Autor Wątek: Filmiki [Te głupje i mondre]  (Przeczytany 870318 razy)

Offline wuj Bat

• Pr0
Ale ja nie o tym - stwórz nowy LM, załóż firmę, odnieś sukces, to można wtedy jechać po takim kolesiu ;)
Paczki z głów!

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
stwórz nowy LM, załóż firmę, odnieś sukces, to można wtedy jechać po takim kolesiu

Weź kredyt, zmień pracę XD

Nie wiem który raz się już powtórzę w tym sztucznointeligentn ym wątku, ale - wiara w szczere intencje korporacji to chyba najgłupsza rzecz na jaką można wpaść. Podobnie wiara w to, że ta mityczna maksymalizacja zysków gdzieś tam skapnie na tego przeciętnego, wyciętego przez LLMy, Kowalskiego.

Ale przecież nie ma tego złego, będzie sobie można wygenerować serial dokładnie taki jaki się chce na rozluźnienie po kolejnym ciężkim dniu na bezrobociu wysyłaniu kolejnej zipbomby wygenerowanych CV żeby może jakaś korporacja się łaskawie zlitowała. AI LLMy nie będą demokratyczne, nie będą bezstronne, nie będą po Twojej stronie, no chyba że masz kasę.

Chciałbym dożyć czasu kiedy obserwowanie puchnięcia majątku 10 chłopów stanie się pieśnią przeszłości. Zamiast tego pewnie rozkurwi mnie za parę lat dron pilotowany przez LLMa, ale przynajmniej będę ofiarą postępu.

Spoiler
gitaro-modyfikator-amator

Post Scriptum: specjalne życzenia dla ✨fOrUm sEveNsTriNg✨ kocham was 🤘😤

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
No i firmę załóż koniecznie w garażu starych
Spoiler

Online Skibodeptak

• Gaduła

Online Skibodeptak

• Gaduła

Offline Pronounce

• Pr0
Tak zabrzmiało na koniec, że facet (olimpijczyk) nie wie o czym mówi. A Ty byś wiedział bardziej.

Tylko że olimpijczyk często może nie wiedzieć o czym mówi - rolą olimpijczyka jest dać performance. Od tego jaki to będzie performance ma cały sztab trenerów, dietetyków. AI entuzjastyczny tłum to bardziej sprzedawcy garnków i trenerzy personalni obiecujący złote góry, tylko nie wspominają że gdyby nie podjebali wszystkich podręczników to nie mogliby nawet sklecić iluzji sukcesu.

Póki co Altman i Zuckerberg próbują wyhamować hype na swoje dzieci, wcale nie śmierdzi to manipulacją rynkiem żeby wycisnąć z banieczki ile się da. Co do przyszłości rozwiązań AI od korporacji to odsyłam do definicji słowa enshittification.

Ja z pierwszej ręki wiem ile mam więcej poprawek z każdym coraz bardziej świadomym i genialnym modelem. Rok temu działało to lepiej i już wtedy miało mnie wyrzucić na bruk.

Nic ująć - Linkedin zasypany kolejnymi "geniuszami" znającymi "hacki" na modne ostatnio skalowanie biznesu przy pomocy AI.

Co do "gównoizacji" to fakt, obecna wersja chata, bodajże 5 jest wyraźnie słabsza i od razu widać, gdzie podaje błędne wyniki zapytań. A na domiar "upiera" się, że to prawidłowe.
Nazywanie tego inteligencją od początku wydaje mi się tylko chwytem marketingowym.

A tak w ogóle, jeżeli faktycznie ma być AI - to po co?

Offline Filun

• Gaduła
  • gwiazda mangozjebów
A tak w ogóle, jeżeli faktycznie ma być AI - to po co?

Żeby bogaty pan i jego najbliżsi koledzy mogli być jeszcze bogatsi oraz żeby przeciętny Kowalski nie zajmował sobie głowy niczym innym poza konsumpcją generowanych treści. Samo zdrowie.

Pozostając w duchu wątku:
Spoiler
gitaro-modyfikator-amator

Post Scriptum: specjalne życzenia dla ✨fOrUm sEveNsTriNg✨ kocham was 🤘😤