Kolejna z opowieści typu odkrycie. Kompletna nowość przypadkiem odkryta dzisiaj rano po zadaniu pytania o custom'owy order na V'kę RR dla syna.
Drugiego pytania, które brzmiało "czy jest szansa na headless V coś ala ORMSBY" nie zdążyłem dokończyć kiedy to dostałem pierwsze dwa zdjęcia, które widzicie poniżej.
Miałem totalny odpał w bańce. Rzuciłem tylko ww pytaniem i dodałem, że czytają mi w myślach i już dogadywaliśmy szczegóły mojej kolejnej gitary.
Tych wioseł nie ma jeszcze w ofercie. Nie wiem kiedy je wrzucą na stronę, jednakże nie pozwoliłem im się nudzić bo light custom u nich jest jak najbardziej możliwy. Podobnie jak w NK.
Natomiast totalnie custom'owych gitar nie robią. Temat syna przepadł, ponieważ headlessy Młodemu nie robią.
Ze względu na miłość rodzinną, płynącą w kierunku revers'ów nakierowałem Młodego na czerwonego jak straż pożarna Jacksona RR24X w Thomannie.
I co ?? I kupiony zatopiony. Czekamy
Temat AcePro tak mnie pochłonął, że w pracy totalne gówno dzisiaj zrobiłem. Po zjawiskowym odkryciu AcePro7 i wymazaniu z pamięci resztek wspomnień po brand'zie NK byłem posrany jak dziecko w podstawówce podczas dyskusji nad detalami.
Kwestię koloru wiosła odrobili za mnie kompletnie. Ciemny szaroniebieski wchodzący w czerwień mnie zniszczył. 9 części gryf wenge z klonem jasnym i palonym w profilu ala WIZARD to kolejna dla mnie gratka. Custom'owo zamówiłem heban bez oznaczeń progów. Czysty plasterek tylko z kropami na krawędzi bo aż tak bystry to nie jestem :-).
Korpus to dwa kawały jesionu z chyba 5mm płytą klonu płomienistego. Hardware będzie czarny. Żadnego kurwa złota.
Poprosiłem o delikatne zaokrąglenie rogów. Mimo, że mega ostre kształty miażdżą i niszczą to są mało praktyczne w utrzymaniu. Mają być ostre ale bez przesady.
Żadnej elektroniki nie chciałem i oczywiście, że wpierdolę Entwistle. Możliwe, że preamp Guyker'a też tam wyląduje. Mam jakieś wizje, ale nie wiem jak to się skończy.
W każdym razie mój AcePro 7 jest zjawiskowy i mam cichą nadzieję, że nowa gitara też będzie trzymać ten sam standard.