Autor Wątek: AcePro V headless nadchodzi  (Przeczytany 1760 razy)

Offline ITHMW

• Pr0
AcePro V headless nadchodzi
« 11 Lut, 2025, 00:21:32 »
Kolejna z opowieści typu odkrycie. Kompletna nowość przypadkiem odkryta dzisiaj rano po zadaniu pytania o custom'owy order na V'kę RR dla syna.
Drugiego pytania, które brzmiało "czy jest szansa na headless V coś ala ORMSBY" nie zdążyłem dokończyć kiedy to dostałem pierwsze dwa zdjęcia, które widzicie poniżej.
Miałem totalny odpał w bańce. Rzuciłem tylko ww pytaniem i dodałem, że czytają mi w myślach i już dogadywaliśmy szczegóły mojej kolejnej gitary.
Tych wioseł nie ma jeszcze w ofercie. Nie wiem kiedy je wrzucą na stronę, jednakże nie pozwoliłem im się nudzić bo light custom u nich jest jak najbardziej możliwy. Podobnie jak w NK.

Natomiast totalnie custom'owych gitar nie robią. Temat syna przepadł, ponieważ headlessy Młodemu nie robią.
Ze względu na miłość rodzinną, płynącą w kierunku revers'ów nakierowałem Młodego na czerwonego jak straż pożarna Jacksona RR24X w Thomannie.
I co ??  I kupiony zatopiony. Czekamy

Temat AcePro tak mnie pochłonął, że w pracy totalne gówno dzisiaj zrobiłem. Po zjawiskowym odkryciu AcePro7 i wymazaniu z pamięci resztek wspomnień po brand'zie NK byłem posrany jak dziecko w podstawówce podczas dyskusji nad detalami.

Kwestię koloru wiosła odrobili za mnie kompletnie. Ciemny szaroniebieski wchodzący w czerwień mnie zniszczył. 9 części gryf wenge z klonem jasnym i palonym w profilu ala WIZARD to kolejna dla mnie gratka. Custom'owo zamówiłem heban bez oznaczeń progów. Czysty plasterek tylko z kropami na krawędzi bo aż tak bystry to nie jestem :-).
Korpus to dwa kawały jesionu z chyba 5mm płytą klonu płomienistego. Hardware będzie czarny. Żadnego kurwa złota.
Poprosiłem o delikatne zaokrąglenie rogów. Mimo, że mega ostre kształty miażdżą i niszczą to są mało praktyczne w utrzymaniu. Mają być ostre ale bez przesady.
Żadnej elektroniki nie chciałem i oczywiście, że wpierdolę Entwistle. Możliwe, że preamp Guyker'a też tam wyląduje. Mam jakieś wizje, ale nie wiem jak to się skończy.

W każdym razie mój AcePro 7 jest zjawiskowy i mam cichą nadzieję, że nowa gitara też będzie trzymać ten sam standard.
INTERSTELLAR

Offline wuj Bat

• Pr0
Odp: AcePro V headless nadchodzi
« Odpowiedź #1 11 Lut, 2025, 08:55:06 »
O, kurde blaszka...! A lewe robią? Ceny?
Paczki z głów!

Offline ITHMW

• Pr0
« Odpowiedź #2 11 Lut, 2025, 09:15:37 »
Cena bez elektroniki i z dopłatą 200zł za heban to...   ...uwaga...   ...werble...    ...2300zł.
Jeżeli utrzymają jakość z mojego AcePro7 to wykonanie chociażby ze względu na gryf, progi i ich perfekcyjny level'ing będzie na poziomie wiosła, które miałem w łapach o wartości 9K.

Niestety na chwilę obecną chyba nie robią żadnych lewych gitar, ale sądzę, że to się zmieni pod naporem zainteresowanych.
INTERSTELLAR

Offline Mother Puncher

• Pr0
  • It is useless, to resist.
« Odpowiedź #3 14 Lut, 2025, 15:42:55 »
To jest tak bezsensowne, że aż bym chciał :D

Szkoda, że do PL nie wysyłają

EDIT a jednak już wysyłają :D
Ogrywam wiosła na jutubie i się tego nie wstydzę. Mam konta na wszystkich forach.

Offline ITHMW

• Pr0
« Odpowiedź #4 15 Lut, 2025, 00:43:47 »
Jestem mega dobrej myśli. Podjąłem decyzję co do modeli pickupów bo to, że jestem skazany na NEODYMY to wiem od dawna. Fetysz. Coś czuję, że preamp Guykera też nieźle tutaj pozamiata.
INTERSTELLAR

Offline ITHMW

• Pr0
« Odpowiedź #5 17 Lut, 2025, 19:40:05 »
Mojego syna Jackson już dojechał...   ...teraz kolej na moją gitę :-)

Offline wuj Bat

• Pr0
« Odpowiedź #6 18 Lut, 2025, 10:58:33 »
Oj, cudeńko
Paczki z głów!

