Autor Wątek: AcePro headless guitars - genialna alternatywa w dobrej cenie  (Przeczytany 2187 razy)

Offline ITHMW

• Pr0
Zdecydowałem się podsumować, ale dość krótko moje ostatnie zakupy bo wątki mam takie trochę porozpierdalane. Gitary od AcePro są rewelacyjną alternatywą dla NK, GOC czy jakichkolwiek innych headless'ów jeżeli ktoś gustuje w tego typu kastratach. Nie jest to jakąś tajemnicą więc za naprawdę wysoką jakość wykonania po oczywistych upgrade'ach wioseł koszt AcePro7 to 3000zł, a AceProV to 2750zł.

W przypadku AceProV neodymowe pickupy HV75N to był strzał w 10. Miałem doświadczenie z odsuniętym pickupem mostkowym w HB telku, którego zresztą nadal bardzo lubię więc wybór był logiczny.

Co do AcePro7 to pobłądziłem. Tylko wydawało mi się, że skoro mam w zapasie Duncan Distortion 7 i Jazz 7 no to wymiana oryginalnie załadowanych Darkstar'ów z preampem Guykera wypadnie korzystniej. Oj jak bardzo się myliłem. Dowód na najświeższych zdjęciach. Każdego dnia grając na Seymour'ach musiałem słuchowo dostosowywać się do zaistniałych warunków tonalnych. Wszechobecna wkurwiająca saturacja i rozmazany boomy low end nie dawały mi spokoju. Do tego, aż za bardzo wyeksponowane wysokie tony wraz z przenikliwością czystej barwy na singlu Jazz'a szybko postawiły mnie na równe nogi. Przezwyciężyłem lenistwo i wczoraj w nocy skończywszy odkręcanie tej całej spierdoliny mogłem delektować się moim pierwszym jakże trafnym wyborem "ponownie"
INTERSTELLAR

Offline Dale Cooper

• American Pro Hater
  • Pr0
    • CTG TV
Te mostki i zaciski to gównolit? Czy robią je już z czegoś twardszego?
mniut i piah

Offline ITHMW

• Pr0
Wiesz co mogę się tylko wypowiedzieć w sprawie design'u bo nie skrobałem tego.
EART to był totalny żart, NK to jakieś stopy z aluminium w moście (ale też niekoniecznie bo wózki są dość odchudzone) i tylko blokada tytanowa. Tutaj ciężar mostu jest poważny więc wygląda to na jakiś stop ala brąz, mosiądz lub cynku z miedzią ale na pewno nie aluminium. Wygląda to i pracuje świetnie. Technicznie kładzie na łeb poprzednie rozwiązania.

A tak przy okazji tutaj słychać jak bardzo pickupy i same gity różnią się od siebie.
Wiosła do kompletnie różnych zastosowań.

https://soundcloud.com/gehinnom-1/acepro-7-vs-acepro-v
« Ostatnia zmiana: 30 Mar, 2025, 09:43:56 wysłana przez ITHMW »
INTERSTELLAR

Offline ITHMW

• Pr0
INTERSTELLAR

Offline Mat

• Pr0
  • Join the Dark Side and get a free cookie!
Fajnie brzmi! Ten ostatni riff sztos.

Offline ITHMW

• Pr0
Spoko thx. Ogólnie zmieniłem coś w układzie pedalboard'u, ale na finalną barwę przyjdzie mi poczekać. Usunąłem boost na wejściu xotic BB preamp. Do tego AMT spowrotem jedzie na dwóch full gain lampach EHX 12AX7. W pętlę wejdzie to co na zdjęciu poniżej. Leci z Thomanna. Uważam, że do ideału brakuje mi konkretnej korekcji parametrycznego EQ. Nie chciałem iść na jakieś kompromisy więc padło na trochę droższy unit. Graficznym nie ma szans bym cokolwiek ogarnął bo wiem co mi w moim sygnale przeszkadza, a do tego tylko niżej pokazane urządzenie zda egzamin.
INTERSTELLAR