Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1710673 razy)

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Ja też wychowałem/mieszkam w domu zawodowego żołnierza.
<badum ts!>
Zwycięzca Grand Prix "Najbiedniejszy Rig na sevenstring.pl" 2013 i 2014
http://muzycznymajdan.blogspot.com/ - pierdolnik muzyczno-płytowy

Offline Leon

• Mroczny Piskacz
  • Moderator Globalny
To wiele tłumaczy. Spierdalaj póki możesz, ja będę osłaniał Twoje plecy ;)
to że nie gram równo nie znaczy że gram polirytmię.

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
W podskokach poskurwiam!
To przykre co przez ostatnie 70 lat stało się w tym kraju. Myślałem o zostaniu misiem w niebieskim mundurze - nie, nie ten kraj. Tutaj nie szanują pracy policjanta no i nadal ta niechęć :D
Nooo.. teoretycznie na Twoją emeryturkę mają pracować te dzieciaki wychowane bezstresowo i tzw. rurkowce :D

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Odpękałem w monie 2 lata, tzw bezpłatne wczasy w MON . Wiem ze nie wolno uogólniać, było wielu wspaniałych oficerów, jednakze byla, niestety większość, którym zwyczajnie wojsko uratowało życie. Jeśli nie rozumiesz o czym mówie, zapytaj Ojca, na pewno bedzie wiedział o co kaman.

@b112,  to nie są debile, to bardzo cwane bestie. Nie traktuj każdego własną miarą. Oni dokładnie wiedzą czego chcą i po co tam są, ale to po co tam są  jest jest w absolutnej sprzeczności z interesami tzw zwykłych ludzi. Nie pamiętam od czasów pierwszych rządów "normalnych" czyli Mazowieckiego by powstała jakaś prawdziwie ale tak do bólu prawdziwie pomocna ustawa dla prowadzących działalność. To co jest dzisiaj to w zasadzie normalka i żadna łaska w cywilizowanym świecie. Tak a pro po, to ta wdzięczność kraju za to ze chce tutaj coś robić .
Nie jestem lewakim no bo i jak, ani prawusem, chooi wie kim jestem ;) , Nie trawie narodowościowców ani komuny, fanatyzmu religijnego skierowanego przeciwko drugiemu człowiekowi. I związków zawodowych :P
« Ostatnia zmiana: 26 Sie, 2013, 14:31:04 wysłana przez commelina »

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Rozumiem. Powiedzmy, że ojcu wojsko też uratowało dupę przed kiepską przyszłością.
Chcę też powiedzieć, że doskonale wiem i widzę ile zdrowia zżera wojsko. Oficerowie i podoficerowie z nerwicą która powinna być w wojsku chorobą zawodową. Oficer w DGW który ma problemy z alkoholem i chodzi nakurwiony. Tata musiał go przywołać do porządku aby ten nie wpadł nie daj na ich dowódcy. Rozwody są na porządku dziennym. Przyjaciel taty, też oficer tylko że stalowy mundur, jest po rozwodzie. Ma dwójkę dorosłych już dzieci, układa sobie życie z inną. Nie wiem jak, ale uważam, że tata ma łeb na karku i potrafi trzeźwo myśleć, bo nie słyszałem/widziałem/czułem od niego chęci rozwodu z moją mamę, czy cugu alkoholowego. Doskonale wiem o czym, Leon, mówisz: wychowywanie się w domu oficera nie jest łatwe. Szczególnie gdy jesteś pierworodnym synem.. Wszelkie ambicje ojca lecą w Ciebie.
To bardzo, bardzo głupio zabrzmi ale to jakaś niepisana tradycja, że w mojej rodzinie każdy męski członek rodziny odsłużył/służył w wojsku. Powiedzieć, że mnie tam ciągnie - nie uwierzycie. Wyśmiejecie.
Kiedyś myślałem o służbach specjalnych ale tych wojskowych, bo cywilnych gumowych uch nie trawię. Potem się pojawiła taka kobieta co złamała te plany (nie, w specjalkach nie ma miejsca na zakładanie rodziny) i człowiek zrewidował je. Obecnie znowu te plany do specjalek wracają.
Ale widzicie, ja też mam swój rozum i myślenie. Nawet większe i lepsze od taty. Wiem jak wojsko niszczy człowieka. Nie zakładam, że będę tam siedział do emerytury albo jak mnie na tarczy wyniosą. Mam inne plany B i C, D też. Jeśli nie to, albo ta nić urwie się w środku to zastąpię ją czymś innym.
« Ostatnia zmiana: 26 Sie, 2013, 14:37:26 wysłana przez Gveir »

Offline Pronounce

• Pr0
Jedynym wyjściem jest SPIERDOLENIE jak przysłowiowy tchórz i będzie gut, co? Nie, nie chodzi teraz o służbę dla kraju i patriotyzm. Tylko zwykłe, ludzkie stawiania czoła problemom. Ale większość Polaków woli spierdolić jak tchórze za granicę, wiedziona iluzjami. "Bo w porównaniu z tam, tutaj jest chujowo"

Nie wiem skąd bierzesz takie przysłowia o tchórzostwie ;)

Tchórz zostaje w kraju, bo boi się wyjechać, nauczyć obcego języka, odnaleźć się w nowym miejscu. To nie jest stawienie czoła problemowi, tylko przystanie na taką sytuację jaka jest. Niby jakoś leci ale jest do dupy, dla wielu nie jest to satysfakcjonujące i wyjeżdżają. Jak mogę wyjechać z miejsca które mi nie odpowiada to co mi broni ? 