Offline ITHMW

• Pr0
« Odpowiedź #7 18 Lut, 2025, 12:13:09 »
Gita zrobiona jest świetnie. Progi, binding, lakier...  ...jestem pod wrażeniem. Już prawie strzeliłem sobie samobója z wymianą elektroniki kiedy zdecydowałem się na obniżenie pickupów 6~7mm od strun. Wtedy to dopiero te Blackout'y mnie porywały swoją czytelnością, świetnie wyważoną kompresją, separacją dźwięków, nadal mega mocą i co ciekawe nadal mega długim sustainem. Wygląda na to, że SD na starcie są mocniejsze/głośniejsze niż np. EMG81 które znam na wylot. Do tego SD wydają się być przesunięte w dolne rejestry gdzie EMG z tego co pamiętam są jakby twardsze w wyższych średnich.

Typowa maszyna do metalu. Nie będzie pięknych clean'ów rodem z rozłączonych HDN czy Jazz, ale ogarnę młodemu AMPERO tak by na razie dał radę. Na kupno drugiej gitary przyjdzie jeszcze czas.

Tak czy inaczej w obecnym wiośle dwa potki wypierdalają. Zostanie środkowy globalny volume. Mam świetny pomysł i jak zrealizuję ten mod to oczywiście niezwłocznie pochwałę się tym tutaj. Zdjęcie może kogoś naprowadzić jednakże ja będę milczał.
INTERSTELLAR

Offline Frantick

• Gaduła
« Odpowiedź #8 18 Lut, 2025, 18:36:55 »
ech i znowu siedzacy gdzies z tylu glowy GAS sie uruchomil, tylko czemu nie moga zrobic takiej RR'ki bez flojda :( ogolnie gratki.
PS. zostaw ja w spokoju, bez pickguarda wyglada elegancko  ;)

Offline ITHMW

• Pr0
« Odpowiedź #9 18 Lut, 2025, 19:15:56 »
No na tapecie był ten jasny model GOJIRA z Tune O Matic, ale pojedynczy humb tylko pod mostem nie przejdzie. AcePro odmówili zrobienia custom'a a z Jacka nic sensownego w rewersie nie znalazłem. Młody dopiero zaczął szarpać struny więc budżet miał w limicie do 3500zł. Jak pokazałem mu tą czerwoną to zamarł na amen. Nie było innych pytań poza...   ...a kiedy przyjdzie.

Spoko gałę znalazłem heh.
« Ostatnia zmiana: 19 Lut, 2025, 02:05:59 wysłana przez ITHMW »
INTERSTELLAR

Offline wuj Bat

• Pr0
Już prawie strzeliłem sobie samobója z wymianą elektroniki kiedy zdecydowałem się na obniżenie pickupów 6~7mm od strun. Wtedy to dopiero te Blackout'y mnie porywały swoją czytelnością, świetnie wyważoną kompresją, separacją dźwięków, nadal mega mocą i co ciekawe nadal mega długim sustainem. Wygląda na to, że SD na starcie są mocniejsze/głośniejsze niż np. EMG81 które znam na wylot. Do tego SD wydają się być przesunięte w dolne rejestry gdzie EMG z tego co pamiętam są jakby twardsze w wyższych średnich.
Dokładnie wszystko się zgadza (poza sygnaturą Slipknota), dlatego jak będę miał znów aktywną gitę, to lecą SD. Tylko: gryfowy pod most!
Paczki z głów!

Offline Skibodeptak

• Gaduła
Dokładnie taki mod chciałem mieć kiedyś w RR24Star totalnie mnie rozbrajała ilość potków.
Jeden vol to dla mnie ideał.
Ale tam był pickguard metalowy i nie znalazłem nikogo kto by mi taki zrobił - metalowy z jednym vol - na wzór sygnatury Gojira.
Wiec skończyło się na demontażu nadliczbowych potków i zaślepieniu otworów naklejką ;-)
STB Jackson bardzo ładny - kolorki i revers - robią robotę. 

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
Główka w reversie spoko, ale markery powinny być jak w standardzie.

Offline ITHMW

• Pr0
Czy powinny, czy nie powinny...   to już kwestia gustu. Nie moje wiosło, mam w dupie. Ja markerów w ogóle nie lubię. Dla mnie plaster drewna i kropki na bindingu dla nie ogarniętych skilowo jak ja i gra gitara
INTERSTELLAR

Offline wuj Bat

• Pr0
Główka w reversie spoko, ale markery powinny być jak w standardzie.
To byś tylko naraził Jacksona na wielkie koszty ;) Tak samo jest w leworęcznych LTD - markery na oborot.
Paczki z głów!

Offline fireboy

• Pr0
    • Toughest Firefighter Alive
Wiadomo, że markery to tylko o kasę chodzi i też już bym wolał bez, niż jakbym gryf od lewej przykręcił ;)