Kupiłem sobie to ustrojstwo w sobotę. W sklepie R'n'R w Warszawie, zapłaciłem aż 275zł i nie żałuję ani jednej wydanej złotówki. W gruncie rzeczy można się tylko zastanawiać czemu tak tanio??

Start:
Dostajemy ładne kolorowe pudełko z pełna specyfikacja urządzenia. Otwieramy i wyciągamy dobrze zabezpieczone to malutkie coś, co można zobaczyć na zdjęciu powyżej. Ponadto w środku jest kabel USB, karty gwarancyjne, warunki gwarancji, płyta CD z oprogramowaniem - GearBOX w wersji 3.2(co ciekawe ta wersja jeszcze nie jest dostepna na stronie L6, a w poprzedniej 3.1 TP GX nie ma w liscie sprzetu) a w załączonym L6 Monkey 1.18 jeszcze nie ma TP GX w liscie, co prawda updateów softu na pewno jeszcze nie bedzie(w koncu to nowosc), ale ciekawe co bym miał zrobić jakbym chciał zainstalować Model Packa... Należy też pamiętać, że do wersji GX nie jest dodawany, ten beznadziejny, darmowy program do nagrywania, który dodają do "wyższych" TP.
Brzmienie:
nie bede sie rozpisywał, jakie symulacje sa dostepne, bo to kazdy moze sobie sprawdzić w specyfikacji. Ważne, że po dokupieniu Brzmienie jak na warunki domowe jest poprostu idealne, nie można chcieć więcej, nie zależnie od tego czy podpinasz się pod słuchawki/wieżę/głośniki komputerowe. Do tego brzmienie do nagrywania jest co najmniej dobre(w koncu modelowanie z PODa XT). Link do próbki poniżej(miło będzie otrzymać jakies komentarze, co do całości, nie tylko brzmienia). Brzmienie ktore tam jest ukreciłem dosyc szybko ~45 minut, a pozniej bawiłem sie w nagrywanie.
Zasadniczo to dziwie się ludziom, którzy mają komputer, a kupują jakies 15watowe pierdziawki do domu. Nigdy bym tego nie zrobił, TP żondzi ;-)
Podsumowując:
Uważam, że TP jest świetnym urządzeniem świetnym do cichego ćwiczenia w domu oraz do nagrywania sobie pomysłów/szkiców utworów. Polecam każdemu, bo za 275zl dostaje się symulacje jakościowo wyjęte z PODa XT. Warto dodać, że wymagania systemowe są mocno przesadzone. U mnie chodzi bez problemów na kompie PII 450MHz(co prawda 2 procesory i dobra płyta główna), 512MB Ramu, USB1.1.
W następnym odcinku moich wypocin dlaczego sprzedałem ENGLa oraz dlaczego wampiry są dobre ;-) HAI!
http://download.yousendit.com/6AB97CE70272B4C2PS sciagajcie probke i mowcie ogolnie co myslicie, o perkusji, miksie, brzmieniu gitar, kompozycji. Za wszelkie komentarze dziekuje.