Widzisz, Ty masz iluzję służenia dla kraju a ja rzeczywiste życie poza krajem.

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Jedynym wyjściem jest SPIERDOLENIE jak przysłowiowy tchórz i będzie gut, co? Nie, nie chodzi teraz o służbę dla kraju i patriotyzm. Tylko zwykłe, ludzkie stawiania czoła problemom. Ale większość Polaków woli spierdolić jak tchórze za granicę, wiedziona iluzjami. "Bo w porównaniu z tam, tutaj jest chujowo"

Nie wiem skąd bierzesz takie przysłowia o tchórzostwie ;)

Tchórz zostaje w kraju, bo boi się wyjechać, nauczyć obcego języka, odnaleźć się w nowym miejscu. To nie jest stawienie czoła problemowi, tylko przystanie na taką sytuację jaka jest. Niby jakoś leci ale jest do dupy, dla wielu nie jest to satysfakcjonujące i wyjeżdżają. Jak mogę wyjechać z miejsca które mi nie odpowiada to co mi broni ? 

Widzisz, Ty masz iluzję służenia dla kraju a ja rzeczywiste życie poza krajem.

Wymyślam na bieżąco.
E-ę. Dla mnie to jest spierdolenie. Nie nazwałbym tego tchórzostwem gdybyś wyjechał z Polski na jakiś czas, poduczył się języka obcego, zdobył doświadczenie i gotówkę, a potem wracając tutaj i stawiając czoła chujowemu systemowi zrobił coś swojego. A tak wyjedziesz i będziesz pierdolił na rząd za granicą. To samo co robiłbyś tutaj :D
Podobno Polacy są dobrzy w narzekaniu.

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Ale większość Polaków woli spierdolić jak tchórze za granicę, wiedziona iluzjami. "Bo w porównaniu z tam, tutaj jest chujowo"

Widzisz, ja spierdoliłem bo za polską pensję nie mogłem godnie żyć. Uczę się języka z którym nigdy wcześniej nie miałem styczności  i dobrze mi się żyje. Za granicą zarabiam więcej w euro niż w PL w złotówkach. Idąc do sklepu po artykuły spożywcze nie myślę "a może to za drogie?". Takie minimum, a nieosiągalne dla wielu w kraju nad Wisłą. Tęsknota za krajem? <lekki uśmiech na twarzy>

Fajnie chłopaki, że udaje Wam się w PL wyciągnąć większe pieniądze. Mi i mojej Monice (absolwentka UAM matematyka) się nie udało. W tamtym roku pojechaliśmy i jest ok.

007

Offline Dmaligator

• Pr0
Gveir - to strasznie odważny człowiek jest.
Nie dotykaj bo w ryj!
Pozdrawiam.

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Widzisz, ja spierdoliłem bo za polską pensję nie mogłem godnie żyć. Uczę się języka z którym nigdy wcześniej nie miałem styczności  i dobrze mi się żyje. Za granicą zarabiam więcej w euro niż w PL w złotówkach. Idąc do sklepu po artykuły spożywcze nie myślę "a może to za drogie?". Takie minimum, a nieosiągalne dla wielu w kraju nad Wisłą. Tęsknota za krajem? <lekki uśmiech na twarzy>

Fajnie chłopaki, że udaje Wam się w PL wyciągnąć większe pieniądze. Mi i mojej Monice (absolwentka UAM matematyka) się nie udało. W tamtym roku pojechaliśmy i jest ok.

Gdzie siedzisz?
Nie da się ukryć - pensje są różne. To też siła waluty. Gizmi rzucił mi pomysł Legii Cudzoziemskiej. Sprawdziłem żółd :D
Legionista otrzymuje 1043 euro miesięcznie. Co daje zarobki jakiś 4tys PLN.. porównując tyle zarabia kapitan/major po przynajmniej 20 latach pracy :D

Offline pivo

• Pr0
    • VisionsOfTondal
Sprawdziłem żółd :D
Legionista otrzymuje 1043 euro miesięcznie. Co daje zarobki jakiś 4tys PLN.. porównując tyle zarabia kapitan/major po przynajmniej 20 latach pracy :D

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Wcale nie tak daleko - Hamburg - 500km od domu a gospodarcza przepaść.

