Autor Wątek: Ostatnio oglądane filmy  (Przeczytany 584856 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Odp: Ostatnio oglądane filmy
« Odpowiedź #3175 26 Gru, 2021, 11:46:54 »
^^ Też nie omieszkam, jest na liście ;)

No i:
8,7 -> 7,2 -> 6,8 -> 5,9...

Kolejne oceny serii Matrix. I mam świadków, że tak mówiłem słysząc pierwsze pogłoski, że ni stąd ni zowąd będzie następna część... Aż boję się iść 😉
Paczki z głów!

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #3176 26 Gru, 2021, 20:05:50 »
Nowy Matrix to jak zwykle ostra jazda po nostalgii.  Film 5 na 10, ale powrót do tego świata dla kogoś kto widział pierwszą część ze 100 razy jest bezbolesny ;) Takie guilty pleasure. IMO najgorszy element filmu to Doogie Howser. Typ gra zawsze tak samo, nieważne czy jest w Matrixie czy w Smerfach :X
mniut i piah

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #3177 27 Gru, 2021, 01:09:56 »
Polecam - netfilx
( Obraz usunięty.)

Zaiste - zajebiste! Wątek z kometo jest tylko pretekstem do rozważań na temat nas, ludzików... Zajebisty film!... A DiCaprio już od dawna jest w najwyższej lidze aktorskiej, na ekranie śledzę każdy jego gest i mrugnięcie ;) Reszta obsady to też petarda :)
Paczki z głów!

Offline Bjørn

• Pr0
  • Imponderabilistyczny monopluralista.
« Odpowiedź #3178 27 Gru, 2021, 14:36:22 »
No i:
8,7 -> 7,2 -> 6,8 -> 5,9...

Kolejne oceny serii Matrix. I mam świadków, że tak mówiłem słysząc pierwsze pogłoski, że ni stąd ni zowąd będzie następna część... Aż boję się iść 😉
Nowy Matrix to jak zwykle ostra jazda po nostalgii.  Film 5 na 10, ale powrót do tego świata dla kogoś kto widział pierwszą część ze 100 razy jest bezbolesny ;) Takie guilty pleasure. IMO najgorszy element filmu to Doogie Howser. Typ gra zawsze tak samo, nieważne czy jest w Matrixie czy w Smerfach :X

Wniosek: tym gorszy film, im bardziej się za niego bierze baba
. : : Death Metal und Jazz : : . || dubstepowe banjo w djencie || . : : Fractal > all your amps : : .

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #3179 27 Gru, 2021, 16:12:48 »
Wiem, że to może brzmieć nie bardzo 2021, ale to samo było z Gwiezdnymi ("The Force is female") czyli jak pozbyć się tej Kennedy i przepaść co z Mando wycisnął Favreau, bo z X razy mniejszym budżetem po prostu opowiedział dobrze historię. Bez nacisku na diversity, feminizm i "the message"... ;) A teraz petycja o wywalenie Lauren Schmidt za ugotowanie "Wiedźmina" za daleko poza oryginalnym przepisem...
Paczki z głów!

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #3180 28 Gru, 2021, 04:38:44 »
Za zjebanie Gwiezdnych Wojen pełną odpowiedzialność akurat ponosi JJ Abrams. Z całym szacunkiem do jego pozostałej twórczości, on nie rozumie Gwiezdnych Wojen i zrobił z tego totalny gniot, szczególnie ostatnią część. Tak samo, jak zresztą Lynch nie rozumiał Diuny, co skończyło się jeszcze gorszym wykolejeniem niż córka Palpatina.

Offline Lechu_

• Pr0
« Odpowiedź #3181 28 Gru, 2021, 07:57:57 »
Dawno się tak nie uśmiałem :)

Gram tylko 15 min dziennie. Czasem nawet na gitarze.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #3182 28 Gru, 2021, 13:34:04 »
Za zjebanie Gwiezdnych Wojen pełną odpowiedzialność akurat ponosi JJ Abrams. Z całym szacunkiem do jego pozostałej twórczości, on nie rozumie Gwiezdnych Wojen i zrobił z tego totalny gniot, szczególnie ostatnią część. Tak samo, jak zresztą Lynch nie rozumiał Diuny, co skończyło się jeszcze gorszym wykolejeniem niż córka Palpatina.
Kaśka jest producentem i to ona dobiera reżysera i nakreśla kierunek. Rian Johnson też zapewne robił co mógł, dwóch złych reżyserów przy tej samej, wielkiej franczyzie to by był srogi przypadek.
Zresztą przypomniał mi się jeszcze fail nowych Aniołków Charliego. I damskiego Ghostbusters... Przemysł przy tych budżetach musiał zacząć robić filmy dla wszystkich, czyli wychodzi na to, że dla nikogo...
Paczki z głów!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #3183 28 Gru, 2021, 14:22:18 »
Oczywiście winę za wszystko ponoszą prawicowi rasiści xD
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #3184 28 Gru, 2021, 14:47:30 »
I cykliści. Ale przede wszystkim ludzie, którzy skupiają się na wszystkim, tylko nie opowiedzeniu dobrej historii :)
Paczki z głów!

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #3185 28 Gru, 2021, 14:53:50 »
Takie tłumaczenia padły z ust producenta któregoś filmu, kiedy okazało się, że jest po prostu gniotem. Poszukam później, bo świta mi, która to persona, ale nazwiska nie pamiętam.

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #3186 28 Gru, 2021, 21:05:47 »
Za zjebanie Gwiezdnych Wojen pełną odpowiedzialność akurat ponosi JJ Abrams. Z całym szacunkiem do jego pozostałej twórczości, on nie rozumie Gwiezdnych Wojen i zrobił z tego totalny gniot, szczególnie ostatnią część. Tak samo, jak zresztą Lynch nie rozumiał Diuny, co skończyło się jeszcze gorszym wykolejeniem niż córka Palpatina.
Kaśka jest producentem i to ona dobiera reżysera i nakreśla kierunek. Rian Johnson też zapewne robił co mógł, dwóch złych reżyserów przy tej samej, wielkiej franczyzie to by był srogi przypadek.
Zresztą przypomniał mi się jeszcze fail nowych Aniołków Charliego. I damskiego Ghostbusters... Przemysł przy tych budżetach musiał zacząć robić filmy dla wszystkich, czyli wychodzi na to, że dla nikogo...

EHKM. Zalecam sprawdzić kto był producentem MANDO:
https://www.imdb.com/title/tt8111088/fullcredits/?ref_=tt_cl_sm

XD
mniut i piah

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #3187 28 Gru, 2021, 21:51:49 »
Przede wszystkim to dziecko Jona. Z Kathleen to jest legalna zagwozdka jak ją wywalić przez nieprzedłużenie ;)

Dawno się tak nie uśmiałem :)

( Obraz usunięty.)
Właśnie obejrzałem. Chichrałem się co chwilę, podziękował! :)
« Ostatnia zmiana: 28 Gru, 2021, 21:53:22 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #3188 28 Gru, 2021, 22:00:38 »
Przede wszystkim to dziecko Jona. Z Kathleen to jest legalna zagwozdka jak ją wywalić przez nieprzedłużenie ;)

Wiesz, to takie klasyczne plaplanie osób, którym się coś nie spodobało. TZW INTERNETOWA PRAWDA:
KK JEST ZUA NIC NIE UMIE I TO PRZEZ NIOM.

A to prawdę mówiąc gówno prawda. KK ma za sobą DZIESIĄTKI produkowanych filmów i co najmniej 50 procent z nich to mega hity i klasyczne filmy, jak Goonies, Powrót do przyszłości, Park Jurajski, Benjamin Button...

Gówniane Star Wąsy dostalismy, bo Myszka Miki musiała szybko zarobić i tyle.

Czy Mando to genialny serial? No nie, ma kilka momentów, wpisuje się w historię i ciśnie po nostalgii ile może. A tak naprawde to sredniak.

mniut i piah

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
« Odpowiedź #3189 28 Gru, 2021, 22:22:37 »
Filmy dobre czy złe, to prawie wszystkie są kasowymi sukcesami, a z punktu widzenia producenta właśnie to ma znaczenie.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #3190 29 Gru, 2021, 15:57:12 »
Nie "paplam", bo mi się coś nie spodobało. Wręcz odwrotnie: idąc do kina mam zawsze podejście być jak dziecko w wesołym miasteczku. To po wyjściu z seansu najczęściej młodzi koledzy z byłej firmy gitarowej uświadamiali mnie jaki gniot widziałem :D Niezgodny z kanonem, książką i czym tam jeszcze. KK jest hejtowana tak szeroko w necie, że i ostatnio zarząd myszki Miki się "zdystansował", więc to nie moje wymysły.
Mando jedzie na nostalgii... Wg mnie ani trochę, po prostu przedstawia świat i bohaterów z należnym szacunkiem, a nie jak ostatnia trylogia. Mando to średniak... Jeśli IMDb daje średnią 8,8, a odcinki dochodzą do 9,8, Tomatoes dają ponad 90% od ludzi i krytyków - to nie mam pojęcia jakie masz kryteria ocen... ;)

Spoiler

Ed: po obu pierwszych trylogiach powstało tyle książek, historii do nakręcenia, wszystko starannie ułożone, zazębiające się, z najmniejszymi detalami rodzinnymi i technicznymi... Tylko brać... Zszokowało mnie, że zostało to skreślone w pizdu, bo podejrzewam, że się nikomu z ekipy nie chciało tego czytać i analizować. I mamy jeden z przykładów: nowa postać Poe Dameron. Dameron, bo nazwisko dawnego asystenta, Poe, bo tak ma na imię ulubiony miś córeczki. Tak, to mnie szokuje, a nawet wkurzyło ;)
« Ostatnia zmiana: 29 Gru, 2021, 16:03:20 wysłana przez wuj Bat »
Paczki z głów!

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
« Odpowiedź #3191 29 Gru, 2021, 20:01:53 »
Myszka Miki się tak zdystansowała, że przedłużyła kontrakt KK na kolejne lata. Wnioski? :>

Mando dostaje 8... A nowy Wiedźmin? XD też 8. Bądźmy powazni :D
Każdy odcinek Mando wygląda tak samo j korzysta z utartych schematów, które oglądamy od lat 80 w serialach.

Zlecenie > szukanie wsparcia > porażka > zbieranie sił > zwycięstwo :D
Do tego postacie uwielbiane od lat i voila. Lubimy słuchać i oglądać to co już znamy :p

Nie wiem jak głęboko siedzisz w starym kanonie, ale niestety nie dało się tego połączyć. Historii było tak dużo, że wzajemne się wykluczały. To było jedyne rozsądne wyjście.

Ps
Pierwsze recenzje Boby Fetta nie napawają optymizmem, a to również Filoni i Favreu.

Ps2
Żeby nie było jestem fanem SW. Ale... Zasłanianie oczu różowymi okularami nic nie da.
mniut i piah

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
« Odpowiedź #3192 30 Gru, 2021, 01:04:03 »
The Mandalorian jest (może obok Clone Wars) jedną z najlepszych rzeczy, które powstały w ramach nowego kanonu SW. Nie wiem jak można w ogóle jakkolwiek marudzić na ten serial - żaden odcinek nie schodzi poniżej ,,dobry". O czym wy ogóle pierdolicie, CAŁY serial się zgadza. Tak jak ESB, tak obydwa sezony sobie odcinki wyrywkowo puszczam. Nie podlega to jakiejkolwiek dyskusji - Mando jest wybitny. Dyskutować sobie można czy The Last Jedi jest zajebisty czy chujowy (ja uważam akurat to pierwsze) - ale Mando nie ruszać bo wezmę dzidę zaraz.

Za produkcję Mando i Boby odpowiada duet Filoni/Favreu. KK to chyba tylko jako słup tam robiła, widziałem gdzieś jakieś info, że ona ma po fiasku finansowym (i jakościowym jednak) nowej trylogii, rolę mocno reprezentatywną. Sukces Mando wyraźnie pokazał, że Filoni i Favreu wiedzą co robią i robią to dobrze.

Aha i jestem po 1szym odcinku Boby. Dojebany :D

Nie do końca. JJ zrobił TFA po swojemu - każdy może ocenić jak wyszło, moim zdaniem - ok, naiwne ale przyjemne. Nową trylogię zjebała KK - o ile Rian wyszedł odważnie, to oryginalny scenariusz Trevorowa po prostu się KK nie spodobał i na szybko wcisnęli Abramsa żeby zrobił dosłownie cokolwiek. Original script był brudny i brutalny (Hux miał tam popełnić samobójstwo), moim zdaniem ZAJEBISTY i ładnie by to spiął w całość i 8mka byłaby dużo lepiej myślę znośna przez większość fanów. Ale KK stwierdziła, że scenariusz jest FUJ bo to dla dzieci ma być, wyjebała to do kosza i obskurwiała 9tka powstała w ekstremalnym tempie. No i wyszło jak wyszlo. Najgorsze gówno jakie mogło kiedykolwiek powstać. Film tak syfiasty, dziurawy, bezsensowny że widziałem go raz i ten raz za dużo. Ale to jest wina tylko i wyłącznie KK, nikogo innego.
« Ostatnia zmiana: 30 Gru, 2021, 01:33:31 wysłana przez Mother Puncher »
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
« Odpowiedź #3193 30 Gru, 2021, 08:50:26 »
Równowaga mocy jeszcze zostanie przywrócona.

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #3194 30 Gru, 2021, 09:18:22 »
Opinie muszą być podzielone, jak pośladki!
Paczki z głów!

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #3195 14 Sty, 2022, 11:48:41 »
Paczki z głów!

Offline Skibodeptak

• Gaduła
« Odpowiedź #3196 15 Sty, 2022, 07:22:08 »
The 355 - Panie ładne bardzo - film... delikatnie mówiąc średni

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #3197 15 Sty, 2022, 20:19:07 »
Eternals. Nawet mój naprawdę młodociany klon polewał cały czas z tego filmu i już po prostu chamskiej poprawności vel dywersyfikacji. Akcja przyspiesza, zwalnia potem na długo, jakiś taki covidowy ten film, czyli green screenowy. Niespójny, chaotyczny. Zdecydowanie nie polecam. Może max 5/10
Paczki z głów!

Offline OMSON

• Pr0
  • A-zero
« Odpowiedź #3198 19 Sty, 2022, 02:41:45 »
Encounter - bardzo dobry film. Polecam fchuj!

Offline Skibodeptak

• Gaduła
« Odpowiedź #3199 19 Sty, 2022, 06:42:59 »
Titane - niezła jazda