Autor Wątek: Co Was w życiu najbardziej wkurwia, czyli kącik małego frustrata  (Przeczytany 1710606 razy)

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Jak sami znajdziecie sie w takiej sytuacji wtedy zobaczycie jak bardzo zmienia sie perspektywa i "łatwość" takiego wyboru. Rzeczy nie są takie czarno białe jak to sie z boku wydaje.

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Wybór jest cholernie trudny. Np. moja znajoma dostała dobrą szansę - pracuje już jako stewardessa. Ale też miała dylemat (może nie z rodzaju: jakaś jednostka stoi mi na przeszkodzie ale..) czy pracować i dobrze zarabiać, czy dokończyć studia bo już 3 rok będzie w październiku. Wybrała pracę. Czasami myślę, że w Polsce ludzie częściej wybierają ( jeśli są stawiani przed takim wyborem) pracę. Co chyba jest oczywiste.
Tak samo jak ja np. w przyszłości idę w kamasze. Byłem przekonany do niedawna, że misja w Afganie to nadal ochotnicy. Byłem. Teraz jest tak, że dostajesz rozkaz i masz jechać. W przeciwnym wypadku dziękują Ci za służbę. I jest dylemat... jakiekolwiek nie jest państwo, resort Obrony Narodowej i WP to jest to dobra praca jak na polskie warunki, bowiem dylemat jest natury: ryzykuje własne życie i jadę przy okazji zarabiając 3 razy tyle albo tracę pracę i żyje w kraju.

Uwielbiam życie za to, że stawia nas przed takimi wyborami. Przynajmniej czasami czuje się, że wszystko w około nie jest cholernym surrealizmem polityczno-obyczajowym, osobistą groteską i tym podobnym. No i życie staje się ciekawsze.
Zwycięzca Grand Prix "Najbiedniejszy Rig na sevenstring.pl" 2013 i 2014
http://muzycznymajdan.blogspot.com/ - pierdolnik muzyczno-płytowy

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Gveir, jak się nie boisz hardkoru, a do wojska chcesz iść i tak, to możesz sobie obczaić legię cudzoziemską. Jak już przez to przejdziesz, to profity są nieporównywalne z tymi śmiesznymi zarobkami w Polsce.

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Nigdy nad Legią Cudzoziemską nie myślałem. Pytanie czy bym się sprawdził.. Może to być ewentualność, gdy np. nie będą chcieli mnie przepuścić na szkolenie podoficerskie (a wierzcie, bardzo sprawnie odcinają dostęp do tego szkolenia szeregowym.. takie głupoty w odwołaniach wypisują, że jajebie.. Z resztą, na rozprowadzeniu jednostki na którym byłem, jeden z oficerów czytał jakieś wyjaśnienie ministra ON czy kogoś z resortu. Jasno, jak w pysk strzelił, przeczytał "korpus szeregowych zawodowych i związana z tym służba kontraktowa zostały stworzone po to, aby w szeregach tego korpusu służyli MŁODZI i W PEŁNI FUNKCJONALNI ludzie. Wniosek? Brakuje im qtwa zwykłych szeregowych. Było zawieszać zasadniczą, co? ) i zostałbym w korpusie szeregowych aż do wygaśnięcia kontraktu to LC jest b.ciekawym rozwiązaniem. Trochę patriotyzm kuje w serce, że służyłbym obcemu państwu no ale..
Gizmi, na misji nie zarabia się tak źle. Jeśli pamiętam taką tabelę zarobków z książki "Z Afganistanu.pl" to szeregowy zarabia coś ok. 10k zł plus 2 razy żołd w kraju. Za patrole też są plusy. Wszędzie jest ryzyko zawodowe, taki zawód. Nawet kochane miśki w niebieskich mundurach mają wpisane ryzyko zawodowe w pracę.

Offline nikt

• Jeń Lebany
  • Administrator
Trochę patriotyzm kuje w serce, że służyłbym obcemu państwu no ale..

