, 14:54:44 »
No i trailer w 2 minuty w zasadzie streszcza cały film ;)
Paczki z głów!

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #610 08 Paź, 2010, 15:14:49 »

wlasnie rzucilem okiem, ten film to komedia czy jak? Bo calkiem zabawne :D

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #611 08 Paź, 2010, 15:18:10 »

wlasnie rzucilem okiem, ten film to komedia czy jak? Bo calkiem zabawne :D

100% medically correct - czy jakoś tak ;)
Paczki z głów!

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
« Odpowiedź #612 08 Paź, 2010, 15:25:56 »
jest tez cos takiego odnosnie tego filmu:

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
« Odpowiedź #613 09 Paź, 2010, 22:13:02 »
human centipede
przeczytałem opis, dla mnie pozycja obowiązkowa - uwielbiam takie durne pseudo horrory, czasem zamiast włazić na demoty czy fejsika warto się odmóżdżyć w inny sposób ;)
do widzenia.

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #614 09 Paź, 2010, 22:30:28 »
Sprawdze - napiszę moją opinie, dobre horrory uwielbiam to sie co prawda na jakis wybitny nie zapowiada ale moze ...

Offline Wybielacz666

• Pr0
  • mam paliwo razy sto, suki
    • growl'n'roll, baby!
« Odpowiedź #615 09 Paź, 2010, 23:25:10 »
w sumie nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem naprawdę dobry horror, tj. kiedy zamiast tony trupów i basenu (olimpijskiego) krwii kwintesencją był pomysł i klimat
do widzenia.

Offline Maciek

• Pr0
« Odpowiedź #616 09 Paź, 2010, 23:27:23 »
w sumie nie pamiętam kiedy ostatnio oglądałem naprawdę dobry horror, tj. kiedy zamiast tony trupów i basenu (olimpijskiego) krwii kwintesencją był pomysł i klimat
dokładnie

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #617 10 Paź, 2010, 00:12:53 »
Przed chwilą wróciłem ze Ślubów Panieńskich.
Co mi się rzuciło - tragiczny dźwięk. Po prostu jakość jak w słabej telewizji, przez co bardzo źle się oglądało.
Ogólnie film średni, kilka naprawdę dobrych gagów, myślę jednak że z takiej obsady mogłoby być więcej.

5,5/10
mniut i piah

Offline lord_awesomeguy

• Miszcz avatarów ;)
  • Pr0
  • Jestem marudą.
« Odpowiedź #618 15 Paź, 2010, 09:17:38 »
Pokuta (2007)
http://www.imdb.com/title/tt0783233/

Trailer:

Świetny film, ale niekoniecznie dla fanów transformersów. Przy scenie z chórem żołnierzy w Dunkierce przeszły mi ciarki po plecach. Dodatkową rekomendacją jest fakt, że film dostał Oskara za muzykę...

Werdykt: 8/10

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #619 15 Paź, 2010, 09:52:18 »
A, żem oglądał. Tak, 8/10.
Paczki z głów!

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
« Odpowiedź #620 15 Paź, 2010, 10:00:54 »
Wczoraj oglądałem Seven Days...

Film bardzo mocno siada na psychę, a jeśli ktoś ma dzieci to już w ogóle...
Polecam, ale tylko dla tych którzy na prawdę mają mocne nerwy... Po okładce spodziewałem się jakiegoś horroru w stylu Ring czy klątwy... sam nie wiem co gorsze... Realizm wydarzeń mocno daje się we znaki...

Offline Tolein

• Pr0
« Odpowiedź #621 16 Paź, 2010, 13:37:51 »
Mówiłem chyba to samo...
z tym że więcej bym dał, niż 8, tak mi się zdaje. no i plus za brak hepi endu.
And if the band you're in starts playing different tunes
I'll see you on the dark side of the moon

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #622 18 Paź, 2010, 12:56:02 »
Nothing Personal (2009)

Nie polecam tego filmu. Jest tylko dwójka aktorów, więc i napisy końcowe są krótkie. Nie ma special FX, wybuchów, chicks & chains! Są dłużyzny ujęć, dużo ciszy. Cały film to kilkadziesiąt linijek dialogów - a nie kilkaset, jak zazwyczaj. Więcej nie wiadomo jak wiadomo. Przyroda jest cholernie brzydka, w dodatku film nakręciła kobieta (Polka mieszkająca w Holandii)! Nie polecam!

9/10 :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Spoiler

Spoiler
Paczki z głów!

Offline terrormuzik

• Zamula nawet jesion
  • Pr0
« Odpowiedź #623 23 Paź, 2010, 20:36:47 »
Four Lions

fajny, lekki, niewymagający myślenia film. W sam raz na sobotę wieczór ;)
7/10

Offline irycio

• Prawie użytkownik
« Odpowiedź #624 23 Paź, 2010, 21:47:53 »

Wlasnie wrocilem z kina. Czytajac, ze to czarna komedia, spodziewalem sie czegos innego, powiedzmy, ze zabawnego. Film w sumie raczej smutny, ale obejrzec warto. Mocne 8.