Ach, dlatego dobrze mi ze swoim lewactwem, bo nie mam takich bufońskich, monumentalnych poglądów.
@Gveir W szpitalu to urodziłem się w dobrych warunkach dzięki temu, że urodziłem się w prywatnym szpitalu i byli tam dobrzy lekarze, którzy uratowali mi życie, a jakie są (a tym bardziej były te niemal dwie dekady temu) warunki w szpitalu opłacanym z państwowej kasy nie będę się wypowiadał, bo każdy wie, jak jest.
Szpital, szpitalowi nie równy. Nawet te publiczne. Urodziłem się w '91 w Szpitalu w Białej Podlaskiej. Wtedy i obecnie, jest to najlepszy szpital w województwie. Personel, stan budynku i czystość. Moja mama do tej pory mówi, że było tam tak czysto, że można było z podłogi jeść (dziwnie to brzmi ale cóż...). Trzy lata po mnie na Świat przyszła moja siostra, tym razem w Warszawie. Też w publiczny, bodaj na Szaserów. Smród, brud i matka z pytaniem w głowie "gdzie mnie kurwa Jacek przywiózł?!" ( czyli mój tatę)
Jak dla mnie, w tej chwili "pierwszy świat" jest jedną, wielką, multikulturalną wioską i teksty w stylu "walczmy o proporczyk w takich kolorach, a nie innych" są lekko naiwne i leciałe. Walczmy o wolność, a przynajmniej jej iluzję, ale błagam Cię, jeśli myślisz, że obowiązkowa służba wojskowa to coś słusznego, to chyba się w tym wszystkim pogubiłeś. Nie każdy nadaje się do wojska, a jak słyszę teksty, że "facet ma być facet, nie pi*da; wojsko każdemu pomoże w dyscyplinie" to mi się chce rzygać, bo dyscyplina została stworzona tylko po to, by łatwiej się innymi rządziło, a to się z absolutną demokracją ma trochę na opak.
Ok. Może nie tyle o służbę a o przeszkolenie. Abyś w czasie, TFU! TFU! wojny był przydatny dla społeczeństwa. Poza tym, jak bardzo to paradoksalnie brzmi - państwo coś tam w Ciebie zainwestowało.. wypada się w jakiś sposób odwdzięczyć.
Ale to moja, prywatna opinia.
Wyskoczysz, że wojna nie wybuchnie. Taką jaką masz w łbie czyli zgodna z doktryną Zimnej Wojny - nie. Zakładając, że Wielcy Gracze pozwolą na wybuch globalnego konfliktu.
Jak wcześniej pisałem: w moim przekonaniu, Świat jest obecnie w stanie II Zimnej Wojny albo III Wojny Światowej. Ludzie nie są głupi, jakbyś chciał tutaj insynuować. Panowie generałowie armii tych potężnych krajów przemyśleli sprawę i stwierdzili:
HEJ! zasypywanie państwa rakietami z głowicami nuklearnymi to czysty DEBILIZM! Niszczymy infrastrukturę, ziemię, ekosystem, zasoby etc. etc... to marnowanie zasobów przecież. Lepiej będzie jak zrobimy rajd na ważne placówki/instytucje, nasi hakerzy rozwalą system informatyczny potencjalnego przeciwnika. My wejdziemy, zgarniemy i voila! Nie będziemy się męczyli z odbudową zniszczonej infrastruktury i etc. tylko przejmiemy jako bazę wypadową do dalszych działań, niż mielibyśmy bawić się w odkażanie zbombardowanego obszaru. Nie brzmi lepiej i logiczniej?
Co do globalnej wioski - jak najbardziej agree.
Co masz do ciapatych? Są na zachodzie tak samo, jak polaczki - w pogoni za chlebem.
o.0 poważnie to piszesz czy coś Ci mózg wygryzło? Islam i islamizacja to obecnie taki sam kłopoto jak głód, proliferacja BMR, zorganizowana przestępczość czy terroryzm.
Wierzysz, że ciapaty pojechał do Anglii po to samo co Polak? No nie.. tak nie jest. Jak bardzo można się tam wstydzić zachowania rodaków (co moim zdaniem, jest wypadkową a nie przypadłością), tak zachowanie ciapatych jest NIEDOPRZYJĘCIA.
Nie, nie pojechali tam za chlebem. Pojechali za pieniądze z Arabii Saudyjskiej, na zaproszenie brata Ahmeda Mohammeda Kozojeba III czy innego tam krewnego aby zrobić rozpierdol. Wyjeżdząją do krajów z dobrym socjalem aby żyć, lęgnąc się jak prusaki czy inne robactwo i jeszcze brać z tego zasiłek. Super logika, kurwamać! A rządy państw Europy Zachodniej płacą im, odbierając własnym obywatelom. Tak dalej, myślę, że to dobre. I ta wkurwiająca poprawność polityczna.
Ahmed pojechał sobie żyć w Nimeczech aby ponarzekać jak to jest źle w jego kraju i zniszczyć kraj który przyjął go z otwartymi ramionami. Ej, tak się zachowuje ktoś kto jedzie za przysłowiowym chlebem?
Zabija kobiety w państwie
europejskim, w którym panuje
europejskie prawo i cywilizacja zachodnia u której podstaw są rzymskie prawo, chrześcijańskie zasady praw człowieka i demokracja grecka. Organizują marsze i wrzeszczą: śmierć policji brytyjskiej? o.0 Ustanawiają chore i popieprzone prawo szariatu na ziemii gdzie panuje prawo np. brytyjskie? Jakim, kurwa mać, prawem ja się pytam? Pojedziesz z swoją kobietą do kraju w którym panuje Islam. Musisz przestrzegać ich praw religijnych aby nie złapano was, Twojej kobiety nie zgwałcono na Twoich oczach.. BO PRZECIEŻ UBIERA SIĘ NIEZGODNIE Z ISLAMEM I GRZESZY, po czym zabiją ją i na koniec Ciebie. OK! To ich państwa. Ale jakim prawem robią to w Europie? Jakim? Przychodzą w gości, gdy gospodarz przyjmuje Cię z otwartymi ramionami robisz mu pierdolnik w domu? Bo chyba nie tak wychowano.
Wyścig zbrojeń i tak przegramy z każdym, kto się nawinie... W ogóle co za głupota, każdy kto nie ma broni jądrowej, jest w dzisiejszych czasach tylko pionkiem...
Odsyłam do tego, gdzie wymieniałem mocne państwa na Świecie. Jeśli myślisz, że np. USA pozwoli aby jakiś Kim machał rakietami z głowicami plutonowymi i je wystrzelał to nie wiem w jakim Świecie żyjesz
Idealnie nadajesz się, ziomek, do wojska, tam poczujesz swoje poglądy w praktyce. Chcesz lecieć na misję do Afganistanu, gdzie poniekąd nie walczy się o żadne wpływy dla naszego Imperium Rzeczpospolitej, ludzie giną tylko po to, by walczyć o wprowadzenie lewactwa u tamtejszych ciapatych - lekka hipokryzja, nie?
A kto rzucił pomysł Legii Cudzoziemskiej, hm? To też ładowanie w dupę komuś innemu, co?
Zajeżdżasz demagogią i "Korwinizmem" na kilometr, twoje poglądy są winą kryzysu naszego głupiego, bezmyślnego pokolenia.
Zasmucę Cię - nie trawię Korwina i jego popleczników.