Autor Wątek: Obrona własna, śmieszne prawo w kraju nad Wisłą...  (Przeczytany 1801 razy)

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
Tak mnie dziś naszło po przeczytaniu paru rzeczy...

Czemu kiedy na mój teren wchodzi bandyta i zagraża mojej rodzinie/zdrowiu/mieniu to nie mogę go zastrzelić? Czemu jeśli bronisz się na ulicy i złamiesz jakiemuś śmieciowi nos, to ty będziesz mieć kłopoty, a nie on? Czemu ustawodawcy uparli się by bronić bandytów?

I tyle pytań retorycznych...

Czy my, zwykli obywatele możemy na to jakoś wpłynąć? Niby można pisać petycje, itp., ale myślę, że problem istnieje nie od wczoraj, i panowie posłowie chyba sobie zdają sprawę z tego. Dochodzę, wobec tego, do wniosku, że mają ten problem w tym samym miejscu, w którym mają przeciętnych...

I tyle... Sobie popisałem...

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
Tak jest w całej Europie i wszędzie tam się na to ktoś skarży.

Inaczej jest tylko w Hameryce, krajach Afryki oraz ogólnie wszędzie tam, gdzie mieszkają Arabowie.

Współczesne trendy prawne - tego nie przeskoczysz.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
yyy a kraje skandynwskie to hui??

Czemu kiedy na mój teren wchodzi bandyta i zagraża mojej rodzinie/zdrowiu/mieniu to nie mogę go zastrzelić?

nie mozesz bo juz sam dostaniesz kulke. Tobie odmowia pozwolenia na bron a kazdy oprych moze ja miec w 10min...
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline Tadeo

• Pr0
  • Sie gra sie ma
    • Fraktale
yyy a kraje skandynwskie to hui??
Tam to 100 ludzi zadzwoni że ktoś podejrzany robi coś podejrzanego zanim dojdzie do czegokolwiek. :)

nie mozesz bo juz sam dostaniesz kulke. Tobie odmowia pozwolenia na bron a kazdy oprych moze ja miec w 10min...
Dlatego mamy szeroką ofertę broni na którą nie trzeba pozwolenia.
Spoiler

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
na zagranicznych forach huia wiedza o bezpieczenstwie i sytuacji w Polsce
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline James Dean

• Pr0
  • Ich liebe Lizol
a jaka jest sytuacja? w gebe mozna wszedzie dostac

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
mi to mowisz?? 6 razy polamany nos. wstrzas mozgu i dwa zabiegi septoplastyki...

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
15 lat na "trójkącie" i raz drobny wpierdol (drobny bo się obroniłem=udało mi sie spierdolić). Dodam, ze mnie tu nie lubią (choc nie wiem za co :/ )
B ( o ) ( o ) B S

Offline Vlad The Vampire

• Gaduła
  • Djentelmen
Na dresów, agresywnych lumpów i taki inny element to powinny być przyznane jakieś limity odłowu...