Jak legionista zabrabia 1043 euro to w Hamburgu z najniższej krajowej tyle samo albo trochę więcej wyciągniesz wykonując cokolwiek.
007

Offline Zelman

• Gaduła
  • http://trylionband.com
    • Trylion
Kupiłem chip'a UnO do FCB1010 od typa na allegro i po zainstalowaniu FCB dostaje świra :/ raz się uruchamia, raz nie, a czasami jest dyskoteka... a na oryginalnym chipie jest wszystko OK

Offline Pronounce

• Pr0
Wymyślam na bieżąco.
E-ę. Dla mnie to jest spierdolenie. Nie nazwałbym tego tchórzostwem gdybyś wyjechał z Polski na jakiś czas, poduczył się języka obcego, zdobył doświadczenie i gotówkę, a potem wracając tutaj i stawiając czoła chujowemu systemowi zrobił coś swojego. A tak wyjedziesz i będziesz pierdolił na rząd za granicą. To samo co robiłbyś tutaj :D
Podobno Polacy są dobrzy w narzekaniu.

Chuja wiesz czy narzekam czy nie.

A porównania cen w euro i złotych polskich to głupota, mająca się nijak do realnych kosztów jak i powiedzmy siły nabywczej danej wypłaty.
« Ostatnia zmiana: 26 Sie, 2013, 18:39:10 wysłana przez Pronounce »

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
To było tylko małe porównanie aby zobrazować jak się traktuje pracowników w Polsce a Francji ;)

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Gveir, czyli nie widzisz nic złego w wyjeździe za granicę, dorobieniu się i powrocie? tylko po co wracać? Zeby wrócić do nędznych, polskich zarobków? Ludzie wyjeżdżają bo nie mają co do gara co włożyć. Patriotyzm tutaj się ugina. Najpierw trzeba jeść. Za 1500zł gdzie wynajem mieszkania tyle kosztuje średnio się da.
007

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Po prostu wierzę w ludzką inwencję i kreatywność. Jak nie prawem to lewem
Mam wrażenie, że 100% z was źle pojęło mój patriotyzm w który wliczyliście też popieranie rządu. No nie bałdzo... Kocham kraj, tradycje, historię. Wszystko co się wiążę z tym krajem ale nie politykę.

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Z całym szacunkiem, ale historia, tradycja i "kochany kraj" Cię nie wyżywią. Wielu "patriotów" siedzi za granicą bo chcą godnie żyć. To jest zupełnie normalne. Obecnie w PL nie zawsze się da. Tym co się udało samodzielnie - podziwiam  i szanuję. Z drugiej strony prawdopodobnie zarabialiby 4 razy tyle za granicą.
007

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Wkurwia mnie to że dzień przed urodzinami zerwała ze mną dziewczyna... :facepalm: No i że nie mam kasy na Skerva  :choszatan:

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
No to wszystkiego najlepszego ;)

Offline g-zs

• Pr0
  • got beagle?
Wkurwia mnie to że dzień przed urodzinami zerwała ze mną dziewczyna... :facepalm: No i że nie mam kasy na Skerva  :choszatan:

pewnie nie wiedziała co Ci kupić na prezent :D
B ( o ) ( o ) B S

Offline Aremenius

• Pr0
  • HUE
Basista "potajemnie" robi zrzutkę i ona się dokłada... :D

bandit112

• Gość

pewnie nie wiedziała co Ci kupić na prezent :D

Albo pewnie zażyczył skervesena, a ta zaś obczaiła ceny :D

Offline thornado2

• Gaduła
Jakiś jebany cygan chciał mnie dziś okraść.

Stoje sobie z dziewczyną ładnie jak to gołąbeczkom przystało, na Krakowskim rynku, pod rączkę i podziwiamy tańce i wydziwy grupy jakiejś tanecznej.
I widze jak dwóch takich cyganeczków cwaniaczków stoi za nami. No ale co tam. Tłum był, to niech stoją. No, ale jeden lekutko szturchnął gdzieś po torebce moją pannę. Z początku pomyślałem, że pewno sie przypadkowo otarł, chociaż bardzo sie tym przejął i wykrzyczał kilka razy "oh sorry, sorry". Ale po tym już się kilka razy odwracałem jeszcze, po czym za drugim razem jak się odwróciłem to jeszcze powiedział "I'm sorry" i dał krok w tył, a za dwoma kolejnymi powiedział "why are you so scared ?" i... oddalił się niepewnym krokiem razem z tym swoim kolegą. Co kilka metrów się tylko odwracał i patrzył na mnie. Ja plecak z pleców zdejmuję, a tu kieszonka zewnętrzna odsunięta.

Spoiler

Offline theremin

• Pr0
  • wyindywidualizowany z rozentuzjazmowanego tłumu
Następnym razem kup jeszcze pułapkę na myszy z porządną sprężyną i włóż do plecaka. ;)
BRRR BRRR DENG BRRR BRRR DENG!!!