Patriotyzm i wojsko zawodowe? lol
"Government is not the solution to our problem; government IS the problem." Ronald Reagan

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Na misjach nie zarabia się tak źle, ale warunki też są skrajnie ekstremalne i zagrażające życiu (ojciec kumpla jest pułkownikiem i historie słyszałem od niego naprawdę straszne), a odbyta Legia daje również inne profity niż pieniądze.

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
Ja tam wolę zostać inżynierem, zrobić kilka uprawnień i też godnie żyć. Niekoniecznie w tym kraju.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline commelina

• jestę skervesenę
  • Pr0
  • ...grałbym EVER
    • Skervesen
Hm dobrze wiedzieć .

A dlaczego tutaj przeczytałem :
Nigdy nad Legią Cudzoziemską nie myślałem. Pytanie czy bym się sprawdził.. Może to być ewentualność, gdy np. nie będą chcieli mnie przepuścić na szkolenie peodoficerlskie (a wierzcie, bardzo sprawnie odcinają dostęp do tego szkolenia szeregowym.. takie głupoty w odwołaniach wypisują, że jajebie.. ........   

:P  ;D

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
@nikt

A jedno wyklucza drugie? Jeśli według Ciebie tak, to możesz mi powiedzieć dlaczego? Tak z ciekawości pytam.

@gizmi
Też słyszałem kilka. Np. o sierżancie który odniósł rany podczas patrolu. Dostał odłamkami od miny, czy innego kurwa ustrojstwa. Oczywiście do Rammstein i operacje. Gość lekko kuleje ale za zasługi dostał tzw. kord piechoty (o ile dobrze pamiętam). Paradoks? Gość bodaj musiał sam sobie sfinansować medal czy tam nagrodę..
Trzeba też oddzielić tych co siedzą w bazie na dupie czyli oficerów, personel bazy, logistyków i itp. od żołnierzy którzy faktycznie jeżdżą na patrole i misje bojowe.

@niedziu

Każdy kieruje życiem tak, jak tego chce ;)

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ja tam wolę zostać inżynierem, zrobić kilka uprawnień i też godnie żyć. Niekoniecznie w tym kraju.
W wielu krajach tytułem inżyniera możesz często sobie najwyżej podetrzeć :/

Offline niedziak

• The Dark Lord
  • Pr0
W wielu krajach tytułem inżyniera możesz często sobie najwyżej podetrzeć :/

Dlatego takie kraje się omija, to chyba logiczne.
Jeżeli jesteś w czymś dobry to nie rób tego za darmo.

Offline Donnie

• Pr0
  • Albo rybki, albo pipki
inżynierem środowiska owszem.

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
Wniosek? Brakuje im qtwa zwykłych szeregowych. Było zawieszać zasadniczą, co? )
No i chuj. Chcesz odbyć służbę zasadniczą, to se kurwa odbywaj. Ochotniczo. Wszyscy nie muszą. Instytucja wojska, podobnie jak państwo, jest zjebana. Po chuj wszyscy młodzi ludzie mają przymusowo tracić czas na odpierdalanie za pół darmo pańszczyzny dla bandy pojebów? Nie wyobrażam sobie służyć komukolwiek i czemukolwiek w imię czegokolwiek a pojęcie patriotyzmu jest mi kompletnie obce. A już na pewno nie będę chronił państwa, które okrada mnie na każdym kroku i które rzuca kłody pod nogi wszystkim, próbującym coś zrobić. A hajs da się zarobić w uczciwszy sposób i nie trzeba się kurwić służbą systemowi.
synkopy to guwno

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
A hajs da się zarobić w uczciwszy sposób i nie trzeba się kurwić służbą systemowi.

Jak?

Offline Vicol

• Pr0
    • Nakvrw und Śmierćmetal
normalnie
synkopy to guwno

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Wniosek? Brakuje im qtwa zwykłych szeregowych. Było zawieszać zasadniczą, co? )
No i chuj. Chcesz odbyć służbę zasadniczą, to se kurwa odbywaj. Ochotniczo. Wszyscy nie muszą. Instytucja wojska, podobnie jak państwo, jest zjebana. Po chuj wszyscy młodzi ludzie mają przymusowo tracić czas na odpierdalanie za pół darmo pańszczyzny dla bandy pojebów? Nie wyobrażam sobie służyć komukolwiek i czemukolwiek w imię czegokolwiek a pojęcie patriotyzmu jest mi kompletnie obce. A już na pewno nie będę chronił państwa, które okrada mnie na każdym kroku i które rzuca kłody pod nogi wszystkim, próbującym coś zrobić. A hajs da się zarobić w uczciwszy sposób i nie trzeba się kurwić służbą systemowi.

Si vis pacem, para bellum. Mówi coś to waszmości? I jeśli chcesz dyskutować na ten temat - ok.
Przede wszystkim, w Twojej wypowiedzi wali lewactwem na kilometr. Nie, nie jestem prawusem. Raczej reprezentuje i choruje na niepodległą Rzeczpospolitą zupełnie jak Marszałek i jego kumple zwani piłsudczykami. Tak, mogę się tak określić.
Wracając - jesteś winien temu krajowi oddać przysługę. Za to, że się urodziłeś w szpitalu i nie zdechłeś na żółtaczkę czy inny syf przy porodzie. Za to, że wychowali Cię rodzice, że masz dom w którym mieszkałeś. Wdzięczny, że doszedłeś swoimi sposobami ale doszedłeś do tego co masz. Choć kurwa tyci, tyci.. jebaną odrobinę. A potem możesz przysłowiowo wypierdalać z kraju. Podejrzewam, że mało kto uroni łzę. Jeśli wiążesz takie a nie inne plany z innymi krajami ok.

A służba.. ha! Chyba nikt Ci tego nie wyjaśnił. To spróbuje. Dać Ci przykład państwa mocnego, w którym każdy obywatel odbył służbę wojskową bo uwaga! w tamtejszym rządzie siedzą ludzie z łbami na karku i kierują się tym łacińskim aforyzmem? Szwajcaria. Neutralna? Ok. Tylko widzisz.. tam każdy obywatel jest żołnierzem ;) Przeszkoleni, gotowi do walki. O co zapytasz? O swoje interesy. O dobrobyt jaki tam mają. Oto, że Szwajcaria stoi złotem w bankach i scyzorykami.
Ludzie którzy potrafią myśleć, którzy dostają się do rządu wiedzą, że aby zapewnić sobie siłę musisz dbać o bezpieczeństwo. A, że te jest stanem i procesem - ej! nie można spocząć na laurach! Popatrz na Rosję, Chiny, Japonię, kraje Europy Zachodniej (chociaż to ciut mniej... tam jest potężny czyrak na dupie zwany ciapatymi tu. muzułmanami) i wreszcie niepodważalne imperium czyli USA. Dlaczego USA robi co chcę? Bo ma armię i potrafi zabezpieczyć swoje interesy.
Chiny budują kanał w Ameryce Płd. który ma być konkurencją dla Panamskiego. M-mh-hm-ym! Coś tutaj nie gra, a?
Podkreślam jeszcze raz: mądry kraj, a raczej ludzie nim kierujący dostrzegają, że pomimo zakończenia Zimnej Wojny, wyścig zbrojeń nadal jest. I sens armii również. Jak najbardziej. Chociaż.. ja się przychylam do tego, iż II WŚ się zakończyła, a obecnie jesteśmy w stanie II Zimnej Wojny a może nawet i III Wojny Światowej... ale takiej dojrzałej. Bez doktryn militarnych doby Zimnej Wojny. Raczej wojny pełnej wyścigu po nową technologię (zastanów się kto był motorem nowych technologi? czasem nie wojsko, hm?), cyberprzestrzeń to kolejna płaszczyzna konfliktu która zaczyna dominować. Gra wywiadów, rajdy sił specjalnych. Celowe spekulacje na rynku które mogą destabilizować kraj - czemu nie? Wspieranie reżimów jak w Libii czy Syrii? Jak najbardziej.

Na koniec dodam: nie mam na celu ataku na Ciebie, Vicol. Przedstawiam tylko swoje racje i poglądy.

Offline blackdahlia

• Pr0
tymczasem na ss.pl

Offline mondomg

• Uroczy Troll Maruda
  • Pr0
    • mondomg blog
normalnie

Normalnie to znaczy jak?

Offline blackdahlia

• Pr0
Rafał, serio? Chcesz się w to wciągać? :D

Offline gizmi7

• Pr0
  • Venus as a goodboi
Ach, dlatego dobrze mi ze swoim lewactwem, bo nie mam takich bufońskich, monumentalnych poglądów.
@Gveir W szpitalu to urodziłem się w dobrych warunkach dzięki temu, że urodziłem się w prywatnym szpitalu i byli tam dobrzy lekarze, którzy uratowali mi życie, a jakie są (a tym bardziej były te niemal dwie dekady temu) warunki w szpitalu opłacanym z państwowej kasy nie będę się wypowiadał, bo każdy wie, jak jest.
Jak dla mnie, w tej chwili "pierwszy świat" jest jedną, wielką, multikulturalną wioską i teksty w stylu "walczmy o proporczyk w takich kolorach, a nie innych" są lekko naiwne i leciałe. Walczmy o wolność, a przynajmniej jej iluzję, ale błagam Cię, jeśli myślisz, że obowiązkowa służba wojskowa to coś słusznego, to chyba się w tym wszystkim pogubiłeś. Nie każdy nadaje się do wojska, a jak słyszę teksty, że "facet ma być facet, nie pi*da; wojsko każdemu pomoże w dyscyplinie" to mi się chce rzygać, bo dyscyplina została stworzona tylko po to, by łatwiej się innymi rządziło, a to się z absolutną demokracją ma trochę na opak.
Co masz do ciapatych? Są na zachodzie tak samo, jak polaczki - w pogoni za chlebem.
Wyścig zbrojeń i tak przegramy z każdym, kto się nawinie... W ogóle co za głupota, każdy kto nie ma broni jądrowej, jest w dzisiejszych czasach tylko pionkiem...
Idealnie nadajesz się, ziomek, do wojska, tam poczujesz swoje poglądy w praktyce. Chcesz lecieć na misję do Afganistanu, gdzie poniekąd nie walczy się o żadne wpływy dla naszego Imperium Rzeczpospolitej, ludzie giną tylko po to, by walczyć o wprowadzenie lewactwa u tamtejszych ciapatych - lekka hipokryzja, nie?

Zajeżdżasz demagogią i "Korwinizmem" na kilometr, twoje poglądy są winą kryzysu naszego głupiego, bezmyślnego pokolenia. Jak już rzucasz cytatami z Wegecjusza, to zobacz, w jakich czasach on pisał te słowa...
Spoiler

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man
Cytat: gizmi7
Ach, dlatego dobrze mi ze swoim lewactwem, bo nie mam takich bufońskich, monumentalnych poglądów.
@Gveir W szpitalu to urodziłem się w dobrych warunkach dzięki temu, że urodziłem się w prywatnym szpitalu i byli tam dobrzy lekarze, którzy uratowali mi życie, a jakie są (a tym bardziej były te niemal dwie dekady temu) warunki w szpitalu opłacanym z państwowej kasy nie będę się wypowiadał, bo każdy wie, jak jest.

Szpital, szpitalowi nie równy. Nawet te publiczne. Urodziłem się w '91 w Szpitalu w Białej Podlaskiej. Wtedy i obecnie, jest to najlepszy szpital w województwie. Personel, stan budynku i czystość. Moja mama do tej pory mówi, że było tam tak czysto, że można było z podłogi jeść (dziwnie to brzmi ale cóż...). Trzy lata po mnie na Świat przyszła moja siostra, tym razem w Warszawie. Też w publiczny, bodaj na Szaserów. Smród, brud i matka z pytaniem w głowie "gdzie mnie kurwa Jacek przywiózł?!" ( czyli mój tatę)

Jak dla mnie, w tej chwili "pierwszy świat" jest jedną, wielką, multikulturalną wioską i teksty w stylu "walczmy o proporczyk w takich kolorach, a nie innych" są lekko naiwne i leciałe. Walczmy o wolność, a przynajmniej jej iluzję, ale błagam Cię, jeśli myślisz, że obowiązkowa służba wojskowa to coś słusznego, to chyba się w tym wszystkim pogubiłeś. Nie każdy nadaje się do wojska, a jak słyszę teksty, że "facet ma być facet, nie pi*da; wojsko każdemu pomoże w dyscyplinie" to mi się chce rzygać, bo dyscyplina została stworzona tylko po to, by łatwiej się innymi rządziło, a to się z absolutną demokracją ma trochę na opak.

Ok. Może nie tyle o służbę a o przeszkolenie. Abyś w czasie, TFU! TFU! wojny był przydatny dla społeczeństwa. Poza tym, jak bardzo to paradoksalnie brzmi - państwo coś tam w Ciebie zainwestowało.. wypada się w jakiś sposób odwdzięczyć.
Ale to moja, prywatna opinia.
Wyskoczysz, że wojna nie wybuchnie. Taką jaką masz w łbie czyli zgodna z doktryną Zimnej Wojny - nie. Zakładając, że Wielcy Gracze pozwolą na wybuch globalnego konfliktu.
Jak wcześniej pisałem: w moim przekonaniu, Świat jest obecnie w stanie II Zimnej Wojny albo III Wojny Światowej. Ludzie nie są głupi, jakbyś chciał tutaj insynuować. Panowie generałowie armii tych potężnych krajów przemyśleli sprawę i stwierdzili: HEJ! zasypywanie państwa rakietami z głowicami nuklearnymi to czysty DEBILIZM! Niszczymy infrastrukturę, ziemię, ekosystem, zasoby etc. etc... to marnowanie zasobów przecież. Lepiej będzie jak zrobimy rajd na ważne placówki/instytucje, nasi hakerzy rozwalą system informatyczny potencjalnego przeciwnika. My wejdziemy, zgarniemy i voila! Nie będziemy się męczyli z odbudową zniszczonej infrastruktury i etc. tylko przejmiemy jako bazę wypadową do dalszych działań, niż mielibyśmy bawić się w odkażanie zbombardowanego obszaru.
Nie brzmi lepiej i logiczniej?

Co do globalnej wioski - jak najbardziej agree.

Co masz do ciapatych? Są na zachodzie tak samo, jak polaczki - w pogoni za chlebem.

o.0 poważnie to piszesz czy coś Ci mózg wygryzło? Islam i islamizacja to obecnie taki sam kłopoto jak głód, proliferacja BMR, zorganizowana przestępczość czy terroryzm.
Wierzysz, że ciapaty pojechał do Anglii po to samo co Polak? No nie.. tak nie jest. Jak bardzo można się tam wstydzić zachowania rodaków (co moim zdaniem, jest wypadkową a nie przypadłością), tak zachowanie ciapatych jest NIEDOPRZYJĘCIA.
Nie, nie pojechali tam za chlebem. Pojechali za pieniądze z Arabii Saudyjskiej, na zaproszenie brata Ahmeda Mohammeda Kozojeba III czy innego tam krewnego aby zrobić rozpierdol. Wyjeżdząją do krajów z dobrym socjalem aby żyć, lęgnąc się jak prusaki czy inne robactwo i jeszcze brać z tego zasiłek. Super logika, kurwamać! A rządy państw Europy Zachodniej płacą im, odbierając własnym obywatelom. Tak dalej, myślę, że to dobre. I ta wkurwiająca poprawność polityczna.
Ahmed pojechał sobie żyć w Nimeczech aby ponarzekać jak to jest źle w jego kraju i zniszczyć kraj który przyjął go z otwartymi ramionami. Ej, tak się zachowuje ktoś kto jedzie za przysłowiowym chlebem?
Zabija kobiety w państwie europejskim, w którym panuje europejskie prawo i cywilizacja zachodnia u której podstaw są rzymskie prawo, chrześcijańskie zasady praw człowieka i demokracja grecka. Organizują marsze i wrzeszczą: śmierć policji brytyjskiej? o.0 Ustanawiają chore i popieprzone prawo szariatu na ziemii gdzie panuje prawo np. brytyjskie? Jakim, kurwa mać, prawem ja się pytam? Pojedziesz z swoją kobietą do kraju w którym panuje Islam. Musisz przestrzegać ich praw religijnych aby nie złapano was, Twojej kobiety nie zgwałcono na Twoich oczach.. BO PRZECIEŻ UBIERA SIĘ NIEZGODNIE Z ISLAMEM I GRZESZY, po czym zabiją ją i na koniec Ciebie. OK! To ich państwa. Ale jakim prawem robią to w Europie? Jakim? Przychodzą w gości, gdy gospodarz przyjmuje Cię z otwartymi ramionami robisz mu pierdolnik w domu? Bo chyba nie tak wychowano.

Wyścig zbrojeń i tak przegramy z każdym, kto się nawinie... W ogóle co za głupota, każdy kto nie ma broni jądrowej, jest w dzisiejszych czasach tylko pionkiem...

Odsyłam do tego, gdzie wymieniałem mocne państwa na Świecie. Jeśli myślisz, że np. USA pozwoli aby jakiś Kim machał rakietami z głowicami plutonowymi i je wystrzelał to nie wiem w jakim Świecie żyjesz

Idealnie nadajesz się, ziomek, do wojska, tam poczujesz swoje poglądy w praktyce. Chcesz lecieć na misję do Afganistanu, gdzie poniekąd nie walczy się o żadne wpływy dla naszego Imperium Rzeczpospolitej, ludzie giną tylko po to, by walczyć o wprowadzenie lewactwa u tamtejszych ciapatych - lekka hipokryzja, nie?

A kto rzucił pomysł Legii Cudzoziemskiej, hm? To też ładowanie w dupę komuś innemu, co?

Zajeżdżasz demagogią i "Korwinizmem" na kilometr, twoje poglądy są winą kryzysu naszego głupiego, bezmyślnego pokolenia.

Zasmucę Cię - nie trawię Korwina i jego popleczników.

« Ostatnia zmiana: 25 Sie, 2013, 20:01:35 wysłana przez Gveir »

Offline Jesus

• Gaduła
  • Djesus Chytrus
I nieco mylisz lewicę i prawicę z patriotyzmem lub jego brakiem.
Ale na chuj tu takie dyskusje?
return to monke

Offline Yony

• Predator
  • Administrator
  • I tak stroję najniżej!!!

o.0 poważnie to piszesz czy coś Ci mózg wygryzło? Islam i islamizacja to obecnie taki sam kłopoto jak głód, proliferacja BMR, zorganizowana przestępczość czy terroryzm.
Wierzysz, że ciapaty pojechał do Anglii po to samo co Polak? No nie.. tak nie jest. Jak bardzo można się tam wstydzić zachowania rodaków (co moim zdaniem, jest wypadkową a nie przypadłością), tak zachowanie ciapatych jest NIEDOPRZYJĘCIA.
Nie, nie pojechali tam za chlebem. Pojechali za pieniądze z Arabii Saudyjskiej, na zaproszenie brata Ahmeda Mohammeda Kozojeba III czy innego tam krewnego aby zrobić rozpierdol. Wyjeżdząją do krajów z dobrym socjalem aby żyć, lęgnąc się jak prusaki czy inne robactwo i jeszcze brać z tego zasiłek. Super logika, kurwamać! A rządy państw Europy Zachodniej płacą im, odbierając własnym obywatelom. Tak dalej, myślę, że to dobre. I ta wkurwiająca poprawność polityczna.
Ahmed pojechał sobie żyć w Nimeczech aby ponarzekać jak to jest źle w jego kraju i zniszczyć kraj który przyjął go z otwartymi ramionami. Ej, tak się zachowuje ktoś kto jedzie za przysłowiowym chlebem?
Zabija kobiety w państwie europejskim, w którym panuje europejskie prawo i cywilizacja zachodnia u której podstaw są rzymskie prawo, chrześcijańskie zasady praw człowieka i demokracja grecka. Organizują marsze i wrzeszczą: śmierć policji brytyjskiej? o.0 Ustanawiają chore i popieprzone prawo szariatu na ziemii gdzie panuje prawo np. brytyjskie? Jakim, kurwa mać, prawem ja się pytam? Pojedziesz z swoją kobietą do kraju w którym panuje Islam. Musisz przestrzegać ich praw religijnych aby nie złapano was, Twojej kobiety nie zgwałcono na Twoich oczach.. BO PRZECIEŻ UBIERA SIĘ NIEZGODNIE Z ISLAMEM I GRZESZY, po czym zabiją ją i na koniec Ciebie. OK! To ich państwa. Ale jakim prawem robią to w Europie? Jakim? Przychodzą w gości, gdy gospodarz przyjmuje Cię z otwartymi ramionami robisz mu pierdolnik w domu? Bo chyba nie tak wychowano.
No kurwa nareszcie ktoś prawdę napisał...

Offline Gveir

• Gaduła
  • Grunge Man

I nieco mylisz lewicę i prawicę z patriotyzmem lub jego brakiem.
Ale na chuj tu takie dyskusje?

To parodon, nie dokończyłem wywodu. Doskonale znam przeszłość Marszałka. Tylko popatrz ( o ile oto się przyczepiasz): co naszło nagle socjalistę, członka PPS-u, aby przysłowiowo "chorować" na niepodległą II RP? Poświęcił życie budowaniu państwa, które w ciągu 20 lat dźwignęło się dosyć sprawnie i miało nawet niezłą przyszłość.
Ale wracają do mylenia - jestem apolitycznym gościem. Nie wspieram ani lewicy, ani prawicy. Nie dementuje, że w obydwu "skrzydłach" polityki mogą być patrioci. Ja pojmuję go raczej czymś ponad tym, czy jesteś lewakiem czy prawilnym gościem.
Tyle.

Offline october

• Pr0
  • Oct.
Wyjeżdząją do krajów z dobrym socjalem aby żyć, lęgnąc się jak prusaki czy inne robactwo i jeszcze brać z tego zasiłek.

Kiedyś kraj zdobywało się przez wojnę. Teraz solidna islamska praca u podstaw. Akcja typu "rodzimy islamskie dzieci". W hamburgu, gdzie obecnie mieszkam, np ostatnio sprzedano kościół z przeznaczeniem na meczet. Świeża sprawa to rozróba na jednej z dzielnicy gdzie islamska młodzież świeciła laserami w nadjeżdżające auta. Gdy pojawiła się policja powstał problem nierówności społecznych. Nigdy bandytyzm. Sprawa ma być rozwiązana przy okrągłym stole. Niestety tak to się tutaj odbywa